EU ei voi arkailla arktisen alueen asioissa

Arktisen alueen merkitys on kasvussa. Runsaat luonnonvarat metsistä mineraaleihin, strateginen sijainti sekä ilmastonmuutokselle poikkeuksellisen herkkä luonto luovat intressien verkon, jossa EU:n on kyettävä luovimaan suurvaltojen Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa.

31.3.2021
Lue lisää

Pienet varmistavat sote-palvelujen saatavuuden

Akavan mielestä hallitus unohti sote-esityksessään pienyritykset ja ammatinharjoittajat, vaikka ne ovat keskeinen voimavara tasa-arvoisen ja kustannustehokkaan palvelujärjestelmän toteuttajina. Suomen Yrittäjien sote-alan jäsenistä valtaosa on alle neljän hengen yrityksiä.

30.3.2021
Lue lisää

Työmatkat eivät akavalaisillakaan palaa entiselleen

Koronapandemia romahdutti työmatkailun. Korona-aikana työmatkailu on yhä enemmän polarisoitunut, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n neuvottelupäällikkö Oksa toteaa. Matkojen tarvetta punnitaan tarkkaan uusien työtapojen yleistyttyä, mutta myös terveyden ja työturvallisuuden takia sekä ympäristösyistä.

24.3.2021
Lue lisää

Yritysvastuu etenee vauhdilla

Euroopan parlamentti hyväksyi vastikään lakialoitteen yritysten huolellisuusvelvoitteesta ja vastuuvelvollisuudesta. Takana olivat kuukausien intensiiviset neuvottelut puolueryhmien kesken. Tunsimme luovamme jotain aivan uutta, konsultoimme lukuisia yrityksiä läheltä ja kaukaa, kansalaisjärjestöjä, YK:ta, OECD:ta ja muita, jotta esityksemme olisi kunnianhimoinen ja käytännöllinen. Opimme ja väittelimme yhdessä kymmeniä tunteja. Lopulta aloitteemme komissiolle sai parlamentin ylivoimaisen enemmistön tuen.

23.3.2021
Lue lisää

Uraauurtavia naisia: Rosina Heikel (1842-1929) – Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen naislääkäri

Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää vietetään 19.3. Julkaisemme tämän päivän kunniaksi tarinoita uraauurtavista eri alojen naisista. Tänään esittelyssä on Rosina Heikel, joka oli ensimmäinen naislääkäri Suomessa.

19.3.2021
Lue lisää

Tukiopetusta ja rohkaisua tuutoreilta Ranskassa

Pitkittynyt koronapandemia koettelee monen opiskelijan kanttia, erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoilla. Ranskan korkeakouluissa tilanteeseen haetaan apua pidempään opiskelleiden opiskelijoiden vapaaehtoisista tukiryhmistä.

17.3.2021
Lue lisää