Akava ja Suomen Ylioppilaskuntienliitto SYL kutsuvat keskustelemaan sivistyksestä

Akava ja Suomen ylioppilaskuntien liitto toivovat sivistyskeskustelulta monipuolisuutta ja avoimuutta. SYL:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi alkava kampanja kannustaa keskustelemaan sivistyksen merkityksestä.

22.9.2021

Sivistys on jokaisen ihmisen perusoikeus ja tärkeä voimavara Suomen menestykselle.. Sivistys syntyy kohtaamisista. Me tarvitsemme muita ihmisiä sivistyäksemme.

Nuorten mahdollisuudet sivistymiseen ovat heikentyneet viimeisen puolentoista vuoden aikana. Sivistyksen keskiössä ovat oppilaitokset, jotka ovat koronapandemian vuoksi joutuneet siirtymään enemmän tai vähemmän etäopetukseen. Korona-aika on osoittanut, että sivistymisen mahdollisuuksien turvaaminen on merkittävä koulutuspoliittinen kysymys.

Akava ja SYL kannustavat keskustelemaan sivistyksen merkityksestä ihmiselle itselleen ja koko yhteiskunnalle. Juhlavuoden kampanjan tavoitteena on lisätä sivistyksen arvostusta. Osana kampanjaa SYL ja Akava julkaisevat syksyn aikana sosiaalisen median kanavillaan viisi videota, joissa eri taustoista tulevat henkilöt kertovat sivistyksen merkityksestä elämässään.

Tule mukaan sivistysrintamaan ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #sivistysrintama ja #PuolustanSivistystä.