Työmarkkinajärjestöjen esitys maan hallitukselle yritystoiminnan, työllisyyden ja toimeentulon turvaamiseksi koronaviruksen aiheuttamassa talouden kriisissä

Työmarkkinajärjestöt ovat tehneet esityksen maan hallitukselle yritystoiminnan, työllisyyden ja toimeentulon turvaamiseksi koronaviruksen aiheuttaman talouden kriisissä. Akavan hallitus ja muiden työmarkkinajärjestöjen hallinnot käsittelevät esityksen tämän illan aikana.

18.3.2020
Lue lisää

Akava ei järjestä tilaisuuksia toistaiseksi

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n linjauksia yleisötapahtumien rajoittamisesta koronavirusepidemian aikana. Emme järjestä Akavan, Akavan opiskelijoiden ja Akava Worksin tilaisuuksia toistaiseksi. Akava-yhteisölle tarkoitetun Akava-akatemian koulutukset järjestetään etäkoulutuksena.

16.3.2020
Lue lisää

Työmarkkinakeskusjärjestöjen sitoumus: Turvataan suomalaisten työpaikat, toimeentulo ja yritykset

Koronakriisi haastaa parhaillaan koko suomalaisen yhteiskunnan, ja jokainen meistä kohtaa lähiviikkoina koronan vaikutukset lähipiirissään.

16.3.2020
Lue lisää

Akavan hallitus valitsi varapuheenjohtajat

Akavan hallitus valitsi varapuheenjohtajat kaudelle 2020–21 kokouksessaan 22. tammikuuta. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Heljä Misukka, joka edustaa Opetusalan Ammattijärjestöä OAJ:tä.

22.1.2020
Lue lisää

Tuemme tänä vuonna vähävaraisia perheitä joulumuistamisten sijaan

Tänä vuonna lahjoitamme Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen, jonka kautta jaetaan apua vähävaraisille ympäri Suomea.

18.12.2019
Lue lisää

Palkansaajajärjestöt YK:n ilmastokokouksesta: Hiilimarkkinoiden säännöt jäivät laihoiksi ja ihmisoikeudet unohtuivat

YK:n tavoitteena on Pariisin sopimuksen mukaisesti rajoittaa ilmaston lämpeneminen ja pyrkiä kohti 1,5 asteen tavoitetta. Viime vuonna työlle saatiin Katowicen ilmastokokouksessa yhteiset pelisäännöt, mutta tärkeät hiilimarkkinoiden säännöt siirrettiin sovittaviksi Chilen puheenjohtajuudella Madridissa. Valitettavasti maiden kunnianhimo on edelleen heikentynyt, eikä tärkeimmästä eli markkinamekanismisäännöistä saatu sopua.

16.12.2019
Lue lisää