Jaksamisen johtamiseen pitää panostaa työpaikoilla

”Työterveyden vastaanottojen ja sairauspoissaolojen data on peräpeiliin katsomista”, sanoo työterveyspsykologi Tanja Lappi. Työpaikan arjessa tulisi olla turvallinen ja arvostava ilmapiiri, jossa voi keskustella vaikeistakin asioista, sanoo Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilä.

13.5.2022
Lue lisää

Arvokas kokemus ja tietotaito ei saa kadota

Työpaikkojen olisi osattava varautua siihen, että kokenut työntekijä lähtee eläkkeelle. Työntekijälle eläkkeelle jääminen tarkoittaa melkoista elämänmuutosta. Miten siihen voi valmistautua, lähteäkö kertaheitolla vai portaittain? Miten työnantaja voi vaikuttaa työurien pidentämiseen? Artikkelimme tuo näkökulmia eläkkeelle jäämisestä ja siihen valmistautumisesta työyhteisössä.

6.5.2022
Lue lisää

Rohkeasti kiinni EU:n tulevaisuuskeskustelun ehdotuksiin

Viime vuonna aloitettu EU:n tulevaisuuskeskustelu on juuri päättynyt. Kansalaisista, päättäjistä, yhdistysten edustajista ja vastaavista tahoista koottu niin sanottu tulevaisuuskonferenssi jätti suosituksensa muutama päivä sitten. Tuloksena syntyi puolensataa sivua ajatuksia ja ehdotuksia, jotka luovutetaan komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston käyttöön Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta 2022.

6.5.2022
Lue lisää

Palkkatyön lisäksi keikkoja, alustatyötä ja yrittäjyyttä

Epätyypilliset työsuhteet yleistyvät myös korkeakoulutetuilla, trendi vie keikka- ja alustatyön suuntaan, sanoo Amel Gaily. Artikkelimme tuo näkökulmia alustatyöhön, keikkatyöhön ja muihin ns. epätyypillisen työn muotoihin.

14.4.2022
Lue lisää

Digitalisaatiota ja tulevaisuuden työtä pitää pohtia ja kehittää yhdessä

Turhauttavatko vai ilahduttavatko alati lisääntyvät sovellukset, alustat ja järjestelmät? Kuinka innokkaasti työyhteisösi ottaa haltuun uusia käytäntöjä? Työelämän järjestöt kannustavat johtoa ja henkilöstöä keskustelemaan digitalisaation vaikutuksista jokapäiväiseen työhön. Uusi teknologia vahvistaa tuottavuutta ja työhyvinvointia, kun ihmiset kehittävät kokonaisuutta yhdessä.

7.4.2022
Lue lisää

Toisella ajatus kulkee ja toinen nuokkuu

Illan virkku ja aamun virkku tarvitsevat kaikille sopivat säännöt työpaikalle. Työvire on huipussaan toisilla heti aamusta, toisilla vasta iltapuolella. Yhteiskunta on rakentunut etupäässä aamuvirkkujen rytmin mukaan. Haastattelumme tuo näkökulmia vuorokausirytmin merkitykseen vireystilalle ja työnteolle sekä terveydelle.

23.2.2022
Lue lisää