Akavan puheenjohtajavalinta 2020

Akavan puheenjohtaja seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan 25.8.2020 järjestettävässä liittokokouksessa.

26.5.2020

Akavan puheenjohtaja valitaan joka neljäs vuosi Akavan liittokokouksessa. Akavan seuraava puheenjohtaja valitaan 25.8.2020 liittokokouksessa, joka alkaa kello 10 Original Sokos Hotel Triplassa Helsingissä.

Ehdokkaaksi asettuminen

Ehdokkaita Akavan puheenjohtajaksi on mahdollista asettaa 25.8.2020 järjestettävään liittokokoukseen saakka.

Akavan hallitus suosittelee, että puheenjohtajaehdokkaat ilmoittautuvat 5.6.2020 mennessä. Kyseiseen päivään mennessä ilmoittautuneet ehdokkaat pääsevät täysipainoisesti mukaan ennalta suunniteltuun vaaleihin liittyvään viestintään. Ehdokkaaksi on mahdollista ilmoittautua vielä myöhemminkin.

Ehdokkaiden esittelyt

Ehdokkaat esitellään 8.6.2020 alkavalla viikolla Akavan verkkosivuilla ja somekanavissa.

Ehdokkaista julkaistaan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa artikkelit ja esittelyvideot. Liitot voivat hyödyntää näitä materiaaleja omissa kanavissaan.

Ehdokkaiden paneelikeskustelut

Ehdokkaille järjestetään kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäinen keskustelu järjestetään perjantaina 12.6. klo 11.00–12.00. Paneelikeskustelua voi seurata verkossa, ja se on avoin kaikille.  Paneelin juontaa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Toinen keskustelu pidetään perjantaina 21.8. kello 14.00–15.00. Tilaisuus järjestetään verkossa, ja se on suunnattu Akava-yhteisölle. Paneelin juontaa MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

Ehdokkaiden blogikirjoitukset

Ehdokkaiden omat blogikirjoitukset julkaistaan 21.8.2020 Akavan verkkosivuilla ja Akavan sosiaalisen median kanavissa.

Liittojen ja muiden organisaatioiden omat tilaisuudet

Liitot ja muut organisaatiot voivat järjestää omia puheenjohtajavaalia koskevia tilaisuuksia liittokokoukseen saakka. Ehdokkaat osallistuvat näihin tilaisuuksiin oman päätöksensä mukaan. Näiden tilaisuuksien viestinnän hoitaa järjestävä organisaatio.

Tiedottaminen puheenjohtajavalinnasta

Puheenjohtajavaalin tuloksesta ja puheenjohtajavalinnasta julkaistaan tiedote liittokokouksen yhteydessä, 25.8. Tiedote julkaistaan Akavan verkkosivuilla, jaetaan Akavan somekanavissa ja lähetetään kaikille Akavan liitoille. Tiedote jaetaan myös STT:n mediajakelun kautta.

Medialle järjestetään liittokokouksen jälkeen lehdistötilaisuus, joka on katsottavissa verkkolähetyksenä. Paikalla on valittu puheenjohtaja. Mukana ovat halutessaan myös muut ehdokkaana olleet.

Lisätiedot Akavan puheenjohtajavaalin viestinnästä

viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen
Akava
jyrki.kemppainen@akava.fi
040 559 7196