Eeva Karhamo Akavan viestintätiimiin

Eeva Karhamo aloitti Akavan viestintätiimissä asiantuntijana 14.5. Eeva siirtyi Akavaan Helsingin yliopistosta ja ottaa vastuulleen muun muassa Akavan viestinnän verkostojen kehittämistehtäviä.

28.5.2018

Tervetuloa Akavaan! Miltä ensimmäiset työviikot ovat tuntuneet?

Kiitos, tänne oli kiva tulla! Työ yhteiskunnallisen vaikuttamisen näköalapaikalla innostaa ja haastaa. Myös lyhyt työmatka riemastuttaa, naapurikaupunginosasta hurautin Akavatalolle pyörällä alle kymmenessä minuutissa.

Miltä Akavan työyhteisö vaikuttaa?

Mahtavalta, minut on otettu lämpimästi vastaan ja opetettu talon tavoille. On inspiroivaa olla töissä näin pätevässä asiantuntijayhteisössä.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Viestintää, viestintää ja viestintää. Luen, kirjoitan ja editoin. Varmaankin myös twiittaan, postaan ja chattaan. Kaikenlaiset kehittämisprojektit kiinnostavat. Suuri osa työstäni on Akavan moninaisissa verkostoissa toimimista ja yhteistyön edistämistä. Olen luonteeltani innostuva ja innostava, joten enköhän pian pistä tuulemaan.

Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Viimeiset liki kymmenen vuotta työskentelin Helsingin yliopistossa erilaisissa viestintätehtävissä. Korkeakoulutettujen maailma on siis minulle hyvin tuttu. Olen toiminut projektipäällikkönä, digitaalisen viestinnän asiantuntijana ja tiiminvetäjänä. Työhistoriaa löytyy myös ministeriöstä ja järjestöpuolelta.

Mitä olet opiskellut?

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri. Pääaineeni oli politiikan tutkimus ja sivuaineina luin viestintää ja poliittista historiaa.

Miten palaudut töistä?

Saan energiaa liikunnasta: pyöräilen, juoksen ja uin paljon. Suurin osa vapaa-ajastani kuluu kuitenkin erilaisten urheilukenttien laidoilla lasten harrastamista seuraten. Haaveilen jatkuvasti matkoista lähelle ja kauas, matkustaminen on kenties parasta mitä tiedän.

Teksti: Eeva Karhamo
Kuva: Liisa Takala