Akavalainen

Akavan puheenjohtajan tehtävät: pysyvää on muutos

Yhdentoista vuoden rupeaman aikana, jonka olen ollut Akavan puheenjohtajana, tehtävä ja toimenkuva on muuttunut monin tavoin, samoin työelämä ja yhteiskuntakin. Kun puheenjohtajan tehtävästä on varsin moninaisia käsityksiä, haluan kertoa lyhyesti keskusjärjestön puheenjohtajan työstä ja sen muutoksesta kaudellani.

16.9.2022
Lue lisää

Rohkeasti kiinni EU:n tulevaisuuskeskustelun ehdotuksiin

Viime vuonna aloitettu EU:n tulevaisuuskeskustelu on juuri päättynyt. Kansalaisista, päättäjistä, yhdistysten edustajista ja vastaavista tahoista koottu niin sanottu tulevaisuuskonferenssi jätti suosituksensa muutama päivä sitten. Tuloksena syntyi puolensataa sivua ajatuksia ja ehdotuksia, jotka luovutetaan komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston käyttöön Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta 2022.

6.5.2022
Lue lisää

Hyvinvointivaltio tarvitsee puolustajansa

Kun hallitus kokoontuu päättämään ensi vuoden budjetista, pöydällä on monia päätöksiä, joiden vaikutukset heijastuvat pitkälle. Hallitukselta tarvitaan nyt ryhtiä arvovalinnoissa. Sen pitää muun muassa varmistaa, että Suomessa on jatkossakin poliisivoimat, joilla on edellytykset suojata turvallisuuttamme sekä työssään jaksavat upseerit, jotka varmistavat ulkoisen turvallisuuden suorituskykymme kotimaassa ja kansainvälisissä operaatioissa.

25.8.2021
Lue lisää

Paikallinen sopiminen – olisiko jo aika mennä eteenpäin?

Paikallinen sopiminen on tullut osaksi työelämää pysyvästi. Työmarkkinoiden rakenne on muuttunut ja paikallisen sopimisen tarve kasvaa. Ongelmat eivät poistu ennen kuin keskeiset kysymykset on ratkaistu kaikkia osapuolia tyydyttävällä tasapainoisella tavalla.

5.3.2021
Lue lisää

Osaajien maa

Me suomalaiset haluamme aina oppia uutta. Osaamisen arvostus on syvällä kulttuurissamme ja näkyy historiassamme. 

6.12.2020
Lue lisää

Mikä on liian kallista?

Neuvottelut yli 55-vuotiaiden työllisyyden parantamiseksi kariutuivat 30. marraskuuta. Kaikilla neuvottelupöydässä oli varmasti aito halu löytää ratkaisu, mutta näkemykset olivat lopulta liian kaukana toisistaan.

2.12.2020
Lue lisää