Blogit

Markus Penttinen

Ruotsi EU-veturiksi jättiurakalla: kolmesataa lakihanketta, kaksituhatta kokousta

Tammikuun 2023 alusta Ruotsi hyppää EU:n kuljettajan paikalle, kun siitä tulee puoleksi vuodeksi puheenjohtajamaa. Eikä minä tahansa hetkenä, sillä käsillä on todellinen raskaan sarjan puheenjohtajuus. Euroopan unioni kun on pikku hiljaa aloittamassa hiipimisen kohti kuluvan viisivuotiskautensa loppupäätä ja päätöksentekohankkeita on kasautumassa pinoiksi asti. Tuttua näinä aikoina myös Suomen eduskunnasta.

14.12.2022
Lue lisää
Lotta Savinko

Perheystävällisyys lisää työhyvinvointia

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien viikolla tänään perjantaina 18.11. Jo seitsemättä kertaa vietettävän päivän tarkoituksena on tutustuttaa lapset vanhempiensa tai läheisen työpaikan arkeen.

18.11.2022
Lue lisää
Eugen Koev

Äidin ei kannata pysyä kotona, jos isällä on vanhempainvapaa käyttämättä

Vain kuusitoista prosenttia vauvaperheistä on sellaisia, että perheellä on enemmän rahaa, jos äiti on kotihoidontuella, vaikka isällä on vanhempainrahapäiviä käyttämättä. Työllisten vanhempien perheissä taloudellinen näkökulma useimmiten puoltaa vanhempainvapaan tasajakoa.

13.11.2022
Lue lisää
Kirjoittajavieras

COP27-ilmastokokouksen pitää sitouttaa tehokkaampiin ilmastotoimiin

YK:n ilmastokokousta, joka pidetään Egyptissä, on odotettu epävarmoissa tunnelmissa. Useilla foorumeilla on tuotu esiin huoli, että Venäjän hyökkäyssodalla Ukrainassa on maailmanlaajuisia vaikutuksia ja että ne heijastuvat ilmastokokouksen tuloksiin. Rahoituskysymykset hiertävät tässäkin ilmastokokouksessa. Ilmaston lämpenemisen vaikutukset eivät kuitenkaan odota. Siksi yhä useamman maan pitää tehdä riittäviä toimia, jotta saavutamme Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset tavoitteet.

7.11.2022
Lue lisää
Lotta Savinko

Naisten palkkapäivä muistuttaa tasa-arvon heikosta tilasta

Suomessa perjantai 4.11.2022. on naisten palkkapäivä. Tämä on symbolinen päivä muistuttaa meitä siitä tosiasiasta, että Suomessa naiset ansaitsevat 84,3 prosenttia miesten ansioista.

4.11.2022
Lue lisää
Miika Sahamies

Vammaisten työllisyyden edistämiseksi on monia keinoja

Suomessa on suuri määrä työkykyisiä vammaisia henkilöitä, jotka ovat tahtomattaan työelämän ulkopuolella. Heillä on hyvin monenlaisia koulutustaustoja. Tästä huolimatta vammaiset henkilöt on perinteisesti nähty ensisijassa hoivan ja huolenpidon kohteina, eikä työntekijöinä, yrittäjinä tai johtajina.

31.10.2022
Lue lisää