Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava: Tieteen rahoitusleikkauksista on luovuttava

Akavan mielestä maan hallituksen pitää luopua aikomuksistaan leikata tieteen ja tutkimuksen rahoituksesta vuosina 2022–24. Budjetin valmistelun yhteydessä on jo aiemmin päätetty sopeutustoimista, jotka yhdessä heikentyneiden rahapelituottojen kanssa pienentäisivät erityisesti tieteen ja tutkimuksen rahoitusta. Akava korostaa, että tieteen rahoitusta pitää vahvistaa eikä leikata.
Lue lisää »

Akava Works -talousennuste: Suomen talous nousee nopeasti koronarajoitusten keventyessä

Akava Works -talousennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa 2,6 prosenttia vuonna 2021 ja 3,0 prosenttia vuonna 2022. Yksityinen kulutus on tärkein kasvun vauhdittaja. Työttömyyden vähentyminen on ollut viime kuukausina verkkaista. Rajoitusten purkaminen auttaa palvelualoja palaamaan aiempaan liiketoiminnan määrään, mikä vähentää lomautettujen ja työttömien määrää. Maailmantalouden elpyminen vetää viennin ja yksityiset investoinnit
Lue lisää »

Akava keskittää ja vahvistaa tiedontuotantoaan

Akavan tiedontuotannon Akava Worksin resursseja vahvistetaan. Akava Works tekee jatkossa laajemmin selvityksiä sekä omana tuotantona että toimeksiantoina ulkopuolisille kumppaneille ja osallistuu myös yhteistyöhankkeisiin. Akava eroaa Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) kannatusyhdistyksen jäsenyydestä siirtääkseen resursseja omaan tiedontuotantoonsa, päätti Akavan hallitus kokouksessaan 8. kesäkuuta 2021.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Akavan kehityspäälliköksi Ida Mielityinen

Akavan kehityspäälliköksi on valittu valtiotieteiden maisteri Ida Mielityinen. Mielityinen aloittaa tehtävässään 4. marraskuuta 2019 ja hän työskentelee järjestäytymisen tiimissä. Hänen tehtävänään on varmistaa, että Akava liittoineen palvelee nykyisiä ja tulevia jäseniä entistä paremmin muuttuvassa maailmassa.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Yhteenvedot Akavan hallituksen kokouksista