Akavan yrittäjäpalkinto 2019: Kasper Pöyry luo parempaa digitaalista työkulttuuria

Yrittäjä Kasper Pöyry, Gapps Oy:n toimitusjohtaja painottaa innostusta sekä työn ja muun elämän tasapainoa johtamisessaan. Gapps Oy rakentaa ratkaisuja, joilla tietotyö maistuu hyvälle ja tulosta syntyy.

31.8.2020

Tavoitellaan kokonaisonnellisuutta, pidetään työ ja muu elämä kunnossa, eikä tulosta revitä selkänahasta. Näillä periaatteilla yrittäjä, toimitusjohtaja Kasper Pöyry aikoo kasvattaa Gapps Oy:n vuotuisen liikevaihdon 7,6 miljoonasta eurosta (2019) 50 miljoonaan euroon vuoteen 2025 mennessä.

 

Moniulotteinen digijuurruttaja

Gapps sekä kehittää omaa teknologiaa että toimii keskeisessä roolissa muiden kehittämien teknologioiden ja niitä hyödyntävien organisaatioiden välissä. Gapps esimerkiksi muokkaa asiakasorganisaatioidensa yksilöllisiin tarpeisiin digitaalisia yhteistyöalustoja ja pilvipalveluja sekä osallistuu valmentajana muutosjohtamishankkeisiin.

Toistaiseksi asiakasyritykset sijaitsevat Suomessa. Lähivuosien suunnitelmat perustuvat paitsi kotimarkkinakasvuun myös laajentumiseen eri puolille Eurooppaa.

Asiakkaiden joukossa on yhtä lailla ensimmäistä digiloikkaansa ottavia perinteisiä yrityksiä kuin digitaalisilta alustoilta ponnistavia nuoria hyperkasvajia.

– Molemmilla laidoilla tarvitaan tukea ja asiantuntijuutta, jotta teknologioista saadaan täysi hyöty. Sekin on tärkeää, että digitalisaation juurruttamisessa avustava kumppani on lähellä eikä toisella puolella maapalloa ja eri aikavyöhykkeellä, Pöyry toteaa.

Palkkatöistä yrittäjäksi

Opiskellessaan kauppatieteitä Vaasan yliopistossa Pöyry suunnitteli ryhtyvänsä kuljetusalan kustannuskonsultointia tarjoavaksi yrittäjäksi. Valmistumisen jälkeen kuukausipalkka kuitenkin alkoi houkuttaa. Kun kiinnostava pesti löytyi innovatiivisesta teknologiayrityksestä, hän tarttui tilaisuuteen.

– Gappsin teknologia kiinnosti, ihmisten draivi tarttui ja siitä se lähti.

Pöyry aloitti Gapps Oy:n myyntitehtävissä vuonna 2013. Tuolloin työntekijöitä oli kymmenen ja liikevaihtoa 700 000 euroa. Toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi hän ryhtyi vuoden 2018 lopulla.

 

Elämme kuten opetamme

 

Tavoitellaan kokonaisonnellisuutta, pidetään työ ja muu elämä kunnossa, eikä tulosta revitä selkänahasta, Kasper Pöyry korostaa.

– Meillä töitä tehdään paljon etänä ja mielestämme ruudun edestä pitää nousta monta kertaa päivässä, kertoo Kasper Pöyry.

 

Pöyry antaa haastattelun Helsinkiin puhelimitse aamulenkiltään Espoosta. Reippaan kävelyn ja puhelinkeskustelun yhdistäminen sujuu luontevasti, tottahan toki, sillä menetelmä on keskeinen osa Gappsin yrityskulttuuria.

– Meillä töitä tehdään paljon etänä ja mielestämme ruudun edestä pitää nousta monta kertaa päivässä. Monet asiat hoituvat raittiissa ilmassa kännykällä yhtä sujuvasti kuin sisätilassa läppärillä. Samalla saa hyvän annoksen virkeyttä.

Gapps Oy:n toimintamalli etätöineen, joustavine tekemisen tapoineen ja viestintäteknologian hyödyntämisineen tuo mieleen sanonnan elämme kuten opetamme. Pöyryn mukaan Gappsin missio on alusta asti ollut parempi digitaalisen työn tekeminen.

– Me tarjoamme ratkaisuja siihen, miten data ja digiteknologia valjastetaan välineiksi niin, että työ maistuu hyvälle ja tulosta syntyy, Pöyry lupaa.

Mukavaa digityöpäivää!

Pöyryllä on hyvä uutinen kaikille, joita rassaa korona-aikana tutuksi tullut videokokousähky. Hän väittää, ettei ongelma ole välineessä, vaan käyttötavassa. Hänen havaintonsa mukaan joustava etätyö ymmärretään väärin, mikäli tuloksena on koko päivän mittainen videopalaveriputki.

– Mukava digitaalinen työkulttuuri ei synny itsestään. Aikaa ja ajatusta on pistettävä suunnitteluun ja yhdessä määriteltäviin pelisääntöihin.

Palkinto osoittaa arvostusta

Akavan yrittäjäpalkinnosta Pöyry sanoo iloitsevansa paitsi henkilökohtaisesti, myös yleisellä tasolla. Yrittäjyys uravaihtoehtona teki vasta tuloaan korkeakoulumaailmaan Pöyryn opiskeluvuosina 2010-luvun taitteessa, mutta nyt eri alojen koulutusohjelmissa tarjotaan monipuolisesti yrittäjyyteen kannustavia sisältöjä.

– Akavan yrittäjäpalkinto on hieno arvostuksen osoitus ja kannustin, joka nostaa esiin korkean osaamisen merkitystä koko Suomen talouden perustana.

 

Teksti Paula Launonen

Kuvat Pekko Korvuo

Katso videohaastattelut

Kasper Pöyry kertoo johtamistavastaan ja yrityksensä kulttuurista videoilla.

 

 

 

Lue lisää aiheesta