Akava: Yksinyrittäjille tukea ja turvaa

Hallitus päätti eilen uusista toimista yksinyrittäjien tukemiseksi koronakriisissä. Aiemmin julkistetussa tukipaketissa hallitus esitti mittavia toimia yrittäjien tukemiseksi, muun muassa verojen ja eläkemaksujen lykkäämistä, lainaa sekä takauksia. Nyt hallitus lupasi kaivattua rahoitusta myös yksinyrittäjille.

28.3.2020

Akava on ollut mukana etsimässä ratkaisuja yksinyrittäjien tilanteen helpottamiseksi. Olemme esittäneet omat ehdotuksemme päättäjille ja niistä monet ovat toteutumassa. Akavan noin 30 000 yrittäjä- ja ammatinharjoittajajäsenestä suurin osa on yksinyrittäjiä. Heihin koronakriisi iskee ankarasti.

– Hyvä, että hallitus on toiminut ripeästi ja valmistellut yhteistyössä kuntien kanssa mallin yksinyrittäjien tukemiseksi. Tämä osoittaa tässä tilanteessa tarvittavaa luovuutta ja vastuullisuutta, kiittää Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Yksinyrittäjät pääsevät myös väliaikaisesti työttömyysturvan piiriin, ilman että yritystä tarvitsee lopettaa. Tämä on toivottu muutos tilanteessa, jossa yrittäjän toimeentulo ja yrityksen tulevaisuus ovat vaakalaudalla. Valmistelussa on syytä edetä nopeasti.

– Mahdollisuus työttömyysturvaan tuo tukea ja turvaa yksinyrittäjille. Se ei voi kuitenkaan olla ainoa tukivaihtoehto. Nyt päätetyn rahoitusmallin avulla moni yksinyrittäjä voi jatkaa työtään ja toivottavasti selvitä suurimmista kuluista, toteaa Akavan johtava asiantuntija Anu Tuovinen

Akava liittoineen on yrittäjäjäsentensä tukena koronaepidemiasta johtuvan taloudellisen kriisitilanteen aikana.

– Tarvitaan vielä lisää toimia jo tehtyjen lisäksi, jotta yrittäjät ja yritykset selviävät tämän vaiheen yli. Niiden valmistelu on käynnistettävä välittömästi. Akava on tässä työssä mukana, Tuovinen jatkaa. 

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Sture Fjäder
Puh. +358400609717

johtava asiantuntija Anu Tuovinen
Puh. +358503086943