Akavalaiset ilmastotyössä: Ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, Professoriliitto

Markku Ollikainen johtaa ilmastopaneelia, joka tarjoaa nuotit Suomen ilmastopolitiikalle: –Ei ole epäilystäkään, etteikö hiilineutraali Suomi vuoteen 2035 mennessä olisi toteutettavissa.

17.1.2020
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: Gaia Consulting Oy:n liiketoimintapäällikkö Lauri Larvus, Loimu ry

Konsultti torjuu ilmastonmuutosta neuvomalla yrityksiä: “Yritykset ovat siirtyneet mutterin kiristämisestä liiketoiminnan kasvattamiseen kestävyyden ja vastuullisuuden ehdoilla”

19.12.2019
Lue lisää

Työt ulkomailla – järjestelyongelmia ja arvokasta kokemusta

Yliopistomaailmassa odotetaan, että tutkijat kansainvälistyvät ja käyvät töissä ulkomailla, mutta käytännön järjestelyt vaativat aikaa ja työtä. ”Olisi parempi olla nunna tai munkki”, toteaa tutkija Susanna Niiranen. Rahoitusalalla työskentelevä Peter Lindström pitää ulkomaankokokemusta hyödyllisenä, samoin laatuasiantuntija Tiia Terävä.

15.12.2019
Lue lisää

Uudistumiskyky on avain yksilön ja yhteiskunnan kehitykseen

Kasvatus ja koulutus uudistavat yhteiskuntaa. “Uudistumiskyky turvaa hyvinvointia sekä kansallisella tasolla että yksilötasolla”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Vaan mihin kiinnittää huomiota, jotta uudistumista todella tapahtuu?

11.12.2019
Lue lisää

Työterveyshuoltoa on kehitettävä työpaikan tarpeista ja uusi kuormitus tunnistaen

Akavan seminaarissa Kohti tarvelähtöistä työterveyshuoltoa pohdittiin vastikään työterveyshuollon muutostuulia. Työn, työolojen ja kuormituksen muutokset tuovat uutta sekä työpaikoille että työterveyshuoltoon. Huoli mielenterveysperusteisten häiriöiden lisääntymisestä sairauslomien ja työkyvyttömyyseläkkeiden syynä nousi esiin useassa puheenvuorossa. Työterveyshuollon tulisi tukea uusien kuormitustekijöiden hallinnassa ja siirtää katsetta yksilöstä kohti työolosuhteita.

10.12.2019
Lue lisää

Akavalaiset ilmastotyössä: EU-erityisasiantuntija Johanna Kentala-Lehtonen, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) ry

Yhteiskuntatieteiden tohtori Johanna Kentala-Lehtonen tietää, miten suomalaisyritykset puhuvat ilmastonmuutoksesta – nyt hän ohjaa Suomea  kohti kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

5.12.2019
Lue lisää