Akavalainen

Työmarkkinajohtaja Ville Kopra korostaa yhteistyötä ja sopimusyhteiskunnan periaatteita

Akavan uusi työmarkkinajohtaja Ville Kopra toivoo, että työlainsäädännön kehittämisessä palattaisiin yhteisen kehittämisen otteeseen. Kuunteleva ja yhteistyöhakuinen ajattelu on hänelle ominaista. Hän toteaa, että aina on viisautta muuallakin kuin oman katon alla.

28.9.2023
Lue lisää

Budjettiriihen anti asiantuntijoidemme ruodittavana: mihin jäivät työelämäasiat?

Monet budjettiriihen päätöksistä saavat asiantuntijoiltamme melko kriittisen arvion. Kiitosta saavat esimerkiksi TKI-panostukset ja ansiotuloverotuksen keventäminen. Ihmetystä aiheuttaa, että työelämäkokonaisuus jätettiin riihessä kokonaan huomiotta.  

21.9.2023
Lue lisää

Akavan 1. varapuheenjohtaja Jari Jokinen: Aikuiskoulutustukea ei saa lakkauttaa

– Aikuiskoulutustuen kertakaikkinen lakkauttaminen olisi virhe, sanoo Akavan ensimmäinen varapuheenjohtaja Jari Jokinen, joka on Tekniikan akateemisten (TEK) toiminnanjohtaja.

15.9.2023
Lue lisää

Akavan varapuheenjohtaja Katarina Murto: Poliittisten päättäjien ei pidä sekaantua liittojen sopimisvapauteen

– Suhtaudumme erittäin kriittisesti maan hallituksen esittämään lakisääteiseen vientivetoiseen työmarkkinamalliin. Poliittisten päättäjien ei pidä sekaantua liittojen sopimisvapauteen. Esitys tuli täytenä yllätyksenä, sanoo Akavan varapuheenjohtaja, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

15.9.2023
Lue lisää

Akavan varapuheenjohtaja Mikko Salo: Henkilökohtainen lakkosakko olisi erikoinen uudistus

Akavan varapuheenjohtaja, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun toiminnanjohtaja Mikko Salo pitää maan hallituksen esittämiä työrauhan kiristyksiä varsin voimakkaina toimenpiteinä. Etenkin työntekijän henkilökohtaisen lakkosakon ideaa hän arvostelee erikoiseksi.

14.9.2023
Lue lisää

Akavan varapuheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula: Hallituksen haaveena näyttää olevan työntekijän ikuinen koeaika

– Määräaikaisten työsuhteiden lisääminen ja irtisanomiskynnyksen madaltaminen olisivat varsin radikaaleja muutoksia, joilla olisi kauaskantoisia vaikutuksia yksilön kiinnittymiseen työelämään ja perheen perustamiseen, arvioi Akavan varapuheenjohtaja, Tradenomiliiton edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaula.

14.9.2023
Lue lisää