Uutisia Akavan liitoista

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA: Ikäsyrjintä iskee kovaa – kokenutkaan myyjä ja markkinoija ei kelpaa rekrytoijille

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n tuoreen jäsenkyselyn mukaan yli 55-vuotiaat kokevat merkittäviä haasteita uuden työn löytämisessä. Lähes 40 prosenttia vastaajista kertoi kokeneensa ikäsyrjintää työhönotossa.

20.6.2024
Lue lisää

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA: iLOQ ja Fonecta ovat Suomen parhaat myyntiorganisaatiot 2023

iLOQ Oy ja Fonecta Oy voittivat Suomen Paras Myyntiorganisaatio 2023 -kilpailun. Kilpailun järjestäjäkumppani oli tänäkin vuonna Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA.

12.6.2024
Lue lisää

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Hyväksytyn rekisteröintipäätöksen saaminen kestää edelleen kuukausia

Rekisteröintihakemusten suuri määrä yllätti valvontaviranomaiset vuoden alussa täysin ja keskeneräisenä käyttöön otettu rekisterijärjestelmä ruuhkautui nopeasti viivästyttäen yritystoiminnan aloittamista.

11.6.2024
Lue lisää

Insinööriliitto IL: Ostovoimaa on tuettava palkankorotuksilla

Insinööriliitto tavoittelee syksyn neuvottelukierroksella jäsentensä ostovoiman kasvua. Tämä tarkoittaa palkankorotuksia, jotka ylittävät selvästi inflaation ja veromuutosten vaikutukset. Lisäksi palkansaajille kuuluu osa tuottavuuden kasvusta.

11.6.2024
Lue lisää

Akavan sairaanhoitajat ja Taja: Hoitotyön johtaminen hyvinvointialueilla on turvattava

Sote-alan ja erityisesti hoitotyön johtamisen tilanne Suomessa on haastava. Talouden tasapainottamistoimet ovat monella hyvinvointialueella tarkoittaneet hoitotyön johdon ja asiantuntijoiden tehtävien vähentämistä.

6.6.2024
Lue lisää

Suomen Psykologiliitto: Lasten ja nuorten terapiatakuu jättäisi suuren osan avun tarvitsijoista ulkopuolelle

Esitys lasten ja nuorten terapiatakuuksi jättäisi nykyisessä muodossaan suurimman osan mielenterveyden ongelmista kärsivistä lapsista ja nuorista ilman heidän tilanteeseensa sopivaa hoitoa ja tukea. Hallituksen esittämän lasten ja nuorten terapiatakuun tavoitteena on turvata yhdenvertainen pääsy perustasolla mielenterveyden hoitoon, mitä Suomen Psykologiliitto vahvasti kannattaa. Valitettavaa on, että esitetty lasten ja nuorten terapiatakuun toteutustapa ei vastaa näihin tavoitteisiin.

6.6.2024
Lue lisää