Tuemme tänä vuonna vähävaraisia perheitä joulumuistamisten sijaan

Tänä vuonna lahjoitamme Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen, jonka kautta jaetaan apua vähävaraisille ympäri Suomea.

18.12.2019
Lue lisää

Palkansaajajärjestöt YK:n ilmastokokouksesta: Hiilimarkkinoiden säännöt jäivät laihoiksi ja ihmisoikeudet unohtuivat

YK:n tavoitteena on Pariisin sopimuksen mukaisesti rajoittaa ilmaston lämpeneminen ja pyrkiä kohti 1,5 asteen tavoitetta. Viime vuonna työlle saatiin Katowicen ilmastokokouksessa yhteiset pelisäännöt, mutta tärkeät hiilimarkkinoiden säännöt siirrettiin sovittaviksi Chilen puheenjohtajuudella Madridissa. Valitettavasti maiden kunnianhimo on edelleen heikentynyt, eikä tärkeimmästä eli markkinamekanismisäännöistä saatu sopua.

16.12.2019
Lue lisää

YK:n ilmastokonferenssi COP25 – palkansaajanäkökulma mukana

Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Vesa Vuorenkoski osallistuu YK:n kansainväliseen ilmastonmuutoskonferenssiin (COP25) Kansainvälisen palkansaajajärjestö ITUC:n edustajana. Konferenssia isännöi Chile ja se järjestetään Madridissa 2.-13. joulukuuta 2019.

13.12.2019
Lue lisää

Akavan maine on työmarkkinakeskusjärjestöjen paras

Akavan maine on paras, kun vertaillaan työmarkkinakeskusjärjestöjä. Tämä selvisi T-Median tutkimuksesta, joka tehtiin elokuussa 2019. Akavan erityisiksi vahvuuksiksi nousivat edunvalvonta ja talous.

13.12.2019
Lue lisää

Akavan opiskelijoiden varapuheenjohtajiksi Sara Salonen ja Pia Etelävuori

Akavan opiskelijat on valinnut varapuheenjohtajat vuodelle 2020. Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan kokouksessa 29.11. varapuheenjohtajaksi valittiin Sara Salonen ja Pia Etelävuori. Nykyinen puheenjohtaja Maria Jokinen jatkaa tehtävässään ensi vuoden.

29.11.2019
Lue lisää

Akavan opiskelijastipendit 2019 jaettiin tunnustuksena aktiivisesta opiskelijatoiminnasta

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder jakoi Akavan opiskelijastipendit vuodelle 2019 Akavan opiskelijavaltuuskunnan kokouksen yhteydessä perjantaina 29. marraskuuta. Stipendit myönnetään tunnustuksena opiskelija-aktiiveille, jotka ovat edistäneet Akavan ja Akavan jäsenliittojen opiskelijatoimintaa.

29.11.2019
Lue lisää