Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia: Yhdenvertaisuutta työpaikalla – joka päivä

Työpaikoilla on velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa vuoden jokaisena päivänä, muistuttaa Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia Pride-viikolla.

28.6.2021

 

– Feministisenä järjestönä haluamme korostaa, että organisaatioilla tulee olla nollatoleranssi syrjintään, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Työnantaja ei saa asettaa työntekijöitä eri asemaan. Yhdenvertaisuuslaki koskee työelämän alueella muun muassa työhönottoperusteita, työoloja, työehtoja, henkilöstökoulutusta ja uralla etenemistä.

– Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen organisaatioissa vaatii konkreettisia toimintatapoja, johdonmukaisuutta sekä ympärivuotista sitoutumista. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus tehdä töitään omana itsenään ilman syrjintää tai sen pelkoa, Karsio painottaa.

Kansanvälistä Pride-kuukautta vietetään kesäkuussa ja Helsinki Pridea 28.6.–4.7. Pride edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksia ja juhlistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Vuosi 2021 on erityinen juhlavuosi Suomessa, sillä on kulunut 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin rikoslaista ja 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistamisesta mielenterveysluokituksesta.

Yhteyshenkilö:
Jenni Karsio
Puheenjohtaja
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja
Puh: 044 541 5955
jenni.karsio@talentia.fi