Maria Jokinen

Aina oikean ikäinen

Eräs läheiseni, 60-vuotias nainen, jolla on pitkä ura takanaan ja lähtökohtaisesti monta aktiivista työvuotta vielä edessään, oli äskettäin tilanteessa, jossa kukaan ei halunnut palkata häntä. Näin siitä huolimatta, että hänellä on korkeakoulututkinnon tuoma osaaminen, jota hän ahkerasti päivittää kouluttautumalla.

7.2.2020
Lue lisää
Lotta Savinko

Ikä on vain numero

Ikääntyneiden työllisyysaste on Suomessa muita Pohjoismaita heikompi, ja heidät halutaan saada nykyistä tehokkaammin pysymään työelämässä. Ikääntyneet ovat yksi tärkeä ryhmä myös tavoitteessa saada Suomen työllisyysaste nostettua 75 prosenttiin. Todellisuus on kuitenkin karu: Ikäsyrjintä on Suomessa valitettavan yleistä ja kaikki ikääntyneet, myös korkeakoulutetut, kokevat työllistymisen vaikeaksi, ellei peräti mahdottomaksi.

4.2.2020
Lue lisää
Markus Penttinen

Elämää brexitin jälkeen – kahden kerroksen väkeä ja irtiottoja direktiiveistä

Miltä pohjalta järjestetään jatkossa EU:n ja Britannian yhteiselo? Ero astuu voimaan 1. helmikuuta ja vuosi 2020 on siirtymäkautta, jonka aikana tuleva suhde on neuvoteltava.

31.1.2020
Lue lisää
Akava

Työterveysyhteistyön haasteena henkinen kuormitus

Työ antaa ihmiselle paljon, mutta kaikkeen tekemiseen liittyy myös kuormittuminen, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Aivotyöhön ja vuorovaikutukseen liittyviä tekijöitä ei voi mitata samalla tavalla kuin lihasten kuormittumista. Kuitenkin olemme pitkään yrittäneet soveltaa samoja keinoja psykososiaalisiin tekijöihin liittyvän haitallisen kuormituksen ehkäisyssä ja korjaamisessa kuin ruumiillisella puolella – vaihtelevin tuloksin.

30.1.2020
Lue lisää
Miika Sahamies

Näin voit auttaa maahanmuuttajaa työllistymään

Maahanmuuttajien määrä Suomessa on edelleen verrattain pieni, mutta suhteellinen osuus kasvaa nopeasti. Vaikka pienenevien ikäluokkien maassamme on puutetta osaavasta työvoimasta, monilla ulkomaalaistaustaisilla on vaikeuksia päästä työelämään, löytää osaamistaan vastaavaa työtä tai saada riittävää tukea työllistymiselleen.

22.1.2020
Lue lisää
Vesa Vuorenkoski

Madridin ilmastokokouksessa on sähköä ilmassa

YK:n ilmastokokous COP25 on Madridissa jo loppusuoralla. Kokouksessa on tavoitteena saada aikaan muun muassa Pariisin sopimukseen liittyvän markkinamekanismin säännöt, jotka jäivät edellisessä, Katowicen kokouksessa auki. Lisäksi esillä on ilmastonmuutoksesta aiheutuvia aineellisia vahinkoja ja menetyksiä koskevan mekanismin arviointi ja sukupuolten tasa-arvoa koskevan toimintaohjelman arviointi.

13.12.2019
Lue lisää