Vihreä elvytys EU:n näkökulmasta: jokainen elvytyseuro on suunnattava kestäviin ratkaisuihin

Ihmiselämän mittapuulla elämme historiallisesti merkittävää ajanjaksoa. Tämä on se hetki, jolloin voimme vielä ratkaista ilmastonmuutoksen ja estää monimuotoisuuden tuhoutumisen.

23.10.2020
Lue lisää

Annetaanko EU:lle oikeus periä omia veroja?

Kaikki elvyttävät nyt väkevästi ja hyvä niin. Mutta jos EU:n elvytysrahastosta annettaisiin Suomelle omien elvytysmiljardien päälle avustusta noin 25–30 miljardia euroa eli yli 10 prosenttia bruttokansantuotteesta (bkt), kuten Kroatialle, se olisi jo jotakin.

15.10.2020
Lue lisää

Kansainvälinen digitalous hakee muotoaan

Kansainvälinen digitalous on viime vuosiin saakka pysynyt pitkälti sääntelyn ulottumattomissa lukuun ottamatta jäsenmaita koskevaa EU-sääntelyä. WTO:n sääntökirja käytännössä viimeisteltiin nykyiseen muotoonsa 1990-luvun puolivälissä, jolloin ostokset tehtiin Amazonin sijaan kivijalkakaupoissa ja WhatsAppin tilalla käytettiin kirjepaperia ja kuulakärkikynää.

9.10.2020
Lue lisää

Pienyrittäjien luottamus omaan talouteen vakaata

Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on säilynyt kohtuullisen vakaana ja heillä on myös uskoa tulevaan. Kolmannes pienyrittäjistä on kuitenkin viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan. Akavalaiset yrittäjät ovat optimistisempia, kertoo Danske Bankin selvitys yrittäjän taloudellisesta mielenrauhasta.

9.10.2020
Lue lisää

Yhdistelmävakuutus parantaisi yrittäjän ja itsensätyöllistäjän sosiaaliturvaa

Akava korostaa vastuullisen yrittäjyyspolitiikan merkitystä kasvun ja uuden työn luomiseksi. Yrittäjyyden kannusteiden pitää vastata monimuotoisen yrittäjyyden tarpeita, helpottaa taloudellista riskinottoa, lisätä turvaa sekä tukea hyvinvointia. Työttömyysturvassa pitää Akavan mielestä ottaa käyttöön yhdistelmävakuutus, joka helpottaisi palkkatyön ja yrittäjyyden tai ammatinharjoittajana työskentelyn yhdistämistä tai työn eri muotojen välillä liikkumista.

8.10.2020
Lue lisää