Työmarkkinoilla on tulossa vivahteikas syksy. Koronatilanne ei näytä vielä helpottavan. Rokotukset ovat välttämätön ja toimivin keino palata mahdollisimman normaaliin elämään. Jotta työmarkkinat pyörivät, terveysturvallisuutta, taloutta sekä ihmisten toimeentuloa ja hyvinvointia tulisi tarkastella enemmän yhdessä, ei vastakkain.
Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelman (TYÖ2030) jatkamista vuoteen 2030 saakka ja riittävien voimavarojen turvaamista ohjelman toteutukselle ohjelmakauden loppuun asti. Ohjelma on tärkeä osa kokonaisuutta, jonka avulla yrityksiä ja työpaikkoja autetaan toipumaan koronakriisistä.
Koronakriisi haastaa parhaillaan koko suomalaisen yhteiskunnan, ja jokainen meistä kohtaa lähiviikkoina koronan vaikutukset lähipiirissään.
Suomen työmarkkinoiden neuvottelutoiminta rakentuu Kansainvälisen työjärjestön ILO:n periaatteille. ILO linjaa, että etujärjestöjen on voitava harjoittaa keskinäistä sopimustoimintaa ja edunvalvontaa myös maan hallituksen ja virkamieskunnan suuntaan sekä lakien valmistelussa että taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa kehittämisessä.
Akava toteaa ulkoministeriölle antamassaan lausunnossa luonnoksesta Suomen ensimmäiseksi raportiksi vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn yleissopimuksen (CRPD) täytäntöönpanosta Suomessa muun muassa että pitää erittäin tärkeänä, että vammaisten henkilöiden oikeuksista tehty yleissopimus (SopS 26 ja 27/2016) viimein ratifioitiin ja se tuli Suomen osalta voimaan kesäkuussa 2016. Akava painottaa yhdenvertaisuuslakia koskevaa osiota ja kommentoi...
Toiminnalliset evästeet ovat verkkosivuston toimivuuden ja kehityksen kannalta tarpeellisia. Toiminnalliset evästeet eivät tallenna tietoja, joista sinut voitaisiin välittömästi tunnistaa.