Akavan Erityisalat: Teknologiateollisuuden ratkaisu murentaa luottamusta työmarkkinoilla

Akavan Erityisalat on huolissaan työmarkkinoiden lisääntyvästä vastakkainasettelusta. Teknologiateollisuus kertoi tänään ilmoitusasiana merkittävistä, yleissitovuutta vaarantavista muutoksista työehtosopimustoimintaansa.

26.3.2021

Teknologiateollisuus eriyttää valtakunnallisen TES-toiminnan erilliseen työnantajayhdistykseen, johon alan yritykset joko liittyvät tai sitten eivät.

– Muutoksen seurauksena jäsentemme työehtojen vakaudelle tärkeä yleissitovuus on vaarassa, sillä osa Teknologiateollisuuden yrityksistä jättäytyy todennäköisesti pois valtakunnallisesta sopimisesta, sanoo johtaja Helena Lamponen Akavan Erityisaloista.

– Muutoksia arvioidaan akavalaisessa kentässä rauhassa, mutta tapa yllättää neuvottelukumppanit näin isolla periaatteellisella muutoksella kertoo huonosta ilmapiiristä työmarkkinoilla.Toimiva ja menestyvä työelämä voi perustua vain osapuolten väliseen luottamukseen.

– Valitettavasti Teknologiateollisuuden ratkaisu voi johtaa työehtosopimustoiminnan murentumiseen ja myös henkilöstön työehtojen heikentymiseen. Muutokset korostavat sitä, miten järjestäytyminen ammattiliittoon on yhä tärkeämpää, Lamponen sanoo.

***
Neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on Teknologiateollisuuden suurin sopijakumppani. Akavan Erityisalat on YTN:n jäsenliitto. Akavan Erityisaloissa on teknologiateollisuuden sopimusalalla noin 900 jäsentä.

Yhteyshenkilö:
Helena Lamponen, Akavan Erityisalat
Johtaja, edunvalvonta- ja lakipalvelut. Työlainsäädäntöä koskevat kysymykset.
Puh. 040 631 7660
helena.lamponen@akavanerityisalat.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 25.3.2021 klo 16.50.