Dare to Learn – Uskalla oppia!

Oppimisen suurtapahtuma Dare to Learn tuo yhteen oppimisen ja osaamisen toimijoita koulumaailmasta yrityksiin ja järjestöihin 19.–20.9. Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Dare to Learnin teemana on jatkuva oppiminen. Aihe on akavalaisille ja Akavalle erittäin tärkeä. Tulevaisuudessa Suomessa pitää olla selkeä osaamisen kehittämisen järjestelmä.

18.9.2019

Oppimisen tapahtuma Dare to Learn tuo jälleen yhteen oppimisen ja osaamisen toimijoita koulumaailmasta yrityksiin ja järjestöihin. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään 19.–20.9 Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Tapahtuman teema, jatkuva oppiminen, on akavalaisille erittäin tärkeä. Osaamisen päivittäminen ja työuran hallinta ovat entistä keskeisempiä muuttuvassa työelämässä, jossa työtehtävät ja työntekemisen tavat kehittyvät jatkuvasti.

Osaamisen kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen tarvitaan selkeä järjestelmä

Tulevaisuudessa Suomessa on oltava selkeä järjestelmä osaamisen kehittämiseen, joka heijastaa jatkuvan oppimisen merkitystä yksilöille, työpaikoille ja yhteiskunnalle. Tällainen järjestelmä pohjautuu laadukkaan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, toisen asteen koulutuksen ja yhä useammalla korkeakoulututkinnon varaan. Nämä kaikki näkökulmat ovat esillä Dare to Learnin ohjelmassa, jonka tarkoituksena on luoda uutta sekä tehdä näkyväksi kehittämistyötä.

Akava on toiminut Dare to Learnin pääyhteistyökumppanina sen perustamisesta lähtien. Akava ja sen monet jäsenliitot ovat järjestäneet monipuolista ohjelmaa ja tuoneet yhteen oppimisen asiantuntijoita ja oppimisesta innostuneita ihmisiä eri puolilta maailmaa ja yhteiskuntaa.

Akava-yhteisön ohjelmakokonaisuudessa lähestytään jatkuvan oppimisen teemaa useista näkökulmista. Luvassa on uusia innovaatioita, mielenkiintoista keskustelua ja hyväksi havaittuja koulutuskonsepteja, kuten viime vuonna yhteiskehittämisellä luotu Akavan opiskelijoiden rastirata. Kaiken toiminnan tavoitteena on houkutella meistä jokaista innostumaan ja oppimaan uutta.