Elpymisestä tulisi tehdä kannattavaa ja ekologisesti kestävää

Moni meistä istuu nenä kiinni lehdissä, tableteissa ja hakusivustoissa. Tällainen käyttäytyminen on jonkinlainen puolustusmekanismi. Haluamme tietää, mitä tapahtuu, miten se päättyy, jos päättyy ja mitä sitten tapahtuu. Samalla luvut vilisevät ohitsemme: lomautettujen määrä, sairastuneet, kuolleet… Donald Trumpin viimeisimpiä typeryyksiä mainitsematta.

19.5.2020
Lue lisää

EU:n on sitouduttava vihreään elvytykseen myös tekojen tasolla

EU:sta piti tulla kunnianhimoisen ilmastopolitiikan suunnannäyttäjä. Sitten alkoi koronakriisi. Nyt ilmastoasiantuntijat ja europarlamentaarikot ovat huolissaan siitä, miten ilmastonmuutoksen torjumiselle käy. EU on yhä sitoutunut vihreän kehityksen ohjelmaan, mutta pahimmillaan uhkana on, että siitä tulee tyhjä lupaus.

5.5.2020
Lue lisää

Covid-19, EU:n rahoituspöytien uusi armoton neuvottelija

Viime viikot ovat olleet Euroopan parlamentissa muutoksen ja uuteen totuttelun aikaa. On siirrytty etätöihin, sähköisiin istuntoihin ja kokouksiin, ensikertaa instituution koko historiassa. Äänestykset ovat onnistuneet pohjoisimman ja itäisimmän mepin kotimaisemista Pohjois-Savosta Strasbourgiin matkaamisen sijaan. Demokratiasta ei ole tingitty, vaikka parlamentin nopeasykkeinen arki onkin hidastunut. Keskiössä on nyt koronakriisin ja sen seurausten lieventäminen.

27.4.2020
Lue lisää

EU:n aluepolitiikka uudistettava

EU:n yhteinen aluepolitiikka ei toimi enää ajan tarpeiden mukaisesti. Sitä tulisi uudistaa. EU:n aluepolitiikan eli koheesiopolitiikan lähtökohta on näkemys, että alueiden väliset kehityserot EU:ssa ovat suuret. Niin suuret, että asia on ongelma tietysti vähiten kehittyneille alueille, mutta hidastaa vahvempienkin kasvua ja kehitystä. Tämän ajattelun perustalta EU on jo pitkään käyttänyt noin kolmanneksen eli noin 50 miljardia euroa vuodessa budjeteistaan yhteisen aluepolitiikan rahoittamiseen. EU määrittelee sen sisällön, rahan määrän ja pelisäännöt.

17.4.2020
Lue lisää

Vain tiede voi taltuttaa koronan

Koronakriisi on saanut ihmiset suorastaan ahmimaan tietoa: uutisia, ajankohtaisohjelmia, tiedeuutisia. Kansainvälinen tiedeyhteisö yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ponnistelee pandemian taltuttamiseksi kaikin keinoin. Mukana ovat virologien ja lääketieteen ammattilaisten lisäksi matemaatikot, tilastotieteilijät, IT-ammattilaiset sekä eri alojen osaajat mitä laaja-alaisimmin.

7.4.2020
Lue lisää

Trumpia tai ei, Yhdysvallat on tärkeä yhteistyökumppani EU:lle

Yhdysvaltojen politiikassa eletään kiihkeitä aikoja. Demokraatit etsivät tosissaan haastajaa presidentti Donald Trumpille marraskuun presidentinvaaleihin. Sain todistaa kiihtyvää vaalitaistelua paikan päällä, kun vierailin helmikuussa Washingtonissa osana Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan delegaatiota.

13.3.2020
Lue lisää