Terhi Walamies aloitti Akavan viestintätiimissä

Akavan viestintä sai tämän viikon alussa vahvistusta, kun Terhi Walamies aloitti perhevapaalle jääneen Vesa Saarisen sijaisena. Terhin työtehtäviin kuuluvat muun muassa verkkolehti, uutiskirje, tiedotteet ja sosiaalinen media.

9.2.2018

Tervetuloa Akavaan, Terhi! Miten ensimmäinen työviikko on mennyt?

Tervehdys vaan kaikille! Ensimmäinen työviikko on mennyt hujauksessa: uutta oppiessa, talon tavoille totuttautuessa ja ihmisiin tutustuessa. Nimet ovat vielä vähän hakusessa, mutta kahvipisteelle löydän jo omatoimisesti. Se on jo puoli voittoa se.

Miksi Akavaan?

Akavassa avautui Vesan perhevapaan sijaisuuden myötä hieno mahdollisuus päästä tekemään monipuolisia viestinnän tehtäviä kiinnostavien aiheiden parissa. Akava on keskusjärjestönä näköalapaikka yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, joten täällä oppii varmasti paljon uutta. Akava-yhteisö oli minulle entuudestaan tuttu, sillä työskentelin aiemmin Lääkäriliiton viestinnässä. Nyt on mielenkiintoista vaihtaa näkökulmaa jäsenliitosta keskusjärjestöön.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Toimin Akavalaisen-verkkolehden toimitussihteerinä, vastaan uutiskirjeestämme ja kirjoitan tiedotteita. Lisäksi teen sisältöä Akavan sosiaalisen median kanaviin.

Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Sosiaali- ja terveysalan asiat tulivat Lääkäriliitossa tutuiksi, mistä on varmasti hyötyä Akavan viestinnässä. Kaiken kaikkiaan jäsenliiton näkökulman tuntemisesta on iso etu tässä pestissäni. Akavan viestintätiimi haluaa kehittää yhteistyötä liittojen kanssa, ja uskon, että pystyn tuomaan siihen uusia ideoita.

Mitä olet opiskellut?

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi vuonna miekka ja kirves. Viestinnän lisäksi olen opiskellut sivuaineena muun muassa EU-sivuainekokonaisuuden, yhteiskuntapolitiikkaa ja kasvatustieteitä. Valmistumisen jälkeen olen opiskellut muun muassa markkinointia ja verkkopalveluiden tuottamista.

Miten palaudut töistä?

Liikunta ja varsinkin ulkoliikunta tasapainottavat ”ruuhkavuosipyörässä”. Perhe ja ystävät on tärkeitä. Nautin piirtämisestä ja maalaamisesta, joihin keskittyminen on luksusta tässä elämäntilanteessa. Haaveilen myös harrastelijateatterista, mutta sen aika lienee joskus tulevaisuudessa.

  • Teksti: Jaana Parkkola
  • Kuva: Liisa Takala