FFC, Akava och STTK: Coronavaccinering ska räknas som avlönad arbetstid

Löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK uppmanar människor att ta coronavaccin genast när det är möjligt. Organisationerna förutsätter att arbetstagarna kan ta vaccinet under arbetstid utan inkomstbortfall.

17.5.2021
Läs mer

FFC, Akava och STTK: Finland bör stödja EU:s stimulanspaket

Löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK betonar att konsekvenserna kan bli allvarliga om EU:s stimulanspaket fälls i Finland. Om paketet förkastas skulle det sannolikt uppstå marknadstumult som leder till att arbetstillfällen försvinner och vår viktigaste exportregion, unionens inre marknad, lamslås. Organisationerna påpekar att redan det att man åstadkom paketet hade en lugnade effekt på marknaden och har ingett hopp åt världsdelen som har drabbats hårt av coronaviruset.

6.5.2021
Läs mer

Den kostnadsfria tjänsten Sommarjobbarinfo för sommarjobbare och arbetsgivare öppnar igen

FFC:s, Akavas och STTK:s gemensamma Sommarjobbarinfo öppnar i dag. I år svarar Salla Hakoköngäs på frågor som kommer in till Sommarjobbarinfo. Salla är utbildad rättsnotarie och studerar till juris magister med arbetsrätt som huvudämne.

3.5.2021
Läs mer

Studerande- och ungdomsorganisationerna kräver: Försörjningen för dem som blir utbrända i arbetet måste tryggas under sjukledigheten även utan en psykiatrisk diagnos

Ett stort antal studerande- och ungdomsorganisationer kräver i ett gemensamt ställningstagande att försörjningen under sjukledigheter orsakade av utbrändhet i arbetet måste tryggas utan en psykiatrisk diagnos.

19.4.2021
Läs mer

Föreslå vem som ska få Akavas företagarpris

Akavas företagarpris tilldelas årligen en meriterad företagare eller yrkesutövare. Vem får priset i år? Du kan föreslå en lämplig kandidat senast 10 maj.

7.4.2021
Läs mer

Omfattande ställningstagande: Kommunala beslutsfattare ska stödja livslångt lärande  

En framsynt kommunal beslutsfattare arbetar för att alla kommuninvånare ska få en genuin möjlighet att ständigt utveckla sin kompetens, konstaterar centrala aktörer inom utbildningssektorn och arbetslivet i ett gemensamt ställningstagande.

4.3.2021
Läs mer