Hae Akavan opiskelijoiden 1. varapuheenjohtajaksi

Akavan opiskelijoiden valtuuskunta valitsee 1. varapuheenjohtajan vuoden 2023 loppuun asti kokouksessaan sunnuntaina 24.9.2023 Helsingissä.

6.9.2023

Akavan opiskelijat on yli 120 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö, joka tekee vaikuttamistyötä sekä opiskelijoiden että vastavalmistuneiden hyväksi. Edunvalvonnan painopisteinä ovat koulutus-, sosiaali-, hyvinvointi- ja työmarkkinapoliittiset asiat.
Sivun lopussa on käytettävissä hakuun liittyvät aikataulut.

Hae 1. varapuheenjohtajaksi

Akavan opiskelijoille valitaan 1. varapuheenjohtaja vuoden 2023 loppuun. Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu yhteistyössä puheenjohtajan kanssa johtaa ja ohjata Akavan opiskelijoiden toimintaa ja suunnitella sekä kehittää sitä. Toinen varapuheenjohtajista on vastuussa myös opiskelijaneuvoston toiminnan koordinoinnista.

Akavan opiskelijoiden varapuheenjohtajana pääset hyödyntämään vahvuusalueitasi ja kehittymään. Varapuheenjohtajan tehtävä tarjoaa näköalapaikan opiskelijoiden työelämäedunvalvontaan ja paljon mahdollisuuksia vaikuttaa.

Voit hakea tehtävään lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelon sähköpostitse osoitteeseen nicole.ojala@akava.fi otsikolla ”Hakemus Akavan opiskelijoiden varapuheenjohtajaksi / oma nimi”. Ennakkohakemus tulee toimittaa viimeistään maanantaina 18.9.2023. Tehtävään on mahdollista hakea myös valtuuskunnan kokouksen aikana.

Huomioithan, että kaikki ennakkohakemukset liitteineen julkaistaan Akavan verkkosivuilla ja ne toimitetaan myös valtuuskunnan jäsenille.

Hakijalle

Hakuprosessi lyhyesti

1. Opiskelija hakee mandaatin omalta akavalaiselta liitoltaan hakea toimintaan.
2. Opiskelija lähettää hakemuksen + cvn nicole.ojala@akava.fi viimeistään maanantaina 18.9.
3. Ennakkohakemukset julkaistaan Akavan verkkosivuilla ja toimitetaan valtuuskunnalle.
4. Liitto tekee virallisen esityksen valtuuskunnan kokouksessa 24.9.

Hakukelpoisuus

Varapuheenjohtajiksi hakevien tulee olla joko opiskelijoita tai jonkin akavalaisen liiton opiskelijatoiminnasta vastaavia henkilöitä ja akavalaisen liiton jäseniä.

Tehtävässä on hyvä olla ymmärrystä ja kokemusta opiskelijavaikuttamisesta sekä vähintään kiinnostusta koulutus-, sosiaali-, hyvinvointi-, eläke- ja työmarkkinapolitiikasta.

1. varapuheenjohtajan kausi kestää kalenterivuoden loppuun eli 31.12.2023 saakka.

Tehtävästä voi hakea jatkokaudelle.

Liitto vastaa hakijan hakukelpoisuudesta.

HUOM! Puheenjohtajiston jäsenet eivät voi edustaa keskenään samaa liittoa.

Tämä ei estä liittoa esittämästä useampaa ehdokasta puheenjohtajiston tehtäviin, mutta hakijoista siis vain yksi voi tulla valituksi puheenjohtajistoon.

Aikataulut

Ennakkohaku päättyy 18.9.2023. Myös kokouksessa voi hakea.
Valtuuskunta valitsee 1. varapuheenjohtajan sunnuntaina 24.9.2023.

Kaikissa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Nicoleen.

Lisätietoja:

Nicole Ojala

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja

045 698 6370