Eeva Karhamo

Entä jos olettaisit, että kaikki ovat sateenkaarevia?

Vähemmistöihin kuuluvat joutuvat yhä miettimään, missä tilanteissa on turvallista olla oma itsensä. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen tarvitaan koko työyhteisöä.

29.6.2022
Lue lisää
Kirjoittajavieras

Satavuotias ylioppilasliike on toiminut suomalaisen yhteiskunnan rakentajana

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) viettää tulevana lauantaina 18.6.2022 satavuotisjuhliaan Pikku-Finlandiassa. Juhla kokoaa yhteen ylioppilasliikkeen ystävät ja sidosryhmät sekä nykyiset ja vanhat toimijat.

17.6.2022
Lue lisää
Kirjoittajavieras

Tulevaisuuden osaajat tarvitsevat mielenterveystekoja nyt 

Suomessa tarvitaan yhdenvertaista ja yhdenmukaista opiskeluhuoltoa varhaiskasvatuksesta korkeakouluun. Akavan opiskelijat kannattaa Opiskeluhuolto kaikille -kansalaisaloitetta, jonka tarkoituksena on taata kaikille korkeakouluopiskelijoille yhdenvertainen mahdollisuus saada kuraattori- ja psykologipalveluita.  

15.6.2022
Lue lisää
Miika Sahamies

Työelämän syrjinnän poistamiseksi tarvitaan lisää toimia

Työelämän syrjinnän poistaminen ja heikoimmassa asemassa olevien oikeussuojan vahvistaminen ovat yhdenvertaisuuslain osittaisuudistuksen keskeisiä tavoitteita. Uudistus on erittäin tarpeellinen, sillä tutkimusten mukaan vähemmistöryhmiin kuuluvat, esimerkiksi etniset vähemmistöt, ikääntyneet, vammaiset, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, kohtaavat työelämässä ja työelämään pääsyssä paljon yhdenvertaisuuslain kieltämää syrjintää.

19.5.2022
Lue lisää
Kirjoittajavieras

Opiskelun pitää elää ajassa – etäopiskelu on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää

Akava selvitti kyselyllä korkeakouluopiskelijoiden kokemuksia etäopiskelusta koronapandemian aikana joulukuussa 2020. Jo silloin kaksi kolmesta korkeakouluopiskelijasta katsoi, että kaikkeen oman korkeakoulun järjestämään opetukseen pitäisi voida osallistua etäyhteydellä myös koronan aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Vastaajista 57 prosenttia oli yliopisto-opiskelijoita ja 43 prosenttia ammattikorkeakouluopiskelijoita.

12.5.2022
Lue lisää
Elina Sojonen

Jos elämän paras aika onkin vaikeinta aikaa

Mielenterveysongelmat varjostavat yhä useamman opiskeluvuosia. Kaikki ovat kohdanneet opiskelijoiden mielenterveyden ongelmia – joko otsikoissa, lähipiirissä tai henkilökohtaisesti. Eikä kyse ole pandemia-ajan ilmiöstä, vaan opiskelijoiden mielenterveyden oireilu oli kasvussa jo vuosia ennen koronaa.

29.4.2022
Lue lisää