Akavan varapuheenjohtajaksi Ville-Veikko Rantamaula

Akavan hallitus valitsi kokouksessaan 20. lokakuuta Timo Saranpään tilalle varapuheenjohtajaksi Ville-Veikko Rantamaulan, joka edustaa Tradenomiliittoa. Saranpään kausi Suomen Ekonomien puheenjohtajana on päättymässä.

23.10.2020
Lue lisää

Vastuullinen kesäduuni -kampanja: paras korkeakouluopiskelijoita työllistänyt kesätyönantaja on Visma Solutions

Tänä vuonna parhaaksi korkeakouluopiskelijoita työllistäneeksi kesätyönantajaksi valittiin Visma Solutions, jossa kesätyöntekijöiden henkilökohtaiseen kasvuun on kiinnitetty erityistä huomiota. Jokaisella kesätyöntekijällä on esimerkiksi oma mentori, jonka kanssa työasioista, urasta ja kehittymisestä voi vaihtaa ajatuksia. Akava on mukana asiantuntijakumppanina Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka teki valinnan.

23.10.2020
Lue lisää

Reilun kaupan viikko muistuttaa: jokainen voi vaikuttaa valinnoillaan

Reilun kaupan viikkoa vietetään 19.–25. lokakuuta 2020. Se muistuttaa Reilun kaupan periaatteista ja toiminnasta sekä siitä, miten jokainen voi vaikuttaa ostosvalinnoillaan.

19.10.2020
Lue lisää

Korkeakouluharjoittelut: Kohti palkallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta

Akavan opiskelijat ja Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus toteuttivat Harjoittelubarometri-tutkimuksen vuonna 2019. Korkeakouluharjoitteluissa löytyy edelleen epäkohtia ja harjoittelujen käytännöt vaihtelevat. Muutoksia käytäntöihin tarvitaan, jotta esimerkiksi äidinkieleltään muut kuin suomen- tai ruotsinkieliset suorittavat enemmän korkeakouluharjoitteluja.

16.10.2020
Lue lisää

Harjoittelubarometri: Tutustu opiskelijoiden näkemyksiin korkeakouluharjoitteluista

Akavan opiskelijat toteutti yhdessä Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen kanssa vuonna 2019 Harjoittelubarometrin. Akavan opiskelijat julkaisee nostoja tuloksista somekanavissaan teemaviikolla 12. – 16. lokakuuta.

12.10.2020
Lue lisää

Hae Akavan opiskelijoiden puheenjohtajistoon tai opiskelijaneuvostoon

Akavan opiskelijoiden valtuuskunta kokoustaa viimeistä kertaa nykyisellä kokoonpanollaan perjantaina 27.11.2020. Valtuuskunta valitsee kokouksessaan Akavan opiskelijoille uuden puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä neljä jäsentä opiskelijaneuvostoon vuodelle 2021.

2.10.2020
Lue lisää