Akavan hallitus valitsi varapuheenjohtajat

Akavan hallitus valitsi varapuheenjohtajat kaudelle 2020–21 kokouksessaan 22. tammikuuta. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Heljä Misukka, joka edustaa Opetusalan Ammattijärjestöä OAJ:tä.

22.1.2020
Lue lisää

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

20.1.2020
Lue lisää

Tuemme tänä vuonna vähävaraisia perheitä joulumuistamisten sijaan

Tänä vuonna lahjoitamme Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen, jonka kautta jaetaan apua vähävaraisille ympäri Suomea.

18.12.2019
Lue lisää

Palkansaajajärjestöt YK:n ilmastokokouksesta: Hiilimarkkinoiden säännöt jäivät laihoiksi ja ihmisoikeudet unohtuivat

YK:n tavoitteena on Pariisin sopimuksen mukaisesti rajoittaa ilmaston lämpeneminen ja pyrkiä kohti 1,5 asteen tavoitetta. Viime vuonna työlle saatiin Katowicen ilmastokokouksessa yhteiset pelisäännöt, mutta tärkeät hiilimarkkinoiden säännöt siirrettiin sovittaviksi Chilen puheenjohtajuudella Madridissa. Valitettavasti maiden kunnianhimo on edelleen heikentynyt, eikä tärkeimmästä eli markkinamekanismisäännöistä saatu sopua.

16.12.2019
Lue lisää

YK:n ilmastokonferenssi COP25 – palkansaajanäkökulma mukana

Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Vesa Vuorenkoski osallistuu YK:n kansainväliseen ilmastonmuutoskonferenssiin (COP25) Kansainvälisen palkansaajajärjestö ITUC:n edustajana. Konferenssia isännöi Chile ja se järjestetään Madridissa 2.-13. joulukuuta 2019.

13.12.2019
Lue lisää

Akavan maine on työmarkkinakeskusjärjestöjen paras

Akavan maine on paras, kun vertaillaan työmarkkinakeskusjärjestöjä. Tämä selvisi T-Median tutkimuksesta, joka tehtiin elokuussa 2019. Akavan erityisiksi vahvuuksiksi nousivat edunvalvonta ja talous.

13.12.2019
Lue lisää