Akava on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Akava on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka kannustaa tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja ja -kokemuksia 14–29-vuotiaille.

5.3.2021

Akava on kampanjan asiantuntijakumppanina. Akava palkitsee Unelmien kesäduuni – teoriasta tekoihin! -kilpailukategoriassa parhaan korkeakouluopiskelijoiden kesätyöllistäjän. Voittaja palkitaan Kesäduunitutkimukseen vastanneiden korkeakouluopiskelijoiden arvioiden perusteella.

Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa on mukana jo yli 500 suomalaista kesätyönantajaa, jotka ovat sitoutuneet hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Kampanjan sivustolla on käytettävissä ohjeita kesätyötä hakeville. Sivustolla on myös ohjeet kampanjaan ilmoittautuville työnantajille kesaduuni.org