EU tavoittelee reilua ilmastosiirtymää mutta millä keinoilla?

Miten vihreä siirtymä tehdään reilusti eikä laskua maksateta pienituloisilla? Euroopan komissio tarjoaa ratkaisuksi sosiaalista ilmastorahastoa. EU:n ilmaston supersyksy on alkanut.

16.9.2021
Lue lisää

Työllisyys edistyi vain niukasti budjettiriihessä, ilmastotoimien tehoa arvioidaan asiantuntijoiden kanssa  

Budjettiriihestä odotettiin tehokkaita työllisyys- ja ilmastotoimia sekä panostuksia tutkimukseen ja tieteeseen. Akavan asiantuntijat nostavat esiin arvioissaan, että liian monissa asioissa päätökset lykättiin tuonnemmaksi.

10.9.2021
Lue lisää

EU:n terveysunioni parantaa kaikkien eurooppalaisten terveyttä

Euroopan komissio ilmoitti marraskuussa 2020 EU:n terveysunionin perustamisesta. Tämä on askel eteenpäin. Olen jo pitkään vaatinut vahvempaa EU:ta terveysasioissa. On monia asioita, joihin kansallinen sote-uudistus ei riitä. Komission aloitteen mukaan kaikki jäsenmaat valmistautuisivat ja reagoisivat terveyskriiseihin yhdessä, edulliset ja innovatiiviset lääkintätarvikkeet ovat kaikkien saatavilla ja maat yhdessä parantavat syövän ja muiden sairauksien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja jälkihoitoa.

9.9.2021
Lue lisää

Akavan yrittäjäpalkinto 2020 Maret Puhkille – kestävä kasvu ja vastuullisuus tärkeitä arvoja

Virolainen yrittäjäperhe perusti myllyn Helsinkiin vuonna 1934. Hallituksen puheenjohtaja ja suvun matriarkka Maret Puhk suunnitteli uraa juristina, mutta veri veti jatkamaan edellisten sukupolvien työtä Helsingin Myllyn johdossa. Hänelle myönnettiin Akavan yrittäjäpalkinto 2020.

31.8.2021
Lue lisää

Hyvinvointivaltio tarvitsee puolustajansa

Kun hallitus kokoontuu päättämään ensi vuoden budjetista, pöydällä on monia päätöksiä, joiden vaikutukset heijastuvat pitkälle. Hallitukselta tarvitaan nyt ryhtiä arvovalinnoissa. Sen pitää muun muassa varmistaa, että Suomessa on jatkossakin poliisivoimat, joilla on edellytykset suojata turvallisuuttamme sekä työssään jaksavat upseerit, jotka varmistavat ulkoisen turvallisuuden suorituskykymme kotimaassa ja kansainvälisissä operaatioissa.

25.8.2021
Lue lisää

Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Piia Rekilä: Päivänpolitiikan rinnalla yhtä tärkeää on tulevaan valmistautuminen

Piia Rekilä keskusteli sujuvasti kunnanvaltuutettujen kanssa jo alakoulussa. Suomalaisen työelämän kehittämisestä tuli kutsumus. Akavassa hänen kenttänsä ulottuu kestävästä kasvusta osaamisen kehittämiseen, työllisyyspolitiikasta yrittäjyyteen ja sotesta EU-vaikuttamiseen. 

20.8.2021
Lue lisää