Tradenomit: Etsimme työmarkkinatutkijaa

Oletko kiinnostunut työelämän ilmiöistä ja haluat pureutua niihin tarkemmin? Oletko avoin uudelle tiedolle sekä tavoille tutkia ja tuottaa tietoa? Onko sinulla kokemusta tutkimustyöstä ja haluaisit hyödyntää osaamistasi tradenomikunnan hyvinvoinnin edistämiseksi?

12.1.2024

Mikäli vastasit kysymyksiin myöntävästi, saatat hyvinkin olla etsimämme asiantuntija!

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen

Työmarkkinatutkijaa

vahvistamaan tutkimus- ja tiedontuotantotyötämme. Tehtävässäsi vastaat itsenäisesti ja kokonaisvaltaisesti tutkimustyöstämme sekä tutkimustyökalujmme kehittämisestä. Suunnittelet ja toteutat vuotuisen jäsentutkimuksemme, jonka keskiössä on jäsentemme työolot ja palkkakehitys. Vastaat myös opiskelija- ja asiakaskokemustutkimuksistamme, muista sisäisistä kyselyistä sekä koordinoit kumppaniemme kanssa toteutettavat tutkimukset. Seuraat toimialamme tutkimuksia ja tilastoja, jotka auttavat meitä kehittämään jäsentemme hyvinvointia työelämässä. Työskentelet viestintä- ja tutkimustiimissämme.

Sinulla on valmiuksia tuottaa tutkimustuloksista ymmärrettäviä analyysejä ja yhteenvetoja toimintamme tueksi. Esiintyminen ei ole sinulle vierasta, sillä esittelet tutkimustuloksia niin sisäisille kuin ulkoisillekin sidosryhmillemme. Osallistut myös edustajanamme erilaisiin hanke- ja tutkimusryhmiin. Huolehdit yhteisöllemme tehtävistä opinnäytetöiden toteutumisesta linjaustemme mukaisesti. Olet innostava tiimikaveri ja yhteistyökumppani.

Sinulla on oma-aloitteinen työote, osaat johtaa itseäsi ja hahmotat laajoista kokonaisuuksista relevantin tiedon. Tunnistat toimintakentästämme teemoja, joiden tarkempi tutkiminen on yhteisöllemme hyödyksi ja haluat kehittää tutkimustoimintaamme. Kuuntelet herkällä korvalla asiantuntijoidemme ja jäsentemme tarpeita. Langat pysyvät käsissäsi kiireisissäkin tilanteissa ja pidät sovituista aikatauluista kiinni.

Mitä odotamme?

Sinulla on

 • vahvaa kokemusta tutkimusten ja kyselyjen suunnittelusta, toteuttamisesta ja tulosten analysoinnistaosaamista erilaisista tutkimustyökaluista ja hyvä it-osaaminen
 • hyvät analysointi-, laskenta- ja projektinhallinta taidot
 • hyvät esiintymis-, vuorovaikutus- ja kirjoitustaidot
 • kyky tuottaa sisältöjä ja analyysejä tutkimustuloksista (raportit, blogit, visuaaliset elementit), tarvittaessa myös englanniksi
 • soveltuva korkeakoulututkinto
 • valmius työskennellä ajoittain iltaisin ja viikonloppuisin
 • luontainen kiinnostus työelämän ilmiöihin ja ammattikorkeakoulutuksen tuottamaan osaamiseen
 • halukkuutta oppia lisää jäsenistöstämme ja toimialastamme sekä halu sitoutua arvoihimme

Arvostamme aiempaa kokemusta järjestötyöstä, ammattikorkeakoulukentän tuntemusta ja hyviä yhteistyöverkostoja.

Mitä tarjoamme?

 • Mielenkiintoisen ja itsenäisen työkuvan
 • Mahdollisuuden kehittyä tutkimustyön ammattilaisena
 • Mahdollisuuden kehittää tutkimus- ja tiedontuotantotyötämme
 • Asiantuntevat kollegat, jotka ovat tukenasi työssäsi
 • Kilpailukykyisen palkan ja muut työsuhteen ehdot (mm. työterveys, lounas- ja liikuntaedut)
 • Hyvät etätyömahdollisuudet

Toivomme valittavan asiantuntijan aloittavan tehtävässään sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Kerrothan itsestäsi ja osaamisestasi meille hakemuksen, CV:n ja palkkatoiveen kera viimeistään 26.1.2024 sähköpostitse osoitteeseen anu.vaataja@tradenomi.fi. Otsikoithan viestisi ”työmarkkinatutkija”. Työhaastattelut pidämme viikoilla 5-6.

Lisätietoja tutkimustyöstämme ja -työkaluistamme antaa kehityspäällikkö Anna Sirviö p. 050 466 7917. Rekrytointiprosessista sekä laajemmin toimenkuvasta puolestaan viestintäjohtaja Anu Väätäjä p. 050 372 7395.

Strategiaamme voit tutustua täällä ja jäsentutkimukseemme täällä.

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan ja meitä on lähes 33 000 yhteisössämme. tradenomi.fi

 

Yhteyshenkilö

Anu Väätäjä
Viestintäjohtaja, päätoimittaja
Ylemmät Toimihenkilöt YTN, viestintäpäällikkö
p. +358 (0)50 372 7395
Twitter: @AnuVaataja
FI – Ratavartijankatu 2 A, 00520 Helsinki
tradenomi.fi