Akavalainen

Välillä pitäisi saada keskittyä rauhassa

Jos asiantuntijat jatkuvasti joutuvat keskeyttämään työnsä, keskittymisen taito katoaa pikkuhiljaa. Haastattelimme kasvatustieteen professori, aivotutkija Minna Huotilaista. Hän kertoo, mikä hajottaa keskittymistämme ja antaa neuvoja keskittymiskyvyn vaalimiseen.

2.12.2022
Lue lisää

Korkeakoulututkinto haasteista huolimatta

Korkeakoulututkinto ja asiantuntijan työura onnistuu lukivaikeuksista tai muista oppimisvaikeuksista huolimatta, mutta työtä se vaatii. Haastattelimme korkeakoulutettuja ja asiantuntijoita oppimisvaikeuksista.

4.11.2022
Lue lisää

Akavan yrittäjäpalkinto oululaiselle sydänlääkärille

Akavan yrittäjäpalkinnon 2021 saa lääketieteen tohtori Olli-Pekka Piira, joka on Oulun Sydänkeskus Oy:n toimitusjohtaja. Kasvuyrityksen kiireiden keskellä hän pitää myös omaa vastaanottoa. Jääkiekko-otteluiden katsomossa viihtyvä kardiologi selvitti väitöstutkimuksessaan Oulun Kärppien pelien vaikutuksia kanssajännittäjiensä verenkierron säätelyyn.

12.10.2022
Lue lisää

Akavan puheenjohtajan tehtävät: pysyvää on muutos

Yhdentoista vuoden rupeaman aikana, jonka olen ollut Akavan puheenjohtajana, tehtävä ja toimenkuva on muuttunut monin tavoin, samoin työelämä ja yhteiskuntakin. Kun puheenjohtajan tehtävästä on varsin moninaisia käsityksiä, haluan kertoa lyhyesti keskusjärjestön puheenjohtajan työstä ja sen muutoksesta kaudellani.

16.9.2022
Lue lisää

Kirkkovaltuustot kaipaavat osaamista, mutta tarjoavat merkityksellisen vaikuttamisen paikan

Kärsivällisyys ja paneutuminen palkitsevat, kun kirkkovaltuutettu tuo osaamisensa yhteiseksi hyväksi. Kolme akavalaistaustaista kirkkovaltuutettua kertoo, missä päättäjän kädenjälki näkyy. Marraskuussa järjestettävien seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9.

12.9.2022
Lue lisää

Akavan puheenjohtajavaali: Esittelyssä Maria Löfgren

Akavan puheenjohtaja seuraavalle kaudelle valitaan 14.11.2022 järjestettävässä liittokokouksessa. Ehdokkaina ovat Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

6.9.2022
Lue lisää