Akavan Erityisalat: Rovaniemeläinen Tuire Eilittä jatkaa Akavan Erityisalojen puheenjohtajana

Tuire Eilittä valittiin Akavan Erityisalojen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. – Tarvitsemme tasa-arvoa palkkaukseen. Naisvaltaisten alojemme osaajia tulee arvostaa enemmän ja tämän on näyttävä myös palkassa, Tuire Eilittä sanoo.

16.11.2020

Rovaniemeläinen Tuire Eilittä jatkaa uudelle kaksivuotiskaudelle 27 000 jäsentä edustavan Akavan Erityisalojen puheenjohtajana. Kokoomaliittoon kuuluu 22 itsenäistä jäsenyhdistystä, joiden jäsenet työskentelevät kulttuurin, hallinnon, viestinnän ja hyvinvoinnin esihenkilöinä ja asiantuntijoina kaikilla työnantajasektoreilla. Liitto edustaa monia alipalkattuja naisvaltaisia ammattialoja.

– Ensisijaisia arvojani ovat työelämän oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Mielestäni työnantajien tulee arvostaa nykyistä enemmän osaamista ja sen tulisi näkyä myös palkkauksessa. Näin ei ole monellakaan edustamistamme naisvaltaisista aloista, nyt toiselle kaudelleen valittu Tuire Eilittä sanoo.

– Tulevalla kaksivuotiskaudella tavoitteeni on saada jäsentemme ääni paremmin kuuluviin työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Akavan Erityisalojen ja sen jäsenyhdistysten yhteisenä ponnistuksena on tuoda esille jäsentemme osaamista ja työn merkitystä.

”Inspiroidun luonnosta”

Tuire Eilittä (46) on koulutukseltaan restonomi AMK. Hän työskentelee valmennus- ja koulutusasiantuntijana Eezy Uran palveluksessa.

– Aikuiskasvatustieteen opintoni jatkuvat yhä työn ohessa Lapin yliopistossa. Työelämän tarpeisiin olen täydentänyt osaamistani ohjausalan opinnoilla ja pedagogisella pätevyydellä. Olen toiminut yli 10 vuoden ajan erilaisten Urapalveluiden valmennus- ja asiantuntijatehtävissä, Eilittä kertoo.

Eilittä on toiminut pitkään luottamustehtävissä Akavan Erityisaloissa.

– Olen kuulunut Akavan Erityisaloihin jäsenyhdistykseni Specia ry:n kautta vuodesta 2007. Olen aiemmin toiminut Lapin aluesihteerinä/alueyhdyshenkilönä, Specia ry:n hallituksen jäsenenä, Akava Lapin alueverkoston jäsenenä, Akavan Erityisalojen hallituksen varajäsenenä, järjestösektoria edustavan Järki-ryhmän puheenjohtajana sekä yksityissektorin neuvottelukunnan jäsenenä.

– Myös yrittäjyys on minulle tuttua, sillä olen kasvanut yrittäjäperheen arjessa.

Tuire Eilittä asuu tällä hetkellä Lapissa, mutta kertoo liikkuneensa työn perässä Helsingissä sekä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Pirkanmaan alueella.

Eilitän perheeseen kuuluvat puoliso Jari Pulkkinen ja kotoa jo pois muuttaneet lapset Tiina ja Annika. Kotoa löytyy lisäksi Kaapo-koira, joka uskollisesti on kuunnellut tämän vuoden Teams-kokouksia.

– Inspiroidun luonnosta ja harrastan koiran kanssa metsässä liikkumista lähes päivittäin. Rauhoittava ympäristö on loistavaa vastapainoa vaativalle työlle ja luottamustoimille. Etätyössä on hyvä huolehtia välillä myös riittävästä liikunnasta ja näin myös keskittymiskyky pysyy parempana.

Hallitukseen kokemusta ja uusia kasvoja

Akavan Erityisalojen hallitukseen kaudelle 2020–2021 on valittu seuraavat jäsenet ja varajäsenet (suluissa):

Pasi Hario, Specia (Annukka Sakkinen, Specia)
Tuula-Maria Mattila, Specia (Niklas Honkalehto, Sure),
Eeva Viljanen, Specia (Erja Nuutinen, SSHL),
Juha Isotalo, Taku (Viivi Koljonen, Taku),
Suvi Seikkula, Kieliasiantuntijat (Ian Mac Eochagáin, Kieliasiantuntijat),
Salla Palmi-Felin, Kumula, (Sonja Peschkow, Kumula),
Susanna Sääskilahti, MAL (Sonja Lipponen, TAAY),
Kristiina Halme, Aito HSO, 1.1.2021 alkaen Skilla (Heli Huurtomaa, Aito HSO, 1.1.2021 alkaen Skilla),
Anu von Lode Valkeajärvi, Viesti (Mari Tuokko, Viesti),
Mika Pietilä, Nuoli (Riitta Lautamäki, SVT).

Valinnat tehtiin Akavan Erityisalojen syysliittokokouksessa Helsingissä 14.11.2020.

Lisätietoja: puheenjohtaja Tuire Eilittä, Akavan Erityisalat, puh. 040 512 7483

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 14.11.2020.