Tekniikan akateemiset TEK: Viisi kestävää ratkaisua – tässä ovat Suomalaisen insinöörityöpalkinnon finalistit 2021

Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF jakavat marraskuussa 30 000 euron arvoisen palkinnon huomattavasta insinööri- tai arkkitehtityöstä. Finalistit tarttuvat energian- ja ruoantuotannon haasteisiin, tekevät merenkulkualuksista ja kallioporauksesta energiatehokkaampaa ja kosketusnäytöistä pitkäikäisempiä sekä kestävämpiä.

24.9.2021
Lue lisää

Insinööriliitto IL: Teknologiateollisuuden yrityksiä uhkaa paikallisen sopimisen loppu

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo varoittaa teknologiateollisuuden yrityksiä paikallisen sopimisen muuttumisesta mahdottomaksi. Työnantajien toimet ovat johtamassa siihen, että kaikki nykyiset paikalliset sopimukset loppuvat ja samalla yrityksiltä katoaa paikallinen neuvotteluosapuoli.

24.9.2021
Lue lisää

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n Luukkainen huolissaan opetusresurssien riittävyydestä ammatillisessa koulutuksessa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii ammatillisen koulutuksen järjestäjiä varaamaan riittävät opetus- ja ohjausresurssit laajennetun oppivelvollisuuden toteutusta varten. Oppivelvollisuusikä nousi tänä vuonna 18 ikävuoteen. Kaikilla peruskoulun päättävillä on ollut viime keväästä lähtien velvollisuus jatkaa opiskelua joko ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa. Muutos on vaatinut järjestelyjä ja aiheuttanut lisätyötä erityisesti ammatillisissa oppilaitoksissa.

23.9.2021
Lue lisää

Akavan Erityisalat: Suomi tarvitsee humanisteja

Humanististen oppiaineiden asemaa on vahvistettava suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. Yhteiskuntamme tarvitsee tulevaisuudessa yhä kipeämmin kieli-, taide-, kulttuuri- ja historia-alojen osaajia. - Nyt suuret profiilialat jyräävät ja pieniä, sivistyksemme kannalta tärkeitä oppiaineita tukahdutetaan, sanoo Akavan Erityisalat. Liitto julkaisi koulutuspoliittisen ohjelmansa elokuussa.

22.9.2021
Lue lisää

Insinööriliitto IL: Asiantuntijoiden palkat laahaavat perässä

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo vaatii asiantuntijoiden palkkojen nostamista Suomessa kilpailijamaiden tasolle. Suomessa asiantuntijoiden palkkataso on alhainen verrattuna useisiin kilpailijamaihin.

20.9.2021
Lue lisää

Suomen Terveydenhoitajaliitto: Audionomin nimikesuojaus on välttämätön potilasturvallisessa kuulonkuntoutuksessa

Potilasturvallisuuspäivänä 17.9. Terveydenhoitajaliiton valtakunnallinen Audionomiyhdistys haluaa kiinnittää huomiota audionomi-nimikkeen nimikesuojauksen puuttumiseen. Audionomi-nimikkeeltä puuttuu edelleenkin nimikesuojaus, vaikka audionomi on nimikkeenä ollut käytössä vuodesta 2009 lähtien ja alan ammattilaisia on koulutettu jo vuodesta 1972 lähtien.

17.9.2021
Lue lisää