Tekniikan akateemiset TEK: TEK nollaa hiilijalanjälkensä 2022 mennessä

Tekniikan akateemiset aikoo olla ensimmäinen hiilineutraali ammattijärjestö. Se tarkoittaa oman hiilijalanjäljen minimoimista ja jäljelle jäävien päästöjen kompensoimista.

5.4.2019

TEKin hiilijalanjälki vastaa noin 33 suomalaisen keskimääräisiä vuosipäästöjä. Hiilidioksidipäästöiksi muutettuna se on 340 tonnia vuodessa. TEKin hiilijalanjälki koostuu pääosin energian, matkustamisen sekä palveluiden ja tapahtumien päästöistä. Suurin yksittäinen hiilijalanjälkeä kasvattava asia on toimitilojen lämmitys.

Päästöjen laskemiseen käytettiin Helsingin yliopiston luomaa Hiilifiksu järjestö -hiilijalanjälkilaskuria.

– Myös tekniikan ammattikunnassa ja etenkin opiskelijoilla on syvenevä huoli maailman tilasta ja ilmastosta. Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa, mutta tekniikan keinoin. Onneksi tekniikan ammattilaiset ovat halukkaita tarttumaan haasteeseen. Tänä päivänä yhä useampi nuori hakeutuu tekniikan alalle, koska haluaa ratkaista ympäristöongelmia tekniikan avulla, sanoo TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström.

–Ymmärrämme, että TEKin hiilijalanjälki on vain pisara meressä. Haluamme olla osa ratkaisua ja näyttää esimerkillämme, että oman hiilijalanjäljen pienentämiseen on konkreettisia keinoja niin tavallisille ihmisille kuin organisaatioillekin. Sitoudumme toimimaan hiilifiksummin. Esimerkiksi vaihdamme lämmitysenergiamme uusiutuvaan, sähkösopimuksen päästöttömään, pienennämme toimitiloja ja vähennämme liikkumistamme lentämällä ja henkilöautoilla, Matikainen-Kallström kertoo.

Marjo Matikainen-Kallström puhui Vaasassa TEKin valtuuston kokouksessa.

Lisätietoja:

Marjo Matikainen-Kallström, TEKin hallituksen puheenjohtaja
050 512 1578

Jussi-Pekka Teini, Engineering Sustainability
040 705 9755

Linkit
TEKin päästöjä seurataan jatkossa vuosittain ja tuloksia päivitetään osoitteessa https://www.tek.fi/fi/tekniikka-tulevaisuus/kestava-yhteiskunta/tek-vs-ilmastonmuutos

Lisätietoa julkaisijasta Tekniikan akateemiset – TEK
Tekniikan akateemiset – TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121
http://www.tek.fi
Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

  • tiedotteen alkuperäinen julkaisuaika 5.4.2019 07:03:00

Lue lisää aiheesta