Akavas Fjäder: Enighet och samförstånd betonas i dagens läge

I sitt tal på förbundsmötet betonade Akavas ordförande Sture Fjäder vikten av att trygga förutsättningarna för säkerhet, kompetens och tillväxt. På grund av inflationen krymper löntagarnas köpkraft mer än någonsin tidigare under 2000-talet. Fjäder lyfte fram behovet av att vidta åtgärder för att korrigera löntagarnas köpkraftsutveckling, till exempel för att lätta inkomstbeskattningen.

17.5.2022
Läs mer

”Ungas rättigheter i arbetslivet måste respekteras på samma sätt som alla andras” – Avgiftsfria Sommarjobbarinfo hjälper sommarjobbare igen i år

FFC:s, Akavas och STTK:s gemensamma tjänst Sommarjobbarinfo öppnar i dag, måndagen den 2 maj. Tjänsten hjälper sommararjobbare i frågor som gäller villkoren i arbetslivet och det går att ta kontakt med rådgivningen per telefon, WhatsApp eller webbformulär. Rådgivaren Hanna-Marilla Zidan uppmuntrar alla som undrar över något som gäller sommarjobbarnas rättigheter och skyldigheter att ta kontakt.

2.5.2022
Läs mer

Akavas styrelses ställningstagande: Förutsättningarna för kompetens, tillväxt och säkerhet måste stärkas

Akavas styrelse betonar i sitt gemensamma ställningstagande att det är viktigt att stärka förutsättningarna för kompetens, tillväxt och säkerhet. Ställningstagandet lyfter fram en oro över läget i den offentliga ekonomin och den förändrade landsrisken för Finland och betonar vikten av gott samarbete för säkerheten och kriståligheten.

28.4.2022
Läs mer

Föreslå vem som ska få Akavas företagarpris i år

Akavas företagarpris tilldelas årligen en meriterad företagare eller yrkesutövare. Vem får priset i år? Du kan föreslå en lämplig kandidat senast den 17 juni 2022.

25.4.2022
Läs mer