Tänä kesänä ei reissata

Akavalaiset viettävät kesälomansa kotiseudulla ja tapaavat läheisiään. Jututimme viittä akavalaista lomasuunnitelmista ja siitä, mikä heidän mielestään tekee loman. Tärkeintä on saada tauko arjesta ja lepoa sekä tavata läheisiä.

1.7.2020
Lue lisää

Työttömyyskassojen kiireinen kevät – hakemustulvaa sekä uutta väkeä ja tekniikkaa

Työttömien ja lomautettujen määrä on noussut nopeasti koronakriisin aikana, mikä on tiennyt ruuhkaa työttömyyskassoihin. Kysyimme kolmesta korkeakoulutettujen työttömyyskassasta, miten ne ovat kehittäneet toimintaansa vastatakseen hakemustulvaan.

29.6.2020
Lue lisää

Suvi Eriksson, Suomen Ekonomit: Miten voin kehittyä uusien työtapojen johtajana?

Suvi Eriksson oli juuri aloittanut Suomen Ekonomien urapalveluiden johtajana, kun koronakriisi iski. Millaista oli työskennellä uudessa tehtävässä ja uuden tiimin esihenkilönä, etänä monen kuukauden ajan?

24.6.2020
Lue lisää

Korona nosti työkyvyn ytimeen etätyön ergonomian ja virtuaalisuuden johtamisen

Työterveyshuollon asiantuntijat valmistautuvat koronan jälkeiseen uuteen normaaliin, jossa etätyö vakiintuu käytännöksi ja organisaatioita johdetaan virtuaalisesti.

23.6.2020
Lue lisää

Myös tietotyöläinen tarvitsee työsuojelua – lisää apua mielenterveyden haasteisiin

Koronakriisi ja sen lieveilmiöt ovat lisänneet mielenterveyden ongelmia sekä Euroopassa että muualla maailmassa. Kriisi on myös tuonut esiin työnantajien puutteellisen kyvyn suojella työntekijöidensä jaksamista ja mielen hyvinvointia. EU:n pitää tehdä entistä konkreettisempia toimia mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. 

17.6.2020
Lue lisää