Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava Works: Talous elpyy huterin askelin koronakriisistä

Akava Works arvioi, että Suomen kokonaistuotanto supistuu 6,5 prosenttia vuonna 2020 ja kasvaa 3,5 prosenttia vuonna 2021. Tuotannon määrä toipuu kriisistä hitaasti eikä palaa kriisiä edeltäneelle tasolleen vuoden 2021 aikana. Työttömien määrä kasvaa, mutta lomautusmäärien huippu on ohi.
Lue lisää »

Akava: Jälleenrakennusvaiheen toimenpiteiden pitää kantaa pitkälle tulevaisuuteen

Akava korostaa jälleenrakennusvaiheen lyhyen ja pidemmän aikavälin toimenpide-ehdotuksissaan työllisyyden ja talouden vahvistamista sekä terveyspalveluja ja syrjäytymisen ehkäisyä. Jotta työllisyys ja talous saadaan elpymään, tarvitaan merkittäviä panostuksia osaamisen vahvistamiseen sekä TKI-investointeihin. Terveyspalveluissa on pyrittävä palaamaan normaalitilanteeseen, jotta hoitovelka ei kasva kestämättömälle tasolle. Kriisin jälkihoidossa on tarjottavat riittävät sosiaalipalvelut apua tarvitseville.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

SAK, Akava ja STTK: Nuorten näköala työelämään ei saa kadota sopimisen puutteeseen

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK jatkavat ohjelmaa, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään kesätyön kautta. ”Tutustu työelämään ja tienaa” on peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille tarkoitettu kesäharjoittelumalli. Siitä on solmittu keskusjärjestösopimus, jossa on suositeltu yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätyöhön.
Lue lisää »

Akavan kehityspäälliköksi Ida Mielityinen

Akavan kehityspäälliköksi on valittu valtiotieteiden maisteri Ida Mielityinen. Mielityinen aloittaa tehtävässään 4. marraskuuta 2019 ja hän työskentelee järjestäytymisen tiimissä. Hänen tehtävänään on varmistaa, että Akava liittoineen palvelee nykyisiä ja tulevia jäseniä entistä paremmin muuttuvassa maailmassa.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentialta suurlakkovaroitus kymmeneen kaupunkiin – sosiaali- ja varhaiskasvatusalan palkkakyykytys lopetettava

Kunta-ala polkee edelleen sopimuksettomassa tilassa, ja tilannetta ratkaisee parhaillaan työministerin asettama sovittelulautakunta. Työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät tuloksettomina työnantajan ilmoituksesta 28.2.2022, jonka jälkeen neuvotteluita on vauhditettu kunta-alan lakoilla eri puolilla Suomea.
Lue lisää »

Yhteenvedot Akavan hallituksen kokouksista