Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Juristi Markku Kojo JUKOn valtiosektorin neuvottelupäälliköksi

OTK Markku Kojo on nimitetty Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn valtiosektorin neuvottelupäälliköksi 1.9. alkaen. Tätä ennen Kojo työskenteli JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikkönä.

2.9.2019

”Minun periaatteeni työssä ja tässä uudessa tehtävässäni on pitää kunnossa asiat, jotka toimivat hyvin. Ja toisaalta pyrkiä muuttamaan sellaiset asiat, jotka eivät näytä toimivan tarkoituksenmukaisesti”, toteaa Markku Kojo.

Markku Kojo osallistuu valtiosektorin työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelutoimintaan sekä neuvoo ja kouluttaa valtiolla toimivia JUKOn luottamusmiehiä, joita on noin 550. Valtiolla on noin 40 000 JUKOn liittoihin kuuluvaa virkamiestä ja työntekijää.

”Valtion virkamiehet ja työntekijät saavat nyt neuvottelupöytiin uuden luottopelaajan. Markun ammattitaito ja osaamisen laajuus ovat vertaansa vailla. On hienoa, että hän on valmis ottamaan vastaan myös uusia haasteita uuden sopimussektorin myötä”, sanoo JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

JUKOn kaikki sektorit valmistautuvat parhaillaan vuoden 2020 työehtosopimusneuvotteluihin.

”Me neuvottelijat teemme tiivistä yhteistyötä. Muutosvaiheessa yhteistyö edellisen ja tulevan sektorin toimijoiden kesken on myös välttämätöntä, jotta varmistamme toiminnan häiriöttömän sujumisen. En lainkaan epäile, etteikö näin tulisi myös tapahtumaan”, Markku Kojo sanoo.

Markku Kojo on koulutukseltaan juristi (OTK). Hän tuli JUKOon neuvottelupäälliköksi toukokuussa 2015. Sitä ennen hän työskenteli kaksi vuotta Suomen Eläinlääkäriliitossa, 10 vuotta Suomen Lääkäriliitossa ja 12 vuotta Akavassa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn edustamiin 36 liittoon kuuluu kaikkiaan noin 200 000 julkisen sektorin asiantuntijaa ja esimiestä. Liittojen jäsenistöstä työskentelee kunnissa 65 %, valtiolla 20 %, yliopistoissa 9 %, seurakunnissa 3 % ja yksityissektorilla 3 %. Neuvottelujärjestö on mukana sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan lähes 600 000:ta suomalaista palkansaajaa.

Lisätiedot:
Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO www.juko.fi

toiminnanjohtaja Maria Löfgren
p. 040 568 2798, maria.lofgren@juko.fi, Twitter: @marialofg

neuvottelupäällikkö Markku Kojo
p. 0400 419 784, markku.kojo@juko.fi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 29.8.2019.