Jäsenedut

Jäsenyys Akavan liitossa tuo sinulle menestystä ja turvaa. Kun liityt Akavan jäsenjärjestön jäseneksi, saat oman järjestösi jäsenpalvelut ja -edut käyttöösi. Lisäksi tukenasi työelämässä on Akavan toiminta sekä neuvottelu- ja sopimustoiminta, jota Akava neuvottelujärjestöt hoitavat. Akavalaisen liiton jäsen - hyödynnä jäsenetusi!

24.5.2019

Akavalaisen ammattiliiton jäsenyys kannattaa

Jäsenyys Akavan liitossa tuo sinulle menestystä ja turvaa. Kun liityt Akavan jäsenjärjestön jäseneksi, saat oman järjestösi jäsenpalvelut ja -edut käyttöösi. Lisäksi tukenasi työelämässä on Akavan toiminta sekä neuvottelu- ja sopimustoiminta, jota Akava neuvottelujärjestöt hoitavat.

Turvaa työelämässä

Akava ja muut ammattijärjestöt vaikuttavat työelämän kehittämiseen, muun muassa

  • työlainsäädäntöön
  • työsuojelulainsäädäntöön
  • työterveyshuoltoon
  • eläkeuudistuksiin ja sosiaalisiin etuihin.

Järjestäytyminen kannattaa. Korkeasti koulutetut ovat yksilöitä, mutta ilman yhteistä toimintaa ja yhteisöllisyyttä ei ole voimaa. Palkansaajien järjestäytyminen ammattiliittoihin on tuonut heille yhteiskunnallista sananvaltaa ja painostusvoimaa. Monet etuudet, joita nykyään pidetään itsestäänselvyyksinä, ovat syntyneet työmarkkinajärjestöjen työn pohjalta. Kiitos laajan jäsenkunnan, palkansaajajärjestöt ovat saaneet sovittua esimerkiksi äitiyslomasta, neljän viikon vuosilomasta sekä vuorotteluvapaasta. Palkansaajajärjestöjen ansioihin voi lukea myös rajoitukset määräaikaisten työsuhteiden kohtuuttomaan ketjutukseen.

Yksilöllistä neuvontaa ja tukea

Ammattijärjestöstäsi saat oikeudellista neuvontaa ja tukea, mikäli sinulla on kysymyksiä tai kohtaat ongelmia työsuhteessasi. Työttömyyskassan jäsenyys tuo sinulle lisäturvaa työttömyyden aikana.

Kun hyödynnät lisäksi monet jäsenedut, joita keskusliitto ja jäsenjärjestöt ovat neuvotelleet, saat jäsenmaksullesi lisää konkreettista vastinetta. Ammattiliiton jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Yhdessä vaikuttaen

Akava on palkansaajakeskusjärjestö, jolla on 36 jäsenjärjestöä. Niissä on yhteensä noin  613 000 henkilöjäsentä. Akava on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Suuri jäsenmäärä ja korkea järjestäytymisaste luovat joukkovoimaa, jonka turvin sinunkin etujasi on helpompi ajaa.

Sinäkin voit vaikuttaa

Osallistumalla oman ammattiyhdistyksesi ja liittosi toimintaan voit vaikuttaa niihin asioihin, joita se edistää sinun ja muiden jäsenten puolesta.

Akavan jäsenjärjestöjen tarjoamat edut ja palvelut

Akavan jäsenjärjestöjen jäsenille on palkka- ja työsuhdeturvan lisäksi tarjolla monia rahanarvoisia etuja. Tässä on niistä lyhyt yleiskuvaus. Tarkemmat tiedot järjestökohtaisesti jäseneduista ovat jäsenjärjestösi omalla sivustolla.

Sopimus- ja työsuhdeturva

Palkansaajien ja työnantajien keskusjärjestöjen tai järjestöjen sopimukset turvaavat palkankorotukset ja työehtojen perusturvan. Luottamusmiehet ja yhdyshenkilöt valvovat jäsenten etuja työpaikoilla sekä neuvovat heitä pulmatilanteissa.

Työttömyysturva

Työttömyyskassat maksavat ansioon suhteutettua päivärahaa, jos joudut työttömäksi ja työssäoloehto täyttyy. Lue lisää työttömyysturvasta

Neuvontaa, koulutusta ja tietoa

Jäsenjärjestösi antaa muun muassa oikeudellista neuvontaa ja lakimiespalveluja sekä järjestää jäsenistölleen monenlaista koulutusta. Lisäksi tarjolla on tietoa työelämästä, edunvalvonnasta ja ammattikunnan asioista esimerkiksi jäsen- ja ammattilehdissä sekä sivustoillaa.

Vakuutuksia ja pankkipalveluja

Jäsenjärjestösi on neuvotellut jäsenilleen edullisia vakuutusehtoja ja pankkisopimuksia.

Alennuksia ja tukia

Järjestön jäsenyys oikeuttaa alennuksiin monissa kotimaan lomakohteissa. Akavalaisten lomatoimintaa organisoi A-lomat, jonka lomamökit ovat akavalaisten käytössä jäsenhintaan. Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n palvelut ovat Akavan jäsenliittojen jäsenten käytettävissä. Lisätietoa, kuten aikataulut ja varauskalenterit, ovat käytettävissä osoitteissa
www.a-lomat.fi 
Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT

Järjestöjen yhteistyösopimusten perusteella alennuksia saa myös muun muassa laivaristeilyistä, hotellimajoituksesta ja polttoaineesta.

Oman jäsenjärjestösi tuotteita ja tunnuksia

Monilla Akavan jäsenjärjestöillä on omakustannushintaisia liiton tunnuksella varustettuja tuotteita sekä tunnuksia, kuten sormuksia.

Yhteistyökumppaneiden tarjoamat jäsenedut

Hertz Autovuokraamo

Hyödynnä Hertz Autovuokraamon tarjoamat edut Akavan jäsenille Suomessa ja maailmalla. Kun tarvitset vuokra-autoa, hyödynnä jäsenetusi – jopa 15 % alennusta.

Alennuksen saat mainitsemalla Akavan sopimustunnisteen CDP 832070 varausvaiheessa. Varaukset www.hertz.fi, Hertz Varauspalvelusta puh. 0200 11 22 33 (0,75 EUR/min+ pvm/mpm) tai omasta matkatoimistostasi.

S-ryhmän hotelliketjut Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels & Resorts

S-ryhmän hotelliketjut Sokos Hotels ja Radisson Blu Hotels & Resorts  tarjoavat Akavan jäsenistölle kausittain vaihtuvia tarjouksia. Voimassaoleva jäsenkortti tai muu todistus jäsenyydestä esitettävä hotellin vastaanotossa sisäänkirjoittautumisen yhteydessä. S-ryhmän hotelliketjujen jäsenedut

Teboil

Teboil tarjoaa Akavan jäsenjärjestöjen jäsenille Teboil Maksuaikakortilla (haettava Teboililta) alennuksia polttoaineiden hinnoista. Tarkempia tietoja omasta jäsenjärjestöstäsi.
www.teboil.fi

Danske Bankin asuntolainaetu

Akavan liiton jäsen, hyödynnä asuntolainaetusi ja säästä!

Ohessa luettelona Akavan liitot, jotka ovat mukana yhteistyösopimuksessa. Jos kuulut johonkin näistä liitoista, saat asuntolainan aina edullisemmin. Hae uutta lainaa tai kilpailuta helposti nykyinen lainasi – Danske Bank hoitaa pankinvaihdon puolestasi. Hyödynnä edut myös nykyiseen lainaasi Danske Bankissa.

Lisäetu: Kilpailuta nykyinen lainasopimuksesi Danske Bankissa. Annamme sinulle aina nykyistä asuntolainan marginaaliasi matalamman tarjouksen. Tarjous koskee Danske Bankiin siirrettäviä asuntolainoja ja edellyttää positiivisen luottopäätöksen saamista. Tarjottu hinta ei voi alittaa voimassaolevia lainamarginaalin minimihintoja.

Ota edut käyttöön!

Ota yhteyttä – kerromme lisää eduista:
0200 25880, ma-pe 8-20
www.danskebank.fi/akava

 

Kaikille akavalaisille yhteiset edut ja palvelut

A-lomat

Akava-järjestöjen Lomayhdistys – A-lomat ry on Akava-järjestöjen lomajärjestö.

A-lomat omistaa mökkejä ja lomaosakkeita, joita se vuokraa akavalaisille. Se myös välittää muutamien ammattijärjestöjen lomaosakkeita, joita vuokrataan akavalaisille. A-lomilla on kansainvälisen lomapalvelujärjestön Intervacin edustus. Intervacin jäseneksi voivat liittyä kaikki halukkaat A-lomien kautta.

Lisätietoja

a-lomat
A-lomien sivusto

Member+-palvelu

Member+ on uusi jäsenetupalvelu Akavan liittojen jäsenille. Palvelusta löydät näppärästi koottuna kaikki liittosi jäsenedut. Tutustu, rekisteröidy ja hyödynnä jäsenetusi osoitteessa www.memberplus.fi

 

TJS Opintokeskus

Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliiton TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja kulttuurijärjestö. Sen palvelut on tarkoitettu toimihenkilöjärjestöille, niiden alaorganisaatioille ja jäsenille. Opintokeskus järjestää ennen kaikkea edunvalvonta- ja järjestökoulutusta.
Lisätietoja: www.tjs-opintokeskus.fi

Toimihenkilöarkisto

Toimihenkilöarkisto on Akavan ja STTK:n yhteinen päätearkisto. Toimintansa arkisto aloitti vuoden 1988 alussa. Toimihenkilöarkisto on yksi maamme kahdestatoista valtionapua saavasta yksityisestä keskusarkistosta.
Lisätietoja: www.th-arkisto.fi