Hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta kansainvälisesti houkutteleva paikka työskennellä, opiskella, tutkia ja yrittää. Tavoite on erittäin tärkeä, sillä koronapandemian aiheuttama poikkeustila ei ainakaan vähennä osaavan työvoiman tarvetta pienenevien ikäluokkien Suomessa. Kansainvälisten asiantuntijoiden ja kansainvälisten opiskelijoiden sekä tutkijoiden määrää on saatava kasvatettua heti, kun pandemiatilanne helpottuu ja se on mahdollista.
Kansainvälistä Kunnon työn päivää vietetään jälleen 7. lokakuuta yli 60 maassa. Teemapäivä muistuttaa, että jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen työhön sekä riittävään palkkaan ja vapaa-aikaan. Päivää on vietetty vuodesta 2008 lähtien.
Ranska alkaa valikoida siirtolaisia maan työvoiman tarpeen mukaan ensi kesästä lähtien. Ammattikiintiöistä päätetään vuosittain yhteistyössä työmarkkinaosapuolten, työvoimatoimistojen ja alueellisten päättäjien kesken.
Akava korostaa työllisyys- ja maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassaan, että työssäkäyvät tuottavat hyvinvoinnin edellytyksiä koko väestölle. Hyvinvointi voi muodostua sitä suuremmaksi, mitä suurempi osa väestöstä on työssäkäyviä. Työllisyysastetta voidaan nostaa panostamalla muun muassa siihen, että työn vuoksi muuttaminen on helpompaa ja pelkän perusasteen koulutuksen varassa olevat, osatyökykyiset ja maahanmuuttajataustaiset työllistyvät paremmin.
Toiminnalliset evästeet ovat verkkosivuston toimivuuden ja kehityksen kannalta tarpeellisia. Toiminnalliset evästeet eivät tallenna tietoja, joista sinut voitaisiin välittömästi tunnistaa.