Akavan liittojen jäsenmäärä kasvoi hienoisesti

Akavan liittojen jäsenmäärä vuoden 2023 alussa oli 616 000, missä oli kasvua edelliseen vuoteen 1 200 jäsentä. Maksavien jäsenten määrä kasvoi 177:llä ja opiskelijajäsenten määrä nousi 3 393:lla. Eniten uusia jäseniä sai Insinööriliitto ja suhteellisesti eniten kasvoi Akavan sairaanhoitajat ja Taja.

3.3.2023

– Jäsenmäärämme kasvu jatkui vuonna 2022, mikä kertoo siitä, että Akavan liitot ovat tehneet hyvää ja tärkeää työtä vuoden aikana. Jäsenet ovat saaneet liitoistaan apua monissa työelämäasioissa. Liittomme ja neuvottelujärjestömme ovat neuvotelleet lukuisia työehtosopimuksia palkankorotuksineen. Tällä on iso merkitys erityisesti tässä ajassa, jossa raju inflaatio on heikentänyt ostovoimaa, sanoo Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Akavan jäsenliitoissa on 121 308 opiskelijajäsentä, jotka suorittavat opintojaan yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Vuoden 2022 aikana liittoihin tuli yli 3 600 opiskelijajäsentä lisää.

– Opiskelijajäsenten määrän kasvu oli vahvaa, mistä olen erittäin iloinen. Teemme yhdessä Akavan opiskelijoiden ja liittojemme kanssa työtä, jotta opiskelijat ja nuoret pitävät yhteisiä tavoitteitamme ja edunvalvonnan tapaamme sekä jäsenyyttään hyödyllisenä jatkossakin. Toimimme aktiivisesti, jotta voimme rakentaa hyviä edellytyksiä opiskeluun ja työelämään siirtymiseen, mutta myös kestävään työelämään kaikissa työnteon muodoissa ja ikäluokissa, Löfgren jatkaa. 

Akavalaisista 54 prosenttia työskentelee yksityisellä sektorilla, kunnissa 23 prosenttia ja vuoden alussa työnsä aloittaneilla hyvinvointialueilla 9 prosenttia. Valtiolla työskentelee 10 prosenttia ja seurakunnissa 1 prosentti akavalaisista. Ammatinharjoittajina toimii 3 prosenttia akavalaisista.

Akavan hallitus vahvisti liittojen jäsenmäärät kokouksessaan 28. helmikuuta 2023.

Jäsenmäärätiedot ovat käytettävissä osoitteessa 
https://akava.fi/keita-olemme/jasenliitot/jasenmaarat/

 

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Maria Löfgren
Puh.

viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen
Puh. +358405597196