Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kysely: Kunnat varautuneet heikosti varhaiskasvatuksen lakimuutoksiin

Moni kunta on laiminlyönyt siihen varautumisen, että elokuun alussa jokaisella lapsella on jälleen subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen ja ryhmäkoot pienenevät. Kuntien pitää ymmärtää, että lakimuutosten seurauksena tarvitaan todennäköisesti lisää henkilökuntaa, uusia lapsiryhmiä ja mahdollisesti jopa uusia päiväkoteja, toteaa OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton.

25.6.2020
Lue lisää

Työpaikkailmoitus: Tieteentekijöiden liitto etsii järjestötoiminnan asiantuntijaa

Tieteentekijöiden liitto on akavalainen yliopisto- ja tutkimussektorin suurin ammattiliitto. Haemme nyt joukkoomme uutta asiantuntijaa järjestömme kehittämistehtäviin, jotka nousevat liiton toiminnan uudistamisesta ja jäsenten tarpeista.

25.6.2020
Lue lisää

Suomen Hammaslääkäriliitto: Sotessa suun terveydenhuollon palvelut on turvattava yhdenvertaisesti kaikille

Hammaslääkäriliitto painottaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa, että suun terveydenhuolto on peruspalvelu, jonka yhdenvertaisesta saatavuudesta yhteiskunnan pitää vastata. Jokainen suomalainen tarvitsee suun terveydenhoitoa säännöllisesti läpi elämänsä.

25.6.2020
Lue lisää

Insinööriliitto kannattaa Fjäderiä Akavan puheenjohtajaksi

Nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder on Insinööriliiton ehdokas Akavan puheenjohtajaksi. Liiton hallitus päätti asiasta torstaina vilkkaan keskustelun ja tiukan äänestyksen jälkeen.

22.6.2020
Lue lisää

Akavan Erityisalat, Museoalan ammattiliitto: Korona vähensi museoalan kesätöitä

Museot ovat toipumassa koronasta poikkeusjärjestelyin. Kevään sulku ja leikkautuneet lipputuotot näkyvät nyt varovaisuutena palkata kesätyöntekijöitä.

22.6.2020
Lue lisää

Insinööriliitto IL: Yritysten on tehtävä talouskriisissä oma osuutensa

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salon mielestä osa yrityksistä yrittää väistää vastuunsa koronan aiheuttaman talouskriisin ratkaisemisessa.

22.6.2020
Lue lisää