Muutosturvasta keinoja työllisyysasteen nostoon

Valtakunnallinen ”Yhteistyöllä muutosturvaa” -hankkeen (ESR) ohjausryhmä on hakenut työllisyysasteen nostoon näkökulmia kiteyttämällä näkemyksensä muutosturvan kehittämiskohteista. Muutosturvan ohjausryhmän jäsenet edustavat työnantaja- ja työntekijäjärjestöjä sekä sidosryhmiä.

18.10.2019
Lue lisää

Euroopan talous- ja sosiaalikomitean työntekijät-ryhmä Helsingissä: Euroopan työmarkkinoilla liikkuvat ovat yhä koulutetumpia

Euroopan talous- ja sosiaalikomitean työntekijät-ryhmä kokoontui Helsingissä 9. lokakuuta aiheenaan kestävä kehitys, sosiaalinen ulottuvuus, osaamisen kehittäminen ja työvoiman liikkuvuus Euroopassa. Kokous toi monipuolisia näkökulmia Euroopan työmarkkinoiden kehityksestä. Myös tuleva komission ohjelma pohditutti kokousedustajia.

11.10.2019
Lue lisää

Yrittäjien alivakuuttaminen on lisääntymässä

Työeläkejärjestelmä on vakaa ainakin lähivuosikymmenet, vaikka yrittäjien alivakuuttaminen on lisääntymään päin, toteaa johtava asiantuntija Katri Ojala Akavasta. Pitemmän päälle tämä merkitsee haastetta yrittäjien vakuutusjärjestelmän kestävyydelle. Artikkelissa on mukana kommentit myös yrittäjältä ja apurahansaajalta.

3.10.2019
Lue lisää

Tervetuloa Akavan viestintään, Sanna!

Sanna Leporanta aloitti elokuussa viestinnän asiantuntijana Akavassa. Hän toimii Eeva Karhamon perhevapaan sijaisena vuoden 2020 loppupuolelle. Sanna vastaa muun muassa Akavan tapahtumien viestinnästä ja viestintäverkoston koordinoinnista.

26.9.2019
Lue lisää

Akavan asiantuntijat arvioivat hallituksen budjettiriihen päätöksiä vuodelle 2020

Akavan asiantuntijat arvioivat hallituksen budjettiriihen päätöksiä. Mikä ilahdutti, mikä vei esimerkiksi työllistämistoimenpiteitä eri suuntaan kuin toivottiin ja mihin tarvitaan vielä lisäpanostuksia?

18.9.2019
Lue lisää

Itseohjautuvasti nopeampaan päätöksentekoon

Itseohjautuva organisaatio reagoi nopeasti, ja sitä tarvitaan muuttuvassa maailmassa, sanoo Miia Savaspuro.

15.8.2019
Lue lisää