Miika Sahamies

Meillä on matkaa syrjintävapaaseen työelämään

Suomalainen työelämä ei ole syrjinnästä vapaa alue, päinvastoin. Tätä valitettavaa asiaa todistaa juuri julkaistu Koneen säätiön rahoittama tutkimus ”When the Name Matters: An Experimental Investigation of Ethnic Discrimination in the Finnish Labor Market”, jossa tutkittiin työsyrjintää. Tutkimuskohteena oli maahanmuuttajien Suomessa syntyneiden tai kasvaneiden lapsien kohtaama syrjintä suomalaisessa työelämässä.

21.10.2019
Lue lisää
Lotta Savinko

Tasa-arvoindeksi 2019: tahti on hidasta ja askel painaa

Europan tasa-arvoinstituutti EIGE julkaisi tällä viikolla vuoden 2019 tasa-arvoindeksin. Tasa-arvoindeksi on EIGEn kehittämä työkalu, jolla mitataan sukupuolten tasa-arvon edistymistä EU:ssa ja jäsenmaissa. Indeksissä on kuusi osa-aluetta: työ, raha, tieto, aika, valta ja terveys. Indeksi nostaa esiin tasa-arvon osa-alueet, joiden kehittämiseen tulisi erityisesti paneutua ja joilla tulisi toteuttaa tehokkaampia toimenpiteitä.

18.10.2019
Lue lisää
Maria Jokinen

Harjoittelija, tee työsopimus!

Akavan opiskelijat on teettänyt jälleen harjoittelubarometrin eli selvityksen korkeakouluopiskelijoiden harjoitteluista ja niiden käytänteistä. Barometri, joka julkaistaan 29. marraskuuta, tuo tärkeää tietoa opiskelijoiden ja korkeakoulujen mutta myös työnantajien käyttöön.

15.10.2019
Lue lisää
Akava

Akava Leadership aloittaa: Tervetuloa mukaan johtamisen ja esihenkilötyön verkostoon!

Akava Leadership on johtamis- ja esihenkilötyötä tekevien tueksi perustettu verkosto ja alusta aktiiviselle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Liity mukaan LinkedIn-ryhmään. Akava Leadership on avoin kaikille teemoista kiinnostuneille.

11.10.2019
Lue lisää
Lotta Savinko

Tasa-arvolla ja koulutuksella torjutaan ilmastonmuutosta

Tänään 11.10. vietetään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää. Tänä vuonna erityinen painopiste on ilmastonmuutoksessa ja siinä, kuinka se vaikuttaa kehitysmaiden tyttöihin. Ilmastonmuutos kohtelee sukupuolia eri tavoin ja kehitysmaiden tytöille se voi olla kohtalonkysymys. Suomessa sukupuoli vaikuttaa kouluttautumiseen ammatinvalinnan osalta.

11.10.2019
Lue lisää
Elina Sojonen

Jatkuvan oppimisen työryhmän työ alkaa: linjaukset valmiit vuoden 2020 lopussa

Pääministeri Antti Rinteen hallitus vie eteenpäin jatkuvan oppimisen uudistusta. Tavoitteena on luoda selkeä järjestelmä, jossa osaamista voi kehittää työuran ja elämän eri vaiheissa. Sitä tarvitaan, kun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen. Nyt aloittavat työnsä jatkuvan oppimisen työryhmät.

8.10.2019
Lue lisää