Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Piia Rekilä Akavaan yhteiskunta-asioiden päälliköksi

Hallintotieteiden maisteri Piia Rekilä aloittaa Akavassa yhteiskunta-asioiden päällikkönä 1. kesäkuuta 2021. Hän toimii uudessa tehtävässään kasvu- ja osaamisasioiden tiiminvetäjänä Akavan vaikuttamisen toiminnossa. Rekilä siirtyy Akavaan työministeri Tuula Haataisen erityisavustajan tehtävästä.
Lue lisää »

Akava: Osaamisen ja koulutustason nostaminen vaatii vahvaa tieteen ja tutkimuksen rahoitusta

Akava vaatii hallitukselta sitoutumista tavoitteeseen nostaa suomalaisten osaamis- ja koulutustasoa, jonka mukaan vuonna 2030 vähintään puolet nuorista ikäluokista suorittaa korkeakoulututkinnon. Se edellyttää vahvaa tieteen ja tutkimuksen rahoitusta. Akava painottaa tuoreessa osaamisohjelmassaan koulutustason nostamista, riittävien resurssien varmistamista, jatkuvan oppimisen tärkeyttä sekä koulutusjärjestelmän kansainvälisyyttä.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Työmarkkinakeskusjärjestöt: Työ- ja opiskeluperusteinen maahanmuutto tukemaan Suomen kestävää kasvua

Työmarkkinakeskusjärjestöjen (EK, KT, SAK, Akava ja STTK) mielestä Suomi tarvitsee työ- ja opiskeluperusteiseen maahanmuuttoon uuden kunnianhimon tason. On tärkeää, että koronaepidemian jälkeen pääsemme nopeasti mukaan kestävään kasvuun. Se edellyttää osaavaa työvoimaa ja vastuullista sekä tavoitteellista maahanmuuttopolitiikkaa. Hyväksikäyttö työelämässä on torjuttava. Hallituksen puolivälitarkastelussa on huomioitava hallitusohjelman tavoitteiden toteutuminen.
Lue lisää »
Akavan kuntavaalikyselyssä kysyttiin kuntakoosta: sopiva kuntakoko laadukkaiden palveluiden turvaamiseksi olisi 20 000 asukasta.

Kuntavaalit 2021 -kyselyn tulokset

Akava teetti kuntavaalikyselyn 13.–20. marraskuuta 2020. Kyselyllä kartoitettiin korkeakoulutettujen ja muiden kuin korkeakoulutettujen näkemyksiä kuntien koosta, kuntien talouden hoidosta ja kuntien tärkeimmistä palveluista.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL: Ukrainan sota tuo paineita sisäisen turvallisuuden ylläpitoon

Ennen koronaa ja Ukrainan sotaa puhutuimmat turvallisuusuhkamme olivat terrorismi ja rajat ylittävä rikollisuus. Mihin nämä uhat ovat nyt hävinneet? Vai ovatko ne vain unohtuneet, kun puolustusvalmius ja NATO-jäsenyys vievät huomion, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL:n valtuuston puheenjohtaja Tomi Sevander kysyi SPJL:n valtuuston kokouksessa Joensuussa.
Lue lisää »

Yhteenvedot Akavan hallituksen kokouksista