Tärkeä osa minua -kampanja kertoo ammatti-identiteetin merkityksestä

Akavan ja Akavan jäsenjärjestöjen yhteinen Tärkeä osa minua -kampanja alkaa maanantaina 16.5.

16.5.2022
Lue lisää

Ehdota Akava-yhteisön yrittäjäpalkinnon saajaa

Kuka akavalainen yrittäjä tai ammatinharjoittaja ansaitsisi saada yrittäjäpalkintomme? Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnallemme, talouskasvulle ja työllisyydelle. Katso ohjeet ja tee ehdotuksesi 17. kesäkuuta 2022 mennessä.

25.4.2022
Lue lisää

Työterveyshuolto on järkevä ja tehokas osa suomalaista terveydenhuoltoa

Terveydenhuoltomme on erittäin suurten haasteiden edessä, koska vanhusväestön määrä nousee ja työikäisen väestön määrä vähentyy. Koronakriisi lisäsi terveydenhuollon haasteita entisestään. THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen on perustellusti huolissaan maamme terveydenhuollosta (Ylen Korona-ajan tilinpäätös -dokumentti 18.4.2022). Niin olemme mekin.

19.4.2022
Lue lisää

Työmarkkinajärjestöt: Koronapandemia kuormittaa jatkossakin työpaikkoja

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt EK, KT ja KiT, SAK, Akava ja STTK ehdottavat, että hallitus antaa pikaisesti eduskunnalle lakiesityksen, jossa jatketaan koronapandemian perusteella säädetyn kolmen säädöksen voimassaoloa vuoden 2022 loppuun saakka. Nämä säädökset ovat koronatestauksen korvaustaksa, koronarokotuksen korvaustaksa ja tartuntatautipäivärahan saamisen helpottaminen.  

4.4.2022
Lue lisää

Kuvia Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hankkeen päätöstilaisuudesta

Järjestimme Talous, työllisyys ja hyvinvointi -keskustelun 31. maaliskuuta yhteistyössä THL:n ja Työterveyslaitoksen kanssa. Keskustelu oli Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hankkeen päätöstilaisuus. Paikalla Pikku-Finlandiassa oli noin kaksisataa kutsuvierasta ja keskustelu oli katsottavissa verkkolähetyksenä. Oheiset kuvat välittävät tilaisuuden tunnelmia. Kuvat Liisa Takala.

1.4.2022
Lue lisää

Järjestöjen kannanotto: Tutkimuksella ja innovaatioilla varmistetaan Suomen tulevaisuutta

Akava, Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto ovat mukana järjestöjen yhteisessä kannanotossa TKI-rahoituksen lisäämisen puolesta. Muut allekirjoittajat ovat Arene, EK, Sivistystyönantajat, Unifi, Teknologiateollisuus ja Tulanet. Allekirjoittajat korostavat, että TKI-toiminnan panostuksia on alettava lisätä suunnitelmallisesti kevään 2022 kehysriihessä.

22.3.2022
Lue lisää