Akavalainen

Lomamökkejä akavalaisten vuokrattavissa ympäri Suomea

Akavan jäsenliiton jäsen ei välttämättä tarvitse omaa kesämökkiä. Loma-asunnon voi vuokrata edullisesti liiton jäsenetuna. Mikäli yksi ja sama järvimaisema alkaa kyllästyttää, tarjolla on kymmeniä muita lomamökkejä.

12.7.2022
Lue lisää

Nuorten vaikuttajien visio: Miten tehdä Suomesta parempi maa?

Akava järjestää SuomiAreenalla nuorten vaikuttajien paneelikeskustelun, jossa pohditaan, millaisia tulevaisuustekoja Suomi tarvitsee. Tässä artikkelissa panelistit Konstantin Kouzmitchev, Irina Nurmi, Pinja Perholehto ja Gurmann Saini kertovat, miten yhteiskuntaamme pitäisi uudistaa.

29.6.2022
Lue lisää

Moninaisuuskouluttajat kannustavat yrityksiä pitkäjänteiseen yhdenvertaisuustyöhön Pride-patsastelun sijaan

Moni työnantaja on herännyt tarkastelemaan ja kehittämään sukupuolten tasa-arvoa työelämässä. Vasta sen jälkeen katse on saattanut kohdistua rotuun, etnisyyteen, kieleen ja lopulta sateenkaarikysymyksiin. Inklusiivisempi lähestymistapa edistäisi työntekijöiden kokemusta osallisuudesta, psykologisesta turvallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta työpaikoilla.

27.6.2022
Lue lisää

Kunta-alan sopimuksen palkkaohjelma toi lisää liikkumavaraa kunta-alan palkkoihin sekä huolia yksityissektorin syksyn neuvotteluihin

Kunta-alan sopimus oli kovan työn takana, ratkaisun syntymisessä oli mukana sovittelulautakunta ja sopimuksen vaikutuksista on noussut monia tulkintoja. JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki ja Akavan työmarkkinaekonomisti Eugen Koev kommentoivat kuntasektorin sopimusta ja sen merkitystä.

17.6.2022
Lue lisää

Evankelis-luterilaiset seurakunnat tarvitsevat ehdolle osaavia päättäjiä syksyn seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit järjestetään 8. – 12.11. sekä 20.11.2022. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.

2.6.2022
Lue lisää

Osaajapula osoittaa, että työllisyysasteen nousu voisi olla suurempaa, jos tarjolla olisi enemmän työvoimaa

Työllisyysaste on noussut hyvää vauhtia, mutta suurempikin nousu olisi mahdollinen, jos työvoimaa olisi enemmän tarjolla. Pellervon taloustutkimus selvitti Akava Worksin toimeksiannosta osaajapulan syitä ja ratkaisuja. Ennustepäällikkö Janne Huovari PTT:stä ja yhteiskunta-asioiden päällikkö Piia Rekilä Akavasta kommentoivat selvityksen keskeisiä tuloksia.

31.5.2022
Lue lisää