Suomen Psykologiliitto: Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi? – SuomiAreenalla päärooliin nostetaan mielenterveyden tukeminen ja hyvinvointi

Mielenterveyskriisiä ei päästä purkamaan keskittymällä pelkästään pahoinvointiin. Psykologiliitto järjestää SuomiAreenalla keskustelun, jossa kerrankin keskitytään siihen, mitä voimme tehdä edistääksemme mielenterveyttä ja hyvinvointia.

26.6.2023

Keskustelu järjestetään Porissa kauppakeskus Puuvillassa tiistaina 27.6.2023 klo 12–12.45. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.

Onko mahdollista puhua mielenterveydestä niin, että tosiaan tarkoitetaan terveyttä ja mielen hyvinvointia? Onko uskottavaa puhua mielenterveydestä, jos ei lyö pöytään surullisia tilastoja siitä, millä kaikilla tavoilla suomalaiset voivat huonosti?
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen ei ole yhtä suurta ratkaisua, vaan ennemminkin monta pientä. Yhteiskunnan on mahdollista tehdä valintoja, jotka tukevat mielenterveyttä. Nyt etsitään kouriintuntuvia tekoja mielenterveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mukana keskustelemassa ovat

  • Suomen Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov
  • Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön johtaja Petra Kouvonen
  • Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtaja Suvi Laru
  • lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen
  • Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki
  • Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Elina Vesterinen

Keskustelua johdattelee MTV Uutisten toimittaja Valpuri Haapala.

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Porissa 27.–30.6.2023. Psykologiliiton keskustelu ”Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi?” järjestetään kauppakeskus Puuvillan lavalla osoitteessa Siltapuistokatu 10–12. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.

Suomen Psykologiliitto on myös oman keskustelutilaisuutensa lisäksi aktiivisesti mukana SuomiAreenalla. Puheenjohtaja Jari Lipsanen osallistuu myös keskusteluun ”Kuka pääsee terapiaan – psykologit purkamaan mielenterveyspommia” 27.6. kello 12–12.45 MTV-lavalla Kauppatorilla. Ferdinand Garoff on Psykologiliiton edustajana mukana keskustelussa ” Mitä mielen on jaksettava?” 27.6. kello 15–15.45 MTV-lavalla Kauppatorilla.

 

Tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 26.6.2023 9.54

 

Lue lisää aiheesta