Trumpia tai ei, Yhdysvallat on tärkeä yhteistyökumppani EU:lle

Yhdysvaltojen politiikassa eletään kiihkeitä aikoja. Demokraatit etsivät tosissaan haastajaa presidentti Donald Trumpille marraskuun presidentinvaaleihin. Sain todistaa kiihtyvää vaalitaistelua paikan päällä, kun vierailin helmikuussa Washingtonissa osana Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan delegaatiota.

13.3.2020
Lue lisää

Pakollinen huolellisuusvelvoite selkiyttäisi pelisääntöjä

Yritykset ostavat yhä useammin kokosivun mainoksia, joissa ne pyrkivät osoittamaan vastuullisuuttaan. Jopa niin, että olisimme valmiita maksamaan vastuullisesti tuotetusta puuvillasta valmistetuista lakanoista hiukan enemmän kuin toisen valmistajan vastuuttomasti valmistamista petivaatteista. On helppo päätellä, että edelläkävijöillä on haasteita, kun jarruttajat keräävät voitot.

6.3.2020
Lue lisää

Kestävien sijoitusten ohjelma tukemaan talouden muutosta

EU-maat Puolaa lukuun ottamatta sitoutuivat joulukuun neuvoston huippukokouksessa hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamiseen vuosisadan puoliväliin mennessä.

3.2.2020
Lue lisää

Euroopan parlamentti ajaa vahvaa oikeusvaltiokytköstä EU:n budjettiin

Oikeusvaltioperiaatteen kunnioitus on edellytys EU:n perusarvojen toteutumiselle. Viime vuosina kehitys on ollut heikentyvää erityisesti Unkarissa ja Puolassa, mutta myös Romaniassa ja Maltalla. Sananvapautta ja demokratiaa on kavennettu ja oikeuslaitoksen riippumattomuutta heikennetty vuosi toisensa perään. EU ja sen jäsenmaat ovat heränneet tähän kehitykseen, mutta suuret laivat kääntyvät hitaasti.

24.1.2020
Lue lisää