Miten toimin, jos minut lomautetaan tai jään työttömäksi?

Kokosimme käytännön ohjeita ja tärkeitä tietoja lomautus- ja työttömyystilanteeseen.

3.4.2020
Lue lisää

”Apua, miten minun tulevaisuudelleni käy?”

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vastaa nuorten kysymyksiin tulevaisuudesta ja työmarkkinoista. Opiskelija Hannah Kjellman, 22, Yrkeshögskolan Novialta Vaasasta esittää oman kysymyksensä.

1.4.2020
Lue lisää

”Apua, miten saamme kesätöitä?”

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vastaa nuorten kysymyksiin tulevaisuudesta ja työmarkkinoista. Opiskelija Felice Hendersson, 20, Yrkeshögskolan Novialta Vaasasta esittää oman kysymyksensä.

1.4.2020
Lue lisää

Osaamisesta tukea ja turvaa koronakriisissä

Akava esittää viittä toimenpidettä osaamisen vahvistamiseksi, opiskelijoiden ja tutkijoiden toimeentulon sekä koulutusjärjestelmän toimivuuden turvaamiseksi koronakriisin aikana ja sen jälkeen. Akava korostaa, että kouluttautuminen kannattaa aina ja osaaminen on paras turva työttömyyttä vastaan. Kaikenikäisten opiskelua pitää edistää ja vahvistaa heidän osaamistaan.

31.3.2020
Lue lisää

Mistä apua yrityksille ja yrittäjille koronakriisissä?

Yritykset ja yrittäjät voivat saada valtion tukea selviytyäkseen koronakriisin aiheuttamien vaikeuksien yli. Tukimuotoja ovat lainat, takaukset, suora rahoitus ja väliaikainen työttömyysturva. Ensisijainen menettely on hakea rahoitusta pankista ja siihen Finnveran takausta. Päivitämme tätä koostetta sitä mukaa, kun tukitoimista päätetään.

31.3.2020
Lue lisää

Mitä työlainsäädännön muutokset tarkoittavat työntekijän kannalta

Koronaviruksen aiheuttama kriisi vaikuttaa työpaikkojen toimintaan monin tavoin. Kokosimme artikkeliin tärkeää tietoa työlainsäädännön väliaikaisista muutoksista työntekijöiden näkökulmasta.

27.3.2020
Lue lisää