Itseohjautuvasti nopeampaan päätöksentekoon

Itseohjautuva organisaatio reagoi nopeasti, ja sitä tarvitaan muuttuvassa maailmassa, sanoo Miia Savaspuro.

15.8.2019
Lue lisää

Pride-teema: Näin edistät yhdenvertaisuutta työelämässä

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteisessä Pride-viikon seminaarissa pohdittiin keinoja edistää yhdenvertaisuutta työelämässä. Kolme asiantuntijaa kertoi, miten yhdenvertainen työpaikka on mahdollinen.

25.6.2019
Lue lisää

Osaamisen kehittäminen keskeistä työllisyyden nostolle

Maan hallitus järjestää tänään 19.6. Kasvun ja luottamuksen seminaarin, jossa käsitellään hallitusohjelman päälinjaukset sekä kasvua ja työllisyyttä. Asiantuntijamme nostavat esiin, että työllisyysastetavoitteen saavuttaminen vaatii mm. osaamistason nostoa ja panostuksia osaamisen kehittämiseen. Akavan hallitus käsittelee Akavan linjauksia syksyn kokouksissaan.

19.6.2019
Lue lisää

Elinikäistä oppimista painotetaan, rahoitusmalli vielä auki

Vaikka elinikäinen oppiminen on kaikkien osapuolten mielestä tärkeää, käytännön ratkaisuissa on eroja. Rahoitus on yksi suurista kysymyksistä. Akavan johtava asiantuntija Ida Mielityinen korostaa, että rakenteet ovat kuitenkin tärkeämpiä kuin rahan määrä.

18.6.2019
Lue lisää

Suomesta maailman ilmastoälykkäin maa

Akava ehdottaa uusissa ilmastolinjauksissaan, että Suomesta tehdään maailman ilmastoälykkäin maa ja johtava ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvien ratkaisujen kehittäjä.

12.6.2019
Lue lisää

Akavan asiantuntijat arvioivat hallitusohjelmaa

Kuusi Akavan asiantuntijaa arvioi uutta hallitusohjelmaa Akavan ja korkeakoulutettujen näkökulmasta. Mikä sai kiitosta ja mitä olisi voinut tehdä paremmin?

3.6.2019
Lue lisää