Blogit

Markus Penttinen

EU:n osaamisen teemavuosi alkaa: mitä pitäisi tehdä?

Tänään 9.5.2023 Eurooppa-päivänä avataan EU:n osaamisen teemavuosi. Sen päätavoitteina ovat panostukset osaamiseen työmarkkinoiden tarpeita ajatellen ja EU:n ulkopuolelta tulevien osaajien kiinnostuksen herättäminen. Tästä seuraa kysymys, mitä pitäisi tehdä, jotta osaamisen teemavuosi edistäisi omia tavoitteitaan.

9.5.2023
Lue lisää
Lotta Savinko

Hallitusohjelmassa huomio työkykyyn ja työturvallisuuteen

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4. muistuttaa vuosittain työturvallisuuden ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyn tärkeydestä. Tänä vuonna viesti on meille Suomessa tärkeämpi kuin koskaan. Työkyvyn tukeminen sekä panostukset työhyvinvointiin ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyyn ovat välttämättömiä toimia työllisyyden ja työurien pidentymisen kannalta. Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittämisestä saadaan vipua seuraavan hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaan.

28.4.2023
Lue lisää
Piia Rekilä

Vihreän siirtymän onnistuminen vaatii pysymistä Suomen 2035 hiilineutraaliustavoitteessa

Työmarkkinakeskusjärjestöjen viesti hallitusneuvotteluihin on ollut kirkas. Suomen hiilineutraaliustavoitteeseen sitoutuminen on elintärkeää vihreän siirtymän onnistumiselle. Pieni maa voi houkutella investointeja vain olemalla edelläkävijä ja vahvalla osaamisella. Kasvavat TKI-panostukset pitää kohdistaa vihreään siirtymään ja erityisesti bio- ja kiertotalouteen.

21.4.2023
Lue lisää
Emmi Venäläinen

Koulutustason nosto vaatii yhteistä tahtoa

Elämme kutkuttavaa aikaa vaalien ja hallitusneuvotteluiden välissä. Medioissa pyörivät puolueiden kynnyskysymykset ja ehdot hallitusyhteistyölle. Vaaleissa puhutusta kerrotaan pidettävän tiukasti kiinni, eikä kukaan lähde hallitukseen muilla kuin omilla ehdoillaan.

20.4.2023
Lue lisää
Juha Kirstilä

Tekoja turvallisen Suomen puolesta

Tiivistimme hallitusohjelmatavoitteemme luonnehdintaan osaava, kannustava ja turvallinen Suomi. Tärkeitä tavoitteita kaikki: jokaista tarvitaan ja yhtä ei oikeastaan ole ilman toista.  Panostamalla osaamiseen, kannustamalla ahkeruuteen ja huolehtimalla turvallisen elämän edellytyksistä varmistamme, että Suomi on jatkossakin pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.

19.4.2023
Lue lisää
Markus Penttinen

Uuden hallituksen pitää tarttua heti useaan EU-kysymykseen

Vaalit on pidetty, hallituksen kokoonpanosta ja sen ohjelmasta aletaan neuvotella. Jo hallitusohjelmaneuvotteluissa tai pian uuden hallituksen aloitettua työnsä sen pitää ratkaista Suomen linja useaan EU-kysymykseen. Mihin esimerkiksi?

13.4.2023
Lue lisää