Miika Sahamies

Yhdenvertaisesta työelämästä Suomen houkuttelevuustekijä

Suomen hallituksen kunnianhimoisena tavoitteena on kolminkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä ja kaksinkertaistaa työperäisen maahanmuuton määrä. Tavoitteita vauhdittaakseen se on esittänyt maahantuloprosessien tehostamista ja lainsäädäntömuutoksia. Toimet ovat erittäin kannatettavia, mutta ne eivät yksinään riitä. Suomalaisen yhteiskunnan tulee myös olla valmis vastaanottamaan tulijoita. 

13.9.2021
Lue lisää
Markus Penttinen

Syksyn kymmenen kuuminta aihetta EU:n toiminnassa

EU-koneisto on nyt täysin palannut loppukesän lomilta ja katseet suunnataan syksyn työlistaan. Ollaan komission ja parlamentin viisivuotiskauden puolivälissä ja se näkyy lukuisina aloitteina. Lisänä on tietysti koronan jälkihoito.

6.9.2021
Lue lisää
Anu Tuovinen

Yrittäjä vai palkansaaja?

Olen topakka ja tykkään itsenäisestä työskentelystä, jossa voin päättää missä, milloin ja miten teen työtä. Työ ei ole kuitenkaan koko elämä, vaan haluan, että aikaa ja energiaa jää myös muulle elämälle. Näin ajattelee varmasti moni meistä ja pohtii, olisiko yrittäjyys palkkatyön sijaan tai sen rinnalla sopiva työnteon muoto.

3.9.2021
Lue lisää
Elina Sojonen

Kaikki osaaminen näkyviin

Jokaisella on monenlaista osaamista, muun muassa opiskeltua osaamista ja työssä tai harrastuksissa vähän kuin huomaamatta kertynyttä osaamista. Yksi tietää kaiken sienistä, toinen osaa koodata ja kolmas rakentaa liiterin raakalaudasta. Kaikista taidoista voi olla hyötyä yllättävissä yhteyksissä.  

3.9.2021
Lue lisää
Katarina Murto

Etätyö tuo joustavuutta työn tekemiseen, mutta myös jakaa työelämää

Koronapandemia ravisutti työn tekemisen tapoja nopeasti ja enemmän kuin mikään pitkään aikaan. Noin miljoona palkansaajaa siirtyi Suomessa kokonaan tai osittain etätyöhön. Samanaikaisesti lähityössä jatkoi ainakin sama määrä palkansaajia. Terveysturvallisuus ja psykososiaalinen kuormitus on näkynyt korona-ajan alusta asti hyvin eri tavoin sen mukaan, siirtyikö etätyöhön vai jatkoiko lähityössä. Tämä on jakanut työntekijöitä ja työelämää.

2.9.2021
Lue lisää
Miika Sahamies

Mitä on kansainvälinen liikkuvuus koronan jälkeisenä aikana?

Koronapandemia on osoittanut, miten tiiviisti sidoksissa suomalainen yhteiskunta on kansainväliseen kehitykseen. Vaikutukset ovat näkyneet laajalti koulutussektorilla, jossa monet poikkeusjärjestelyt ovat merkinneet muutoksia opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muun henkilöstön arkeen. Työn ja opiskelun uudelleen organisointia on tehty sekä kotimaassa että suhteessa ulkomaihin.

25.8.2021
Lue lisää