Hyvinvointiyhteiskunta on kamppailua pahoinvointia vastaan

Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa haastavat paikalliset ja globaalit ilmiöt. Akava järjestää SuomiAreenaalla paneelikeskustelun, jossa pohditaan hyvinvointiyhteiskunnan nykytilaa ja tulevaisuutta. Tässä jutussa panelistit Karina Jutila, Aki Kangasharju, Mikko Dufva ja Annina Vainio pohtivat, miten yhteiskuntaamme pitäisi uudistaa. 

12.7.2021
Lue lisää

Akavalaiset kesälomalla 

Moni viettää parhaillaan ansaittua kesälomaa. Nyt pitäisi palautua sen verran, että jaksaa taas ensi talven.

7.7.2021
Lue lisää

Taitava moninaisuuden johtaminen vähentää vähemmistöjen psykologista kuormaa ja on menestystekijä koko organisaatiolle

Moninaisuuden johtamisessa ei ole kyse niinkään sateenkaarevien vaan ei-sateenkaarevien ihmisten johtamisesta. Keskeisenä tavoitteena on vahvistaa sateenkaarevien työntekijöiden mahdollisuuksia olla oma itsensä työelämässä. Huomattavan moni kokee edelleen painetta salata sukupuoli- ja seksuaali-identiteettinsä työkavereiltaan.

29.6.2021
Lue lisää

EU linjasi oikeusvaltiosta: demokratian polkijoiden puntit alkavat tutista

Oikeusvaltiokysymys on noussut koronan ja ilmastonmuutoksen ohella politiikan kärkihuoleksi Euroopassa. Unioni on onneksi viimein herännyt toimimaan oikeusvaltion puolustamiseksi. 1.1.2021 astui voimaan historiallinen laki, jolla komissio voi jäädyttää EU-maksut jäsenmaalle tai periä niitä takaisin. Toimin tämän lain pääneuvottelijana Euroopan parlamentissa. Lakia hyväksyttäessä viime joulukuussa jäsenmaiden EU-huippukokous pyrki vielä viime hetkinään heikentämään lain tehokkuutta. Erityisesti Unkarin itsevaltainen pääministeri Viktor Orbán ja Puola pyrkivät viimeiseen asti jopa pysäyttämään oikeusvaltiolain synnyn.

18.6.2021
Lue lisää

Ranska panostaa yli 55-vuotiaiden työllisyyteen

Ranska haluaa hidastaa seniorien kasvavaa syrjäytymistä työelämästä. Sekä yli 55-vuotiaiden työllistymistä että eläkeikää lähestyvien työssä pysymistä pyritään parantamaan monin keinoin, muun muassa työajan jakaminen -järjestelyllä ja sukupolvisopimuksella sekä oppisopimuksin.

11.6.2021
Lue lisää

Mitä on muuttumassa EU:n ja USA:n välillä Bidenin kaudella?

Muutama vuosi sitten tuskin kukaan olisi kuvitellut, että Yhdysvallat on sitoutunut merkittäviin päästövähennyksiin ja hallinto elvyttää ja panostaa kansalaisten perusturvaan ennennäkemättömällä tavalla. Koronapandemian ja Bidenin valinnan jälkeen Yhdysvallat on tehnyt käännöksen ja palannut kansainvälisiin pöytiin tuoden samalla uuden alun transatlanttiseen yhteistyöhön.

8.6.2021
Lue lisää