Blogit

Miika Sahamies

Vammaisten yhdenvertaisuuden toteutumista pitää parantaa

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään vuosittain 3.12. Päivä on tärkeä muistutus siitä, että vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuus jää edelleenkin toteutumatta yhteiskunnassamme. Sosiaali- ja terveysministeriön alaisen Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunnan (VANE) selvityksen mukaan peräti 75 prosenttia vammaisista henkilöistä oli kokenut syrjintää edellisten 12 kuukauden aikana.

4.12.2023
Lue lisää
Eugen Koev

Joka kymmenes korkeakoulutetuistakin on vuoden aikana työttömänä

Korkeasti koulutettu työtön on usein nainen, runsaalla kolmanneksella on lapsia.

24.11.2023
Lue lisää
Heikki Taulu

Työttömyysturva työllisyystavoitteen pelinappulana

Maan hallitus aikoo ensi vuodesta alkaen lisätä työttömyysturvan kannustavuutta niin, että työtön sen varmasti huomaa kukkarossaan. Kannustavuuden lisääminen tarkoittaa leikkauksia työttömyysturvaan, joko turvan suuruuteen tai sen saamisen ehtoihin. Suoraan työttömyysturvaan kohdistuvilla muutoksilla hallitus tavoittelee yli 40 000 lisätyöllistä, ja kun mukaan luetaan muut sosiaaliturvan heikennykset, työllisyysvaikutus on 60 000 työllisen tuntumassa.

21.11.2023
Lue lisää
Lotta Savinko

Edelläkävijä vai perässähiihtelijä?

EU:n virallinen naisten palkkapäivä eli Equal Pay Day oli 15. marraskuuta 2023. Se kertoo, milloin naisten palkanmaksu laskennallisesti ja symbolisesti päättyy kunakin vuonna. Suomessa naisten palkkapäivää vietettiin jo 4. marraskuuta 23, täsmälleen samana päivänä kuin kahtena edellisenä vuotena.

16.11.2023
Lue lisää
Maria Löfgren

Sopien, ei repien

Näin äskettäin Kansallisteatterin näytelmän Ensimmäinen tasavalta, joka kuvaa presidentti K. J. Ståhlbergin maltillisesti mutta määrätietoisesti ajamaa sovintopolitiikkaa kovassa ristipaineessa. Vaikka näytelmä kertoo itsenäisyyden alkuvuosista, sen viesti on ajankohtainen, sillä kahtiajaon riski kasvaa nytkin.

31.10.2023
Lue lisää
Miika Sahamies

Muutostöissä kansainvälisemmän työelämän puolesta

Suomalaisessa työelämässä ja koulutuksessa on monia hyviä puolia, jotka houkuttelevat maahan kansainvälisiä osaajia. Laadukas koulutus, työn ja vapaa-ajan tasapaino ja luonto ovat tällaisia tekijöitä. Toivomisen varaa jää osaamisen arvostuksessa, verkostoihin pääsyssä ja perheenjäsenten tukemisessa.

30.10.2023
Lue lisää