Opetusalan Ammattijärjestö OAJ edellyttää läpinäkyvää toimintakulttuuria

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n hallitus kävi maanantaina 20.6. perusteellisen keskustelun OAJ:n toimintakulttuurista sekä Akavan tulevan puheenjohtajan valintaprosessista.

21.6.2022

– Pidän tärkeänä, että keskustelimme mahdollisimman pian OAJ:n uuden, toukokuussa valitun hallituksen kanssa OAJ:n toimintaperiaatteista. Hallitus korosti, että kaiken toiminnan tulee olla järjestön arvojen mukaista eli avointa, oikeudenmukaista ja vastuullista. Kulttuuria pitää muuttaa niin, että toiminnan läpinäkyvyys ja luottamus lisääntyvät, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo. Myös Katarina Murto valittiin tehtäväänsä toukokuussa.

OAJ haluaa lisätä läpinäkyvyyttä ja luottamusta myös koko Akava-yhteisössä. Hallitus totesi, että keskusjärjestön puheenjohtajaa koskeva niin sanottu kassakaappisopimus ei vastaa avointa ja läpinäkyvää toimintatapaa.

OAJ:n hallitus edellyttää, että Akavan puheenjohtajan tuleva valintaprosessi on avoin ja oikeudenmukainen ja että se kohtelee kaikkia ehdokkaita tasapuolisesti ja kunnioittavasti.

– Toivomme, että kisaan lähtee useita ehdokkaita ja että valintaprosessin aikana keskustellaan laajasti Akavan merkityksestä sekä keskusjärjestön tulevasta suunnasta ja tehtävistä, Murto jatkaa.
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoitti eilen sunnuntaina luopuvansa puheenjohtajuudesta marraskuussa. Keskusjärjestön uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa Akavan liittokokouksessa.

Yhteyshenkilöt

Katarina Murto
Puheenjohtaja
OAJ
Puh: +358 50 568 9188
katarina.murto@oaj.fi

tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 20.6. 20.27