Akavalainen

Roima leikkaus työttömyysturvaan, kannustimet työllistyä vähissä

Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus putoaa roimasti, hyväpalkkaisella useita satoja euroa kuukaudessa, jos työttömyys jatkuu yli kahdeksan kuukautta. Akavan mielestä on ongelmallista, että hallitus ei samaan aikaan panosta työttömien mahdollisuuksiin uudelleentyöllistyä.

7.12.2023
Lue lisää

Taloudellinen turva heikkenee tuntuvasti työtä etsivällä vastavalmistuneella

Orpon hallituksen työttömyysturvaleikkaukset heikentävät tuntuvasti vastavalmistuneiden taloudellista asemaa herkässä nivelkohdassa eli siirryttäessä opiskelujen parista työelämään. Paineet löytää nopeasti oman alan työpaikka kasvavat. Samalla tiedetään, että ensimmäinen työpaikka voi ohjata merkittävästi uran suuntaa.

7.12.2023
Lue lisää

Perhevapaapäätöksiin liittyy piiloasenteita ja vääriä oletuksia talousvaikutuksista

Kun perheessä pohditaan vanhempainvapaajärjestelyjä, pelissä on laajemminkin työelämän tasa-arvo.

12.11.2023
Lue lisää

”Kun valtiovaltakin siihen kannustaa” – Marko Jussilan päätökset isänä vastaavat yhteiskunnan asennemuutosta

Isyys on erilaista kuin ennen. Uusi perhevapaajärjestelmä parantaa isien oikeuksia ja kannustaa heitä ottamaan enemmän vastuuta lastenhoidosta.

8.11.2023
Lue lisää

Kävellen töissä koko päivän

Jyväskyläläisen arkkitehdin Matti Katilan työpöydän vieressä on työtuolin sijaan juoksumatto. Hän nostaa työpöydän sopivalle korkeudelle ja kävelee koko päivän hiljakseen töitä tehdessään. Kävely pitää ajatuksen virkeänä ja selän vetreänä sekä täyttää peruskuntoharjoittelun tarvetta.

26.10.2023
Lue lisää

Fillari palkan päälle ja työmatkat polkien

Työsuhde-eduissa autot ovat vaihtumassa polkupyöriin. Haastattelimme innokasta pyöräilijää Timo Härmälää, jolla on työsuhde-etuna hyvä maantiepyörä. Liittojemme asiantuntijat kertovat, millaisia työsuhde-etuja jäsenet käyttävät. Työnantajat kannustavat etujen avulla muun muassa liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin.

26.10.2023
Lue lisää