Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Joulutervehdysten sijaan osallistuimme Hyvä joulumieli -keräykseen kotimaan lapsiperheiden hyväksi sekä annoimme lahjoituksen lasten ja nuorten mielenterveystyöhön Mieli ry:n kautta.

21.12.2022

Lahjakortti auttaa vaikeassa tilanteessa olevia lapsiperheitä

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin keräys, jonka järjestöt toteuttavat yhdessä Ylen kanssa. Keräyksellä hankitaan ruokalahjakortteja, joilla vähävaraiset lapsiperheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä muun muassa paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Lahjakortti on tarkoitettu ruuan ja ruokatarvikkeiden ostoon, mukana voi olla yksittäisiä taloustarvikkeita.

Hyvä Joulumieli -keräyksen keräysaika jatkuu jouluaattoon saakka (17.11.–24.12.2022). Tämän vuoden keräystavoite on 1,5 miljoonaa euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 21 000 perheelle.

Jokainen lahjoitus auttaa ja on arvokas, voit osallistua keräykseen myös yksityishenkilönä oheisen linkin kautta.

Lahjoita yksityishenkilönä

Mielenterveystaitoja ja keskusteluapua nuorille Mieli ry:n kautta

Mieli ry:n toimii aktiivisesti nuorten mielenterveyden tukena usealla tavalla. Tuemme tätä työtä lahjoituksella, jotta jokainen nuori saa apua ja tukea ajoissa.

Nuoret tarvitsevat mielenterveystaitoja, jotka suojaavat läpi elämän ja auttavat kohtaamaan kriisejä. Heillä on myös oikeus oppia näitä taitoja. Näin ehkäistään nuorten yksinäisyyttä, koulukiusaamista ja syrjäytymistä. Mieli ry on mukana kouluttamassa ja tarjoaa nuorille työkaluja mielenterveystaitojen oppimiseen.

Mieli ry tarjoaa nuorille keskusteluapua Sekasin-chatissa. Se on maksuton nuorille ja chattiin tulee vuosittain noin 170 000 yhteydenottoa apua tarvitsevilta nuorilta. Lahjoituksilla tuetaan tätä työtä, jotta yhä useamman nuoren yhteydenottoon voidaan vastata ja vastausaika lyhenee.

Lisätietoa Mieli ry:n työstä nuorten hyväksi ja lahjoittamisesta

https://joulu.mieli.fi/
https://joulu.mieli.fi/tukesi-merkitsee/