Blogit

Maria Löfgren

Osaaminen on EU:n menestyksen avain

Me Akavassa haluamme, että Eurooppa panostaa voimakkaasti tieteeseen, tutkimuksen ja kestävään kehitykseen. Tavoitteenamme on osaava ja sivistynyt Eurooppa, jossa on vankka talouskasvu sekä toimivat sisämarkkinat ja liikkuvuus.

7.5.2024
Lue lisää
Akavan opiskelijat

Suomen menestystarinaa ei voi rakentaa opiskelijoiden hyvinvoinnin kustannuksella

Akavan opiskelijat on huolissaan tulevaisuuden tekijöiden jaksamisesta. Tällä viikolla Suomen hallitus kokoontui kehysriiheen, jossa opiskelijoihin on kohdistettu jälleen uusia leikkauksia. Näin opiskelijoiden mielenterveysviikon jälkeen huoli nuorten ja opiskelijoiden tulevaisuuden uskosta ja jaksamisesta vain kasvaa näiden toimien takia.

17.4.2024
Lue lisää
Ville Kopra

”Parempi korjata kuin tyrmätä”

Jätimme lausuntomme paikallisen sopimisen edistämisen lakipaketista otsikolla ”Parempi korjata kuin tyrmätä”. Paketin lausuntoaika oli poikkeuksellisen lyhyt ja valmistelu poikkeuksellisen yksipuolista. Silti esitämme lausunnossamme ratkaisuja ja täydentäviä toimia. 

12.4.2024
Lue lisää
Markus Penttinen

Tavoitteenamme vahva ja osaava Eurooppa

EU-vaaleissa kesäkuussa vaikutetaan siihen, mihin suuntaan Euroopan unionia viedään. Akava korostaa vahvan EU:n merkitystä Suomelle. Tavoitteena on edistää sellaista Eurooppaa, jossa yhdistyvät osaaminen, sivistys ja arvot, tehokkaat sisämarkkinat, liikkuvuus sekä vahva ja kestävä talouskasvu.

5.4.2024
Lue lisää
Piia Rekilä

Jääkö tuottavuuskasvun potentiaali Suomessa lähtötelineisiin?

Tesin (Suomen teollisuussijoitus Oy)* strategiassa pitää olla vahva vihreän siirtymän painotus.

21.3.2024
Lue lisää
Lotta Savinko

Pysähtyykö Suomen tasa-arvokehitys?

Pääministeri Orpon hallitusohjelmassa on linjattu, että hallitus työskentelee määrätietoisesti yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi yhteiskunnassa ja kaikenlaisen syrjinnän kitkemiseksi työelämästä. Tekemistä riittää.

19.3.2024
Lue lisää