Akavan varapuheenjohtajat: Huomio keskitettävä Akavan tulevaan kehittämiseen ja uuden puheenjohtajan valintaan

Akavan varapuheenjohtajat keskustelivat kokouksessaan 26.9. uuden puheenjohtajan valinnasta ja sen merkityksestä Akava-yhteisölle ja akavalaisille. Kokouksessa esillä oli myös nykyisen puheenjohtajan Sture Fjäderin aktiivinen kampanjointi ja osallistuminen keskusteluun sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun hän ilmoitti asettuvansa ehdolle eduskuntavaaleissa.

27.9.2022

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder siirtyi elokuussa syrjään Akavan edunvalvonnan ja vaikuttamistyön sekä Akavan hallituksen johtamisesta. Syynä tähän oli hänen ilmoituksensa lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin. Akavan hallitus piti elokuun kokouksessaan tätä tehtävien rajausta riittävänä ennen uuden puheenjohtajan valintaa marraskuussa.

Akavan varapuheenjohtajat muistuttavat, että Akava on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, joka pitää yhteyttä ja tekee vaikuttamistyötä suhteessa kaikkiin puolueisiin. He toivovat, että keskustelu Akavan tulevaisuudesta saa ansaitsemansa ja tarvitsemansa huomion puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä puoluepoliittisen kampanjoinnin asemesta.

Akavan varapuheenjohtajat pitävät ongelmallisena, että Fjäder toimii sosiaalisessa mediassa aktiivisesti ja tekee vaalikampanjaansa samalla, kun hän on vielä Akavan puheenjohtaja. Toimintatapa aiheuttaa hämmennystä ja perusteltuja kysymyksiä erityisesti akavalaisten joukossa.

Varapuheenjohtajat ovat keskustelleet Fjäderin kanssa tilanteesta ja palautteesta, jota liittoihin on tullut jäsenistöltä. He eivät pidä hyväksyttävänä eikä hyvän tavan mukaisena Fjäderin kampanjointia puheenjohtajuuden vielä jatkuessa. Samalla varapuheenjohtajat nostavat esiin, että Fjäder on tehnyt merkittävän työn Akavan jäsenmäärän, vaikuttavuuden ja näkyvyyden nostamiseksi puheenjohtajakaudellaan.

Aikaisemman linjauksen mukaisesti Akavan toimiston ja edunvalvonnan johtamisesta vastaa johtaja Pekka Piispanen ja Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat varapuheenjohtajat Katarina Murto, Salla Luomanmäki ja Mikko Salo marraskuun liittokokoukseen asti.

 

Lisätietoja

Akavan varapuheenjohtajat

Jari Jokinen, puh. 0400 914 839
Salla Luomanmäki, puh. 040 700 7800
Katarina Murto, puh. 050 568 9188
Mikko Salo, puh. 041 458 0033