Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään 22. marraskuuta

Lapsi mukaan töihin päivä on 22. marraskuuta. Päivän järjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Teemapäivää vietetään valtakunnallisesti lapsen oikeuksien viikolla. Akava liittoineen sekä muut työmarkkinajärjestöt ovat mukana päivän vietossa.

14.11.2019
Lue lisää

Arene, UNIFI, AMKE, Akava, KT, STTK, Keskuskauppakamari ja Sivista: Kansainvälisten opiskelijoiden määrä on moninkertaistettava

Pitkän tähtäimen vastaus osaajapulaan on määrätietoinen kansainvälisten opiskelijoiden rekrytoiminen korkeakouluihin, ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin, esittävät korkeakouluja, ammatillista koulutusta sekä työ- ja elinkeinoelämää edustavat järjestöt. Järjestöt haluavat, että Talent Boost -kehittämistyössä korkeakoulujen ääni ja näkökulmat kuuluvat vahvasti, ja niitä osallistetaan kehittämistyöhön.

12.11.2019
Lue lisää

Akava: Takautuva työeläkevarojen käyttö uusiin tarkoituksiin ei ole mahdollista

Pääministeri Antti Rinne on esittänyt, että pientä työeläkettä saavien naisten etuuksien korottamiseen voidaan ”irrottaa” eläkerahastoista noin 200–300 miljoonaa euroa vuodessa. Näkemys liittynee hallitusohjelman kirjaukseen kolmikantaisesta selvityksestä siitä, miten työeläkejärjestelmän sisällä voitaisiin parantaa pienimmillä työeläkkeillä olevien asemaa. Akava toteaa, että tavoite naisten korkeammasta eläketasosta on tärkeä. Sitä ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa takautuvasti työeläkejärjestelmän kautta.

8.11.2019
Lue lisää

Akavan opiskelijat hakee varapuheenjohtajia ja opiskelijaneuvoston jäseniä

Kiinnostaako opiskelijoiden työelämäedunvalvonta? Oletko timanttinen viestijä tai koulutuspoliittinen nero? Sykkiikö sydämesi akavalaisille liitoille ja paremmalle tulevaisuuden työelämälle?

8.11.2019
Lue lisää

SAK, Akava ja STTK: Nuorten näköala työelämään ei saa kadota sopimisen puutteeseen

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK jatkavat ohjelmaa, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään kesätyön kautta. ”Tutustu työelämään ja tienaa” on peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille tarkoitettu kesäharjoittelumalli. Siitä on solmittu keskusjärjestösopimus, jossa on suositeltu yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätyöhön.

7.11.2019
Lue lisää

Akavan kehityspäälliköksi Ida Mielityinen

Akavan kehityspäälliköksi on valittu valtiotieteiden maisteri Ida Mielityinen. Mielityinen aloittaa tehtävässään 4. marraskuuta 2019 ja hän työskentelee järjestäytymisen tiimissä. Hänen tehtävänään on varmistaa, että Akava liittoineen palvelee nykyisiä ja tulevia jäseniä entistä paremmin muuttuvassa maailmassa.

4.11.2019
Lue lisää