Sosiaalityöntekijä & kouluterveydenhoitaja: Koronakevään satoa ryhdytään korjaamaan syksyllä

Sosiaalityöntekijä valmistautuu asiakasmäärien kasvuun. Kouluterveydenhoitaja näki läheltä etäopetukseen siirtyneiden nuorten ahdistuksen.

29.5.2020
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) jäsen, arkkitehti Juuso Iivonen

– Rakentaminen on laajassa kuvassa täysin kestämätöntä. Ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin ekologinen kehitys.

29.5.2020
Lue lisää

Koronakriisi muuttaa työtä, mutta miten?

Koronakriisi muuttaa maailmaa. Tästä ollaan aikalailla yksimielisiä. Kolme asiantuntijaa arvioi, millaista korkeakoulutetun asiantuntijan työ on uudessa maailmassa? Mitkä ovat asiantuntijan uudet hyveet?

25.5.2020
Lue lisää

Elpymisestä tulisi tehdä kannattavaa ja ekologisesti kestävää

Moni meistä istuu nenä kiinni lehdissä, tableteissa ja hakusivustoissa. Tällainen käyttäytyminen on jonkinlainen puolustusmekanismi. Haluamme tietää, mitä tapahtuu, miten se päättyy, jos päättyy ja mitä sitten tapahtuu. Samalla luvut vilisevät ohitsemme: lomautettujen määrä, sairastuneet, kuolleet… Donald Trumpin viimeisimpiä typeryyksiä mainitsematta.

19.5.2020
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: Kestävyystieteen professori ja agroekologi Helena Kahiluoto, Agronomiliitto

Kestävyystieteen professori toivoo, että koronapandemia opettaa varautumaan erilaisiin häiriöihin paremmin ja palauttaa ihmisten arvostusta maaseutua ja maanviljelijöitä kohtaan.

15.5.2020
Lue lisää

Etäyliopisto uhmaa koronakriisiä

Samalla kun valtaosa Euroopan yliopistoista on koronaviruksen vuoksi sulkenut ovensa, neljän maan yhteinen rajaseutuyliopisto UniGR voi paremmin kuin koskaan. Ranskan, Belgian, Saksan ja Luxemburgin korkeakoulujen yhteinen etäopetusmalli osoittaa nyt voimansa.

6.5.2020
Lue lisää