Eurooppa edellä -podcast tuo uusia näkökulmia EU-keskusteluun

Akava on yhteistyökumppanina Kauppalehden Eurooppa edellä -podcastissa, jossa keskustellaan ajankohtaisista EU-kysymyksistä ja Suomen EU-politiikasta.

15.9.2021

Aiheena ovat muun muassa vihreä siirtymä, EU:n kilpailukyky, yhteisvastuu ja joustavampi talouspolitiikka sekä niiden merkitys Suomelle. Keskustelussa on myös koronan vaikutus unionin toimintaan ja sisämarkkinoiden kehittämiseen Euroopassa. Lisäksi pohditaan muun muassa, onko globaalin kauppasodan uhka väistymässä.

Kauppalehden Eurooppa edellä -pod- ja vodcast julkaistaan Kauppalehden verkkosivuilla 15. syyskuuta alkaen joka toinen viikko.

Keskustelijoina on Suomen johtavia EU-asiantuntijoita ja -toimijoita. Tavoitteena on tuoda lisää särmää Suomen EU-keskusteluun ja vaikuttaa aktiivisemman ja ennakoivamman EU-politiikan puolesta.

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Akavan, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton sekä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Juontajana on Kauppalehden pitkäaikainen Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Podcast on osoitteessa https://www.kauppalehti.fi/podcastit/podcast-eurooppa-edella

Päivitetty 8.12.2021


Keskiviikkona 8.12.2021 keskusteltiin, miten alustatyötä, esimerkiksi ruokalähettien toimintaa, pitäisi säädellä EU-tasolla. Keskustelemassa Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n lakiasiainjohtaja Markus Äimälä sekä europarlamentaarikko Henna Virkkunen. Ohjelman juontaa Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Kuuntele podcast

 

Keskiviikkona 27.10.2021 keskusteltiin sisämarkkinoista ja vapaasta liikkuvuudesta. Keskustelemassa Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Taina Susiluoto, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ja Staffpoint Groupin toimitusjohtaja Anu Ahokas. Ohjelman juontaa Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Katso ja kuuntele vodcast

Lue lisää aiheesta