Vaalikeskustelu 23.5.: Kuinka Euroopasta saadaan suunnannäyttäjä tutkimuksessa ja osaamisessa?

Suomen Akatemia ja Akava järjestävät torstaina 23.5. EU-vaalikeskustelun Tiedekulmassa. Tervetuloa!

26.4.2024

Ajankohta: torstai 23.5. kello 17–19

Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki

Järjestäjät: Akava ja Suomen Akatemia

Ilmoittaudu: Vaalikeskustelu: Kuinka Euroopasta saadaan suunnannäyttäjä tutkimuksessa ja osaamisessa?

Tilaisuus lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa
Suora lähetys | Tiedekulma | Helsingin yliopisto (helsinki.fi)

Euroopan parlamentti päättää tulevalla kaudella EU:n seuraavasta rahoituskehyksestä vuosille 2028–2034. Rahoituskehykseen sisältyy Suomelle tärkeä Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma.

EU:n yhteisen tutkimusrahoituksen lisäksi osaavat tutkimuksen tekijät, laadukkaat tutkimusinfrastruktuurit ja tieteen vapaus ovat keskeisiä menestyksen kulmakiviä koko Euroopan tulevaisuudelle. Onko tämän hetken Euroopalla rohkeutta vastata isoihin haasteisiin tutkimuksella ja osaamisella?

Tervetuloa osallistumaan Euroopan tutkimuksen ja koulutuksen lähivuosien näkymiä pohtivaan tilaisuuteemme ja kuulemaan, millaisin miettein Euroopan parlamenttivaaleissa ehdolla olevat suomalaiset näkevät tulevan parlamenttikauden ja sen tavoitteet. Tilaisuus järjestetään torstaina 23.5. kello 17–19 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki).

Keskustelemassa ovat muun muassa Euroopan parlamentin jäsenet Ville Niinistö (vihr.) ja Henna Virkkunen (kok.) sekä apulaispormestari Piia Elo (sd.) ja tekniikan lisensiaatti, kaupunginvaltuutettu Joonas Kiviranta (ps). Lista täydentyy. Paneelikeskustelun fasilitoi ja tilaisuuden juontaa MTV:n politiikan toimittaja Alec Neihum.

Ennen paneelikeskustelua kuulemme Suomen Akatemian pääjohtajan Paula Eerolan ja Akavan puheenjohtajan Maria Löfgrenin puheenvuorot. Lisäksi Suomen kvanttilippulaivan johtaja, professori Peter Liljeroth Aalto-yliopistosta pohtii puheenvuorossaan, millainen yhteinen tutkimuspolitiikka ja -rahoitus edistäisi parhaiten tutkimusta ja sen hyödyntämistä muun muassa teknologian uudistumisessa.

 

Tervetuloa!

Suomen Akatemia ja Akava

Lue lisää aiheesta