Ruotsi EU-veturiksi jättiurakalla: kolmesataa lakihanketta, kaksituhatta kokousta
Tammikuun 2023 alusta Ruotsi hyppää EU:n kuljettajan paikalle, kun siitä tulee puoleksi vuodeksi puheenjohtajamaa. Eikä minä tahansa hetkenä, sillä käsillä on todellinen raskaan sarjan puheenjohtajuus. Euroopan unioni kun on pikku hiljaa aloittamassa hiipimisen kohti kuluvan viisivuotiskautensa loppupäätä ja päätöksentekohankkeita on kasautumassa pinoiksi asti. Tuttua näinä aikoina myös Suomen eduskunnasta.
Perheystävällisyys lisää työhyvinvointia
Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien viikolla tänään perjantaina 18.11. Jo seitsemättä kertaa vietettävän päivän tarkoituksena on tutustuttaa lapset vanhempiensa tai läheisen työpaikan arkeen.
Äidin ei kannata pysyä kotona, jos isällä on vanhempainvapaa käyttämättä
Vain kuusitoista prosenttia vauvaperheistä on sellaisia, että perheellä on enemmän rahaa, jos äiti on kotihoidontuella, vaikka isällä on vanhempainrahapäiviä käyttämättä. Työllisten vanhempien perheissä taloudellinen näkökulma useimmiten puoltaa vanhempainvapaan tasajakoa.
COP27-ilmastokokouksen pitää sitouttaa tehokkaampiin ilmastotoimiin
YK:n ilmastokokousta, joka pidetään Egyptissä, on odotettu epävarmoissa tunnelmissa. Useilla foorumeilla on tuotu esiin huoli, että Venäjän hyökkäyssodalla Ukrainassa on maailmanlaajuisia vaikutuksia ja että ne heijastuvat ilmastokokouksen tuloksiin. Rahoituskysymykset hiertävät tässäkin ilmastokokouksessa. Ilmaston lämpenemisen vaikutukset eivät kuitenkaan odota. Siksi yhä useamman maan pitää tehdä riittäviä toimia, jotta saavutamme Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset tavoitteet.
Naisten palkkapäivä muistuttaa tasa-arvon heikosta tilasta
Suomessa perjantai 4.11.2022. on naisten palkkapäivä. Tämä on symbolinen päivä muistuttaa meitä siitä tosiasiasta, että Suomessa naiset ansaitsevat 84,3 prosenttia miesten ansioista.
Vammaisten työllisyyden edistämiseksi on monia keinoja
Suomessa on suuri määrä työkykyisiä vammaisia henkilöitä, jotka ovat tahtomattaan työelämän ulkopuolella. Heillä on hyvin monenlaisia koulutustaustoja. Tästä huolimatta vammaiset henkilöt on perinteisesti nähty ensisijassa hoivan ja huolenpidon kohteina, eikä työntekijöinä, yrittäjinä tai johtajina.