Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: JUKOn hallitus päättää 7. kesäkuuta, hyväksyykö se uuden SOTE-sopimuksen

Suomeen on syntymässä uusi työ- ja virkaehtosopimus SOTE-sopimus. JUKOn hallitus päättää maanantaina 7. kesäkuuta, hyväksyykö vai hylkääkö se sopimuksen. Sopimus koskee noin 170 000:ta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, joiden työehdot siirtyvät kuntien yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta SOTE-sopimuksen piiriin. Neuvottelutulos ei sisällä muutoksia työehtoihin.

4.6.2021

Kunta-alan palkansaajien pääsopijajärjestöt JUKO, Sote, Julkisen alan unioni JAU ja KT Kuntatyönantajat sopivat kevään 2020 työmarkkinakierroksella, että ne neuvottelevat sote-alan ammattilaisille kokonaan oman työ- ja virkaehtosopimuksen.

Sopimus mahdollistaa jukolaisten sote-ammattiryhmien työehtojen kehittämisen työn erityispiirteiden edellyttämällä tavalla.

Jos kaikki pääsopijajärjestöt ja KT hyväksyvät sopimuksen, sen varsinaisesta sisällöstä neuvotellaan tulevana syksynä. SOTE-sopimus on voimassa 28. helmikuuta 2022 saakka.

Jos järjestöt eivät sovi toisin, KVTES-sopimusta noudatetaan 31. joulukuuta 2022 saakka.

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 2.6.2021.