Pasi Sorjonen

Kun aika on

Viisaita ajatuksia ja sanoja, muistutuksia oikeasti tärkeistä asioista, vähemmän suoranaisia yllätyksiä. Sellainen on tuore Talouspolitiikan arviointineuvoston raportti, joka ruotii hallituksen talouspolitiikkaa kuluvan vaalikauden aikana.

26.1.2022
Lue lisää
Katri Ojala

Työkyvyn tukeminen osaksi jokaisen työpaikan kulttuuria

Työkyvyttömyys aiheuttaa miljardien kustannuksia yhteiskunnalle ja työnantajille. Erityisen huolestuttavaa on, että mielenterveyssyistä johtuvien sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on selkeästi kasvanut viime vuosina. Kela korvasi vuonna 2020 viisi miljoonaa sairauspoissaolopäivää mielenterveyden häiriöiden vuoksi.

20.1.2022
Lue lisää
Markus Penttinen

EU vanhan ylläpitäjästä uuden luojaksi – ei instituutiomuseo, vaan kehityksen moottori

Euroopan unionista ei ole oltu mitenkään hiljaa viime aikoina. Päinvastoin. Esimerkiksi Euroopan turvallisuuskysymykset ovat nousseet esille, kun idän suunnassa rytisee. Metsä- ja energia-asiat, alustatyö, ilmastopolitiikka, talous ja koronayhteistyö ovat nekin nostattaneet isoja otsikoita viime aikoina.

13.1.2022
Lue lisää
Anu Tuovinen

Aluevaaleissa vaikutat sote-palveluihin ja pelastustoimeen

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa tänään 12. tammikuuta. Vaaleissa valitaan 21 hyvinvointialueen valtuutetut päättämään sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastuspalveluista, niiden tuottamisesta ja resurssien kohdentamisesta. Kyse on toisaalta miljardeista euroista ja sadoistatuhansista työntekijöistä sekä sote-yrittäjien ja ammatinharjoittajien elinkeinosta, toisaalta ihmisistä eri puolilla Suomea.  

12.1.2022
Lue lisää
Emmi Venäläinen

Korkeakoulutuksen hajauttaminen vie väärään suuntaan

Suomea piinaa kova osaajapula. Yritysten kasvu vaarantuu, töihin ei löydy tekijöitä. Saman viestin kohtaa, kysyipä mistä päin Suomea hyvänsä.

10.1.2022
Lue lisää
Katarina Murto

Sopimista monella tasolla

Parhaillaan käynnissä olevalle työehtojen sopimuskierrokselle riittää lukuisia neuvottelupöytien ulkopuolisia kommentoijia – ainakin, jos seuraa sosiaalista mediaa. Sanankäänteet ovat yltyneet jopa kärjekkäiksi sen sijaan, että keskityttäisiin asiallisesti perustelemaan ja avaamaan omia näkemyksiä ja tavoitteita.

3.1.2022
Lue lisää