Uudistumiskyky on avain yksilön ja yhteiskunnan kehitykseen

Kasvatus ja koulutus uudistavat yhteiskuntaa. “Uudistumiskyky turvaa hyvinvointia sekä kansallisella tasolla että yksilötasolla”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Vaan mihin kiinnittää huomiota, jotta uudistumista todella tapahtuu?

11.12.2019
Lue lisää

Työterveyshuoltoa on kehitettävä työpaikan tarpeista ja uusi kuormitus tunnistaen

Akavan seminaarissa Kohti tarvelähtöistä työterveyshuoltoa pohdittiin vastikään työterveyshuollon muutostuulia. Työn, työolojen ja kuormituksen muutokset tuovat uutta sekä työpaikoille että työterveyshuoltoon. Huoli mielenterveysperusteisten häiriöiden lisääntymisestä sairauslomien ja työkyvyttömyyseläkkeiden syynä nousi esiin useassa puheenvuorossa. Työterveyshuollon tulisi tukea uusien kuormitustekijöiden hallinnassa ja siirtää katsetta yksilöstä kohti työolosuhteita.

10.12.2019
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: EU-erityisasiantuntija Johanna Kentala-Lehtonen, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) ry

Yhteiskuntatieteiden tohtori Johanna Kentala-Lehtonen tietää, miten suomalaisyritykset puhuvat ilmastonmuutoksesta – nyt hän ohjaa Suomea  kohti kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

5.12.2019
Lue lisää

Millaista on johtaa tai olla johdettavana – kerro kokemuksistasi muistitiedon keruuseen

Kirjoita johtamiskokemuksistasi sekä mielikuvistasi tai havainnoistasi johtamisesta ja toimita kirjoituksesi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran muistitiedon keruuseen. Kerro, millainen johtaja olet tai miltä tuntui olla johdettavana. Kuvaile esimerkein, millaista sinun mielestäsi on hyvä tai huono johtaminen. SKS ottaa vastaan myös valokuvia, äänitteitä, vanhempia muistelutekstejä ja haastatteluita.

28.11.2019
Lue lisää

Sinäkin olet opiskelija koko ikäsi – jatkuvan oppimisen mahdollisuudet hyödynnettävä paremmin

Työuran hallinta on työelämän metataito ja jatkuvan oppimisen perusta. Kyse on taidosta selvitä työelämän muutoksista kuten työpaikan vaihdosta, työnkuvan muuttumisesta tai työttömyysjaksosta. Työuran hallintaa on myös omien vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistaminen. Miten hallinnan taitoa voi kehittää?

20.11.2019
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: Toimitusjohtaja ja startup-yrittäjä Maija Leino, Tekniikan akateemiset TEK

Akava näkee, että Suomella on mahdollisuus toimia kiertotalouden edelläkävijänä. Ilmastolinjauksessa todetaan, että Suomen on edistettävä toimia, jotka tukevat kiertotalouden periaatteiden vahvistumista kuluttamisessa ja tuotannossa. Tekniikan akateemiset TEKin jäsen Maija Leino perusti yrityksen, joka auttaa yksilöitä pienentämään kulutustaan ja sijoittamaan kestävästi.

15.11.2019
Lue lisää