Tiedotteet ja uutiset

Tällä sivulla on käytettävissä Akavan tuoreimmat tiedotteet ja uutiset sekä Akavan liittojen uusimmat uutiset.

9.9.2019

Uusimmat tiedotteet

Akava: Katse pitää siirtää budjettiriihestä seuraavien vuosien TKI-toimintaan

Akava korostaa, että hallituksen pitää varmistaa budjettiriihessä, että aiemmat päätökset TKI-panostusten kasvattamisesta neljään prosenttiin BKT:sta toimeenpannaan tällä hallituskaudella. Katse on suunnattava osaavan työvoiman riittävyyteen, jotta panostusten tuottamat innovaatiot saadaan otettua käyttöön. Hallitus päättää elokuun lopussa kautensa viimeisestä budjetista eli vuoden 2023 budjetista.
Lue lisää »

Akava: Muutoksia Akavan johtamisessa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on tänään 22. elokuuta ilmoittanut olevansa käytettävissä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Hän on aiemmin kertonut jättävänsä Akavan puheenjohtajan tehtävän kesken toimikautensa. Fjäderin päätös ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi aiheuttaa muutoksia Akavan johtamisessa syksyn aikana.
Lue lisää »

Hannele Fremer Akavaan johtavaksi asiantuntijaksi

Oikeustieteen maisteri Hannele Fremer on valittu johtavaksi asiantuntijaksi Akavaan. Hän aloittaa Akavassa marraskuun alussa. Fremer osallistuu työelämää koskevan lainsäädännön kehittämiseen ja valmisteluun. Hän toimii Akavan edustajana työryhmissä yhdessä Akavan muiden asiantuntijoiden kanssa.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset

Elinkeinoelämä ja ammattijärjestöt: Talvimerenkulun kilpailuhaitta hyvitettävä EU:n ilmastotoimissa

Suomen on tärkeää tehdä oma osuutensa, jotta EU:n ilmastotavoitteet saavutetaan. Päästövähennykset tulee kuitenkin toteuttaa siten, että vienti tai työntekijät eivät kärsi kilpailuhaitasta pohjoisen sijainnin ja talviolosuhteiden tähden. Alusten jäävahvisteisuuden ja jäissä kulun aiheuttama lisäkustannus on hyvitettävä täysimääräisesti, vaativat elinkeinoelämä ja ammattijärjestöt laajalla rintamalla.
Lue lisää »

Uusimmat uutiset Akavan liitoista

Suomeen tarvitaan rakennetun ympäristön paneeli

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on julkaissut tavoitteensa ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen koittavalle hallituskaudelle 2023–2027. SAFA esittää rakennetun ympäristön paneelin perustamista vastaamaan kasvavaan rakennusalan tiedon tarpeeseen. Alalla pitkään vallinnutta arkkitehtipulaa tulisi helpottaa lisäämällä valmistuvien arkkitehtien määrää ja parantamalla arkkitehtikoulutuksen resursseja.
Lue lisää »

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto – ”Neuvottelut 132 000 palkansaajan palkoista starttaavat joulukuussa, julkisalojen tehtävä yhteiskunnan kivijalkana pidettävä kirkkaana mielessä kriisien keskellä”

Akavalaisia työmarkkinaneuvotteluissa edustavan Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallituksen tuore puheenjohtaja Katarina Murto (OAJ) muistuttaa, että keskeisten vientialojen lisäksi sopimatta ovat valtion, evankelis–luterilaisen kirkon ja yliopistojen henkilöstön ensi vuoden palkankorotukset.
Lue lisää »