Agronomiliitto palkitsi elintarvikealan kehittäjän – ETM, Annikka Hurme on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja

ETM, toimitusjohtaja Annikka Hurme on valittu Agronomiliiton Vuoden vaikuttajaksi. Pitkän uransa aikana Hurme on johtanut Valion läpi elintarvikealan suurten murrosten ja vahvistanut yrityksen asemaa suomalaisen ruoan viennin kärjessä. Hurme on pitkän Valio-uransa ohella toiminut merkittävissä luottamustehtävissä ja ollut esikuvana alan opiskelijoille.

25.10.2024

ETM, toimitusjohtaja Annikka Hurme on valittu Agronomiliitto ry:n Vuoden vaikuttajaksi.

Hurme on valmistunut Elintarviketieteiden maisteriksi Helsingin Yliopistosta ja toiminut vuodesta 1989 lähtien Valion palveluksessa. Valio Oy:n toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin lokakuussa 2014. Sitä ennen hän toimi mm. myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen johtotehtävissä.

Hurmeen toimitusjohtaja-aikana Valio on käynyt läpi useampia elintarvikealan murroksia. EU-jäsenyys tehosti meijerialan tuottavuutta ja tuotekehitystä. Venäjän hyökkäyssotien mukanaan tuomat pakotteet taas ovat merkinneet tärkeän vientikanavan sulkeutumista ja korvaavien vientikohteiden etsimistä. Kulutustottumusten muutos ja ilmastopolitiikka ovat samaan aikaan muokanneet toimintaympäristöä.

Hurme on kaudellaan vahvistanut Valion asemaa tunnetuimpien suomalaisten elintarvikebrändien joukossa ja suomalaisen ruokakehityksen kärjessä. Valio on noussut suomalaisen ruoan viennin veturiksi, josta tärkeänä esimerkkinä Business Finlandin kanssa solmittu yhteistyösopimus. Tämä Food 2.0 -tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeen tavoitteena on luoda Suomeen ruokajärjestelmä, jossa kasvua ja lisäarvoa rakennetaan kestävän tuotannon pohjalle. Valion mukana hankkeessa on suuri joukko yhteistyökumppaneita.

Annikka Hurme toimii myös Elintarviketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana. Hän on aiemmin ollut myös mm. EK:n ja Apetit Oyj:n hallituksen jäsen.

Agronomiliitto antaa valinnassa erityistä arvoa sille, että Annikka Hurme on työnsä ohella ahkerasti luennoinut Helsingin Yliopiston maatalous- metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hän on myös tiedekunnan alumni ja vaikuttava esikuva alan opiskelijoille.

Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja -palkintoa on jaettu vuodesta 1988, menossa on siis 37 nimityskerta. Palkinnon kriteereinä on ruoka- ja luonnonvara-alan hyväksi tehty näkyvä ja tunnustettu työ. Usein palkittavat ovat jo kokeneita Agronomiliiton jäseniä, mutta mistään elämäntyöpalkinnosta ei ole kysymys. Tavoitteena on tunnustuksen kautta huomioida ajankohtainen toiminta tai teema, joka jäsenemme työn kautta on tullut laajaan tietoisuuteen. Palkinnolla ei ole vuorojärjestystä, mutta sen myöntävä Agronomiliiton hallitus ottaa valinnassaan huomioon Liiton laajan jäsenistön kaikki toimialat painottaen ajankohtaisen vaikuttavuuden merkitystä.

 

Lisätietoja:
Timo Kaunisto, toiminnanjohtaja, Agronomiliitto, puh. 040 901 1640, timo.kaunisto(at)agronomiliitto.fi
Teppo Raininko, puheenjohtaja, Agronomiliitto, puh. 040 527 9757, teppo.raininko(at)dnainternet.net