Suomen Terveydenhoitajaliitto: Kansallista terveydenhoitajapäivää vietetään ensimmäistä kertaa 18.9.

Terveydenhoitaja on ainutlaatuinen, suomalainen ammatti, jota ei ole samanlaisena muualla maailmassa. Terveydenhoitajien tekemä työ on merkityksellistä ennaltaehkäisevää työtä, jolla edistetään kansanterveyttä ja kansantaloutta. Tämä uniikki ja sata vuotta sitten kansallisiin tarpeisiin kehitetty ammatti ansaitsee oman kansallisen päivänsä. Ensimmäistä kansallista terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9.2020. Terveydenhoitajapäivällä Terveydenhoitajaliitto haluaa juhlistaa ja kunnioittaa kaikkia terveydenhoitajia ja heidän tekemäänsä työtä.

17.9.2020

Terveydenhoitajapäivää juhlitaan jatkossa valtakunnallisesti aina 18. syyskuuta Tyynen nimipäivänä. Tyynenpäivää on juhlittu Terveydenhoitajaliiton terveydenhoitajayhdistyksissä ympäri Suomen jo vuosikymmenien ajan maamme ensimmäisen terveydenhuoltoneuvoksen Tyyne Luoman (1893–1970) kunniaksi. Tyyne Luoma oli suomalaisen terveyssisarlaitoksen ja kansanterveystyön merkittävä kehittäjä, kouluttaja ja organisaattori sekä Terveydenhoitajaliiton perustaja. Terveydenhoitajayhdistysten Tyynenpäivän juhlissa on palkittu alueen ansioituneita terveydenhoitajia sekä juhlistettu terveydenhoitajan ammattia.

Terveydenhoitaja on korkeasti koulutettu, terveyden edistämisen, kansanterveystyön ja hoitotyön asiantuntija. Jokainen terveydenhoitajatutkinnon suorittanut on myös laillistettu sairaanhoitaja. Terveydenhoitajat kohtaavat työssään laajasti koko väestön raskauden alusta ihmisen viimeisiin elinpäiviin asti. Terveydenhoitajat seuraavat ja tukevat lasten ja nuorten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä, ovat perheiden ja vanhempien tukena, tukevat työterveyttä ja ikääntyneiden toimintakykyä sekä ehkäisevät tartuntatauteja esimerkiksi rokotustoiminnalla. Lisäksi terveydenhoitajat vaikuttavat alueellisesti ja valtakunnallisesti väestön terveyteen, toimintaympäristöihin ja päätöksentekoon.

#kansallinenterveydenhoitajapäivä
#terveydenhoitajapäivä

Lisätiedot:
puheenjohtaja Tiina Mäenpää, puh. 044 542 0557, tiina.maenpaa@terveydenhoitajaliitto.fi