Akavan puheenjohtajavaali 2022

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja 14. marraskuuta 2022 liittokokouksessa, joka alkaa kello 13. Akavan jäsenjärjestöt valitsevat puheenjohtajan. Hänen toimikautensa alkaa liittokokouksen jälkeen ja jatkuu toukokuun 2024 liittokokoukseen asti. Kokoamme tälle sivulle valintaan ja ehdokkaisiin liittyvää tietoa.

6.9.2022

Akavan nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoitti kesäkuussa 2022, että hän jättää tehtävänsä syksyllä kesken kautensa, joka olisi jatkunut toukokuuhun 2024 asti. Puheenjohtaja valitaan nyt Fjäderin kauden loppuosalle toukokuun 2024 liittokokoukseen asti.

Ehdokkaaksi asettuminen

Akavan puheenjohtajaksi on mahdollista asettaa ehdokkaita 14.11. järjestettävään liittokokoukseen saakka. Akavan hallitus suositteli, että puheenjohtajaehdokkaat ilmoittautuvat 1.9.2022 mennessä. Kyseiseen päivään mennessä ilmoittautuneet ehdokkaat pääsevät täysipainoisesti mukaan vaaleihin liittyvään viestintään. Ehdokkaaksi on mahdollista ilmoittautua vielä myöhemminkin.

Ehdokkaiden esittelyt

Ehdokkaiden esittely alkaa 6.9. julkaistavilla esittelyartikkeleilla. Esittelyvideot julkaistaan 27.9. Akavan liitot voivat hyödyntää näitä materiaaleja omissa kanavissaan.

 

 

 

Ehdokkaiden paneelikeskustelut

Ehdokkaille järjestetään kaksi paneelikeskustelua, jotka ovat katsottavissa verkkolähetyksenä. Ensimmäinen keskustelu järjestettiin 13.9. Keskustelun juonsi Eeva Lehtimäki ja se on katsottavissa tallenteena, jonka kesto on tunti ja 11 minuuttia https://youtu.be/dG-bqTGx-7o

Toinen keskustelu oli 8. marraskuuta, sen kesto oli 1 tunti ja 10 minuuttia. Juontajana oli Tapio Nurminen. Tallenne on käytettävissä osoitteessa https://youtu.be/jUubP0DQy50

 

Ehdokkaiden blogikirjoitukset

Ehdokkailta julkaistaan kolme blogikirjoitusta Akavan verkkosivuilla ja ne jaetaan Akavan sosiaalisen median kanavissa. Blogikirjoitusten julkaisupäivät ja teemat ovat seuraavat:

• 21.9. Työelämä, työelämän tulevaisuus, akavalaisille tärkeät teemat työelämässä

Maria Löfgrenin blogi Pirstaloituneen työmarkkinajärjestelmämme voi korjata

Jari Jokisen blogi Tulevaisuus on jo täällä se ei vain ole vielä tasaisesti jakautunut

• 4.10. Osaaminen, osaamistaso Suomessa, tulevat osaamistarpeet

Jari Jokisen blogi Osaaminen ja osaajat luovat Suomen menestyksen

Maria Löfgrenin blogi Näillä kolmella keinolla olemme jatkossakin osaamisen kansakunta

• 25.10. Akavan toiminnan kehittäminen, yhteistyö Akavan sisällä ja sektorien välillä, Akavan toiminnan merkitys akavalaisille ja yhteiskunnalle

Maria Löfgrenin blogi Puheenjohtajan on tunnettava akavalaisten moninaisuus

Jari Jokisen blogi  Yhtenäinen Akava on vaikuttava Akava

 

Liittojen ja muiden organisaatioiden tilaisuudet

Akavan liitot ja muut Akava-yhteisön organisaatiot voivat järjestää puheenjohtajavaalia koskevia tilaisuuksia liittokokoukseen saakka. Ehdokkaat osallistuvat näihin tilaisuuksiin oman päätöksensä mukaan ja niiden viestinnän hoitaa järjestävä organisaatio.

Seuraa liittosi viestintää puheenjohtajaehdokkaiden esittäytymisistä ja liiton kannan muodostamisesta!

Tiedottaminen puheenjohtajavalinnasta

Puheenjohtajan valintaa koskevaa osuutta liittokokouksestamme ja tiedotustilaisuutta voi seurata verkkolähetyksenä https://www.webcasting.fi/akava/o789PxeA/ Huomaathan että lähetyksessä on tauko äänestyksen ja ääntenlaskennan aikana.

Julkaisemme tiedotteen puheenjohtajavaalin tuloksesta ja puheenjohtajavalinnasta liittokokouksen yhteydessä 14.11. Se välitetään tiedotejakelun kautta medialle ja Akava-yhteisölle, julkaistaan Akavan sivustolla ja jaetaan Akavan somekanavissa.

______

Päivitystiedot

Tekstiin päivitetty linkki keskustelutallenteeseen ja blogeihin 23.9.2022 kello 16.20

Päivitetty linkit videoihin 27.9. kello 14.07

Päivitetty linkit blogeihin 4.10. kello 16.49

Päivitetty linkit blogeihin 25.10. kello 12.10

Päivitetty toisen paneelikeskustelun linkki 9.11. kello 15:25 sekä linkki puheenjohtajavalinnan verkkolähetykseen