Tillväxt genom kompetens

I vår kampanj Tillväxt genom kompetens påminner vi tillsammans med våra förbund om att var och en har rätt lära sig i sitt arbete och utveckla sina yrkesfärdigheter på ett mångsidigt sätt även utanför arbetet.

2.12.2020

Finlands tillväxt bygger på kompetens. Vi finländare vill alltid lära oss mer. Vi vet redan som barn att vem som helst av oss kan få sitt drömyrke, oavsett om vi vill bli läkare, bankir, sjukskötare, polis, kodare, bibliotekarie eller ingenjör.

Finländarnas ambition att lära sig mer förtjänar stöd från samhället och arbetsgivarna. Var och en ska ha rätt att lära sig mer i sitt arbete och utveckla sina yrkesfärdigheter mångsidigt även utanför arbetet.

Vi kan också ta oss ur coronakrisen genom kompetens som genererar tillväxt. Därför vill vi bjuda in dig att delta i vår kampanj. Kampanjen pågår 1–11 december.

Berätta via dina egna kanaler vad kompetens betyder för dig, och vad du vill lära dig härnäst. Utmana andra och använd hashtaggarna #lustattlära och #tillväxtgenomkompetens (#OsaamisestaKasvua, #HaluOppia)

Genom att stärka vår kompetens skapar vi tillväxt för oss själva som individer men också för samhället, ekonomin och Finland. För ett land med kompetenta människor.