Tutkimuksen sisämarkkinoita vahvistettava

Kun Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti vastikään Strasbourgissa varsin hyvän vuosittaisen unionin tila -puheensa, jäin kaipaamaan unionin kilpailukykyä vahvistavia kunnollisia avauksia. Esillä oli toki digitalisaation ja digitaalisten taitojen merkitys ja Euroopan strategista autonomiaa korostava puolijohteiden valmistukseen liittyvä aloite. Mutta muutoin työn, innovaatioiden ja kilpailukyvyn teemat jäivät aivan liian vähälle.

24.9.2021
Lue lisää

Mikä kiehtoo korkeakoulutettuja asiantuntijoita?

Hyvä ilmapiiri, avoimuus, monipuolisuus ja joustavuus ovat piirteitä, joita monet korkeakoulutetut asiantuntijat kaipaavat työpaikoiltaan. Artikkelimme tuo näkökulmia asintuntijatyötä tekevien työpaikkatoiveista ja -näkemyksistä sekä työnantajakuvasta ja työntekijäkokemuksesta.

24.9.2021
Lue lisää

EU tavoittelee reilua ilmastosiirtymää mutta millä keinoilla?

Miten vihreä siirtymä tehdään reilusti eikä laskua maksateta pienituloisilla? Euroopan komissio tarjoaa ratkaisuksi sosiaalista ilmastorahastoa. EU:n ilmaston supersyksy on alkanut.

16.9.2021
Lue lisää

Työllisyys edistyi vain niukasti budjettiriihessä, ilmastotoimien tehoa arvioidaan asiantuntijoiden kanssa  

Budjettiriihestä odotettiin tehokkaita työllisyys- ja ilmastotoimia sekä panostuksia tutkimukseen ja tieteeseen. Akavan asiantuntijat nostavat esiin arvioissaan, että liian monissa asioissa päätökset lykättiin tuonnemmaksi.

10.9.2021
Lue lisää

EU:n terveysunioni parantaa kaikkien eurooppalaisten terveyttä

Euroopan komissio ilmoitti marraskuussa 2020 EU:n terveysunionin perustamisesta. Tämä on askel eteenpäin. Olen jo pitkään vaatinut vahvempaa EU:ta terveysasioissa. On monia asioita, joihin kansallinen sote-uudistus ei riitä. Komission aloitteen mukaan kaikki jäsenmaat valmistautuisivat ja reagoisivat terveyskriiseihin yhdessä, edulliset ja innovatiiviset lääkintätarvikkeet ovat kaikkien saatavilla ja maat yhdessä parantavat syövän ja muiden sairauksien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja jälkihoitoa.

9.9.2021
Lue lisää

Akavan yrittäjäpalkinto 2020 Maret Puhkille – kestävä kasvu ja vastuullisuus tärkeitä arvoja

Virolainen yrittäjäperhe perusti myllyn Helsinkiin vuonna 1934. Hallituksen puheenjohtaja ja suvun matriarkka Maret Puhk suunnitteli uraa juristina, mutta veri veti jatkamaan edellisten sukupolvien työtä Helsingin Myllyn johdossa. Hänelle myönnettiin Akavan yrittäjäpalkinto 2020.

31.8.2021
Lue lisää