Akavan Erityisalat: Ammattikorkeakouluihin vihdoin oma työehtosopimus – ”Jättiharppaus jäsenillemme”

– Ammattikorkeakouluihin on vihdoin syntynyt työehtosopimus vahvistaa Akavan Erityisalojen jäsenten edunvalvontaa olennaisesti, painottaa Akavan Erityisalat. Liiton jäseniä sopimuspöydässä edustaa Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

5.3.2024

Ammattikorkeakoulujen henkilöstölle syntyi vihdoin oman työehtosopimus.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstö sai oman työehtosopimuksen, joka astuu voimaan huhtikuun alusta.

Akavan Erityisalojen ammattikorkeakouluissa työskenteleville 600 jäsenelle oma työehtosopimus merkitsee valtavaa harppausta edunvalvonnassa. Jäsenemme työskentelevät oppilaitosten jatkuvan oppimisen palveluissa, TKI-palveluissa, kansainvälisissä ja viestinnän palveluissa sekä hakijapalveluissa ja hallinnossa.

– Työehtosopimuksen myötä liitomme jäsenet saavat jatkossa oman luottamusmiehen työpaikoilleen. Jäsentemme työehtojen edunvalvonta vahvistuu olennaisesti koko korkeakoulusektorilla, kertoo työmarkkinalakimies Anna Zibellini, joka toimi yhtenä YTN:n neuvottelijoista sopimuspöydässä.

– Itsenäinen sopimus ammattikorkeakouluille ja pääsy oman neuvottelujärjestön kautta sen neuvottelupöytään on Akavan Erityisalojen pitkäaikainen tavoite. Sen eteen on tehty vaikuttamistyötä jo kymmenen vuotta. Nyt tulos saavutettiin sinnikkyydellä ja hienolla liittojen välisellä yhteistyöllä, Zibellini kertoo.

Työehtosopimus on kaksivuotinen. Ensimmäiselle 13 kuukauden kaudelle sovittiin 2,7 prosentin suuruinen yleiskorotus ja 0,4 prosentin paikallinen erä. Vuoden 2025 palkankorotuksista sovitaan saman vuoden helmikuussa.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palvelussuhteen ehdot ovat tähän mennessä määräytyneet Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan eikä Akavan Erityisaloilla tai neuvottelujärjestö YTN:llä ole ollut edustusta neuvottelupöydässä. Nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka.

Ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksen osapuolet ovat Sivistysala ry, Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.

Anna Zibellini vastasi Akavan Erityisaloissa korkeakoulusektorin neuvottelutoiminnasta 29.2. saakka, neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen vastaa yksityisestä opetusalasta 1.3. alkaen.

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, puh. 040 525 8582

Amalia Poutanen, Akavan Erityisalat
Neuvottelupäällikkö
Yksityissektorin neuvottelu- ja sopimustoiminta
Puh: 040 631 0813

amalia.poutanen@akavanerityisalat.fi

_ _

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 4.3. 14.55