Työmarkkinakeskusjärjestöt: Suomen etu on investointeja ja työllisyyttä tukeva EU-rahoitus

Koronakriisi on koskettanut koko Euroopan unionia ja se on johtanut ennennäkemättömään terveydelliseen ja taloudelliseen shokkiin. Kyse on poikkeuksellisesta tilanteesta, johon EU-maat eivät ole voineet itse vaikuttaa. Yhteistyötä tarvitaan pandemian nujertamisessa, mutta myös kriisistä elpymisessä.

1.6.2020
Lue lisää

Akava Leadership -webinaari 29.5. johtamisesta ja etätyöstä

Onko pakotettu etätyö meille uhka vai mahdollisuus?

27.5.2020
Lue lisää

Akavan puheenjohtajavalinta 2020

Akavan puheenjohtaja seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan 25.8.2020 järjestettävässä liittokokouksessa.

26.5.2020
Lue lisää

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta

Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Alueelle tulee lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

19.5.2020
Lue lisää

Työmarkkinakeskusjärjestöt sopuun lomautuksista ja työttömyysturvasta

EK, KT, SAK, Akava ja STTK esittävät maan hallitukselle, että koronakriisin vuoksi työlainsäädännön ja sosiaaliturvan väliaikaisia muutoksia jatketaan vuoden loppuun asti.

14.5.2020
Lue lisää

Danske Bankilta lomautuslaina akavalaisten liittojen jäsenasiakkailleen

Koronakriisin aiheuttamat lomautukset ovat ruuhkauttaneet työttömyyskassat, ja monen suomalaisen henkilökohtainen talous on vaikeuksissa. Osana yhteistyötään Akavan kanssa Danske Bank tarjoaa akavalaiseen liittoon kuuluville nykyasiakkailleen lomautuslainaa, eli rahoitusta tilapäiseen tarpeeseen alennetulla marginaalilla ja ilman järjestelypalkkiota.

29.4.2020
Lue lisää