Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava esittää kotitalousvähennyksen kehittämistä

Akava ehdottaa, että kotitalousvähennyksen käyttömahdollisuuksia laajennetaan työllisyyden tukemiseksi ja palvelumarkkinoiden tukemiseksi. Akava esittää, että vähennyksen enimmäismäärä korotetaan 4 500 euroon ja korvausosuus nostetaan 60 prosenttiin. Lisäksi omavastuuosuus tulisi poistaa.
Lue lisää »

Akava Works -selvitys: kotitalousvähennystä käytetään kaikissa tuloluokissa

Akava Works selvitti kotitalousvähennyksen käyttöä Verohallinnon ja Tilastokeskuksen tilastojen pohjalta sekä kyselyllä, jossa kartoitettiin akavalaisten kokemuksia. Noin puolet vastanneista kertoi ostavansa kotitalousvähennykseen oikeuttavia palveluita, koska vähennys alentaa niiden hintaa. Enemmistö korjaus- ja siivouspalveluiden käyttäjistä kertoi, että kotitalousvähennyksen poistaminen vähentäisi heidän palveluostojaan.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Vastuullinen kesäduuni -kampanja: paras korkeakouluopiskelijoita työllistänyt kesätyönantaja on Visma Solutions

Tänä vuonna parhaaksi korkeakouluopiskelijoita työllistäneeksi kesätyönantajaksi valittiin Visma Solutions, jossa kesätyöntekijöiden henkilökohtaiseen kasvuun on kiinnitetty erityistä huomiota. Jokaisella kesätyöntekijällä on esimerkiksi oma mentori, jonka kanssa työasioista, urasta ja kehittymisestä voi vaihtaa ajatuksia. Akava on mukana asiantuntijakumppanina Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka teki valinnan.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ hylkäsi yksityisen opetusalan sovintoehdotuksen

Opetusalan Ammattijärjestö on hylännyt sovittelija Jukka Ahtelan sovintoehdotuksen yksityisen opetusalan työehtosopimuskiistassa. Ahtela jätti ehdotuksensa 29.4. aamulla ja pyysi vastauksia sopijaosapuolilta kello 20:een mennessä. Hylkäyspäätös merkitsee sitä, että ensi tiistaina alkaviksi ilmoitetut lakot toteutuvat viidessätoista helsinkiläisessä ja kahdessa tamperelaisessa yksityiskoulussa.
Lue lisää »

Yhteenvedot Akavan hallituksen kokouksista