Pikarataa osaamisesta ja muita pyrähdyksiä oppimiseen ja osaamiseen Dare to Learnissa

Dare to Learn -oppimistapahtuma tarjosi tällä viikolla Kaapelitehtaalla pari ohjelmarikasta päivää: kävijät saivat monipuolisia mahdollisuuksia perehtyä oppimisen ja osaamisen ajankohtaisiin välineisiin, sovelluksiin ja ideoihin. Akava liittoineen oli tiiviisti mukana, aiheinaan muun muassa tekoäly ja kansainvälinen liikkuvuus.

21.9.2018

Akavan opiskelijoiden ohjelmanumerona oli Tour de Skills Akavan Skills Bakery -työpajatilassa. Kierroksen ideana oli tarjota elämyksellinen, noin 30 minuutin mittainen osaamisrata.

Osaamisradalla osallistujat suorittivat nopeita etappeja eli rastitehtäviä, jotka toimivat kimmokkeina oman osaamisen tunnistamiselle, pohtimiselle ja kuvailemiselle. Tavoitteena oli kannustaa osallistujia heittäytymään, varata hetki aikaa omien taitojen ja vahvuuksien miettimiselle. Toiveena oli myös innostaa osallistujia jakamaan oivalluksiaan.

Radalla pohdittiin seuraavia tehtäviä parityöskentelynä ja ryhmässä:

  • esittele itsesi ilman tehtävänimikkeitä, oppiarvoja tai työpaikan nimeä. Eli keskity siihen mitä teet ja osaat.
  • tiedätkö, millaisen kuvan osaamisestasi saa somessa? Arvioi tätä esimerkiksi hakemalla rastikaverin some-kanavat
  • mieti, kuka on erityisesti kannustanut ja innostanut sinua urallasi. Laita kiitokset hänelle, jos se on mahdollista
  • kiteytä paras esimerkki osaamisestasi, piirrä aiheesta tai kirjoita yhdellä lauseella

Osaamisradan tehtäviä voi tietysti pohtia milloin vain, yksi kerrallaan tai napsia koko rastijoukon kerralla, kun siihen on tilaisuus. Työpaikalla tätä ideaa voisi helposti käyttää vaikkapa tiimissä tai työyhteisössä laajemmin.

Oppimisesta kiinnostuneiden kannattaa merkitä kalenteriin ensi vuoden aikataulu: Dare to Learn -tapahtuma järjestetään 19.–20.9.2019. Nähdään taas ja isot kiitokset kaikille, jotka olivat mukana tekemässä tapahtumasta onnistunutta!

Henna Pursiainen
puheenjohtaja, Akavan opiskelijat

Lisätietoja:

Kirjoittajavieras