Uutisia Akavan liitoista

Suomen Hammaslääkäriliitto: Kela-korvauksen tuplaaminen lyhentäisi hammashoidon potilasjonoja

Suun terveydenhuollon Kela-korvauksen kaksinkertaistaminen helpottaisi potilaiden hoitoon pääsyä. Se on nopea ja tehokas keino lyhentää korona-ajan pidentämiä hoitojonoja. Hammaslääkäriliitto ehdottaa, että hallitus vähintään kaksinkertaistaisi hammashoidon Kela-korvaukset väliaikaisesti jonojen purkamiseksi.

16.8.2022
Lue lisää

Insinööriliitto IL: Insinööriliitto seuloo vuoden 2022 insinööritekoa

Insinööriliitto palkitsee 9. syyskuuta Tampereella järjestettävässä Insinööri-gaalassa Vuoden insinööriteon finaaliin selvinneen seitsemän ehdokkaan joukosta.

15.8.2022
Lue lisää

AKI-Liitot: Kaisu Rauhamaa on Vuoden Kanttori 2022

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2022 Malmin seurakunnan johtavan kanttorin Kaisu Rauhamaan. Rauhamaa vastaanotti palkintonsa Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsentapaamisessa Lahden Kansainvälisellä Urkuviikolla keskiviikkona 10.8.2022.

11.8.2022
Lue lisää

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ: OAJ vaatii oppijoille, opettajille ja esihenkilöille työrauhaa keskittyä perustehtäviin

Opetusalan Ammattijärjestö toivoo opettajille sekä koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten esihenkilöille työrauhaa keskittyä perustehtäviin. Uusien hankkeiden ja reformien asemesta OAJ toivoo koulutuksen rahoituspohjan vahvistamista sekä oppimisen tuen ongelmien korjaamista. Myös lapset ja nuoret kaipaavat rauhoittumista ja keskittymistä opetukseen.

9.8.2022
Lue lisää

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ: Palkankorotusten taso ja laaja perhevapaa ratkaisivat yksityisen opetusalan työehtosopimusten syntymisen

OAJ:n kaikki uudet työ- ja virkaehtosopimukset on nyt sovittu. Viimeisimpänä saavutettiin sopimukset yksityiselle opetusalalle, kun kaikki sopijaosapuolet hyväksyivät Sivistystyönantajien kanssa 5.8. saavutetut neuvottelutulokset.

9.8.2022
Lue lisää

Akavan Erityisalat: Työttömyysturvan uudistus normalisoisi matalapalkkatyön – euroistamismallia vielä viilattava

Akavan Erityisalat ei kannata työttömyysturvan työssäoloehdon uudistamista niin, että rikkonaista työuraa tehneiden asema heikkenee. – Nyt lausunnolla oleva malli hyväksyisi matalapalkkatyön. Sinänsä kannatettavaa ns. euroistamisen mallia on tältä osin vielä korjattava, liitto sanoo.

9.8.2022
Lue lisää