Kohti EU-vaaleja -keskustelu: Osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa, perjantaina 5.4. kello 10

Mikä on osaajien kansainvälisen liikkuvuuden nykytila Suomessa? Millaisia tavoitteita EU:ssa on asetettu liikkuvuuden edistämiseksi ja mitä ne tarkoittavat suomalaisille korkeakoulutetuille?

3.4.2024

Tervetuloa seuraamaan EU-vaaliaiheisen keskustelusarjamme ensimmäistä osaa perjantaina 5.4. kello 10–11. Teemana on osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa.

Lähetys tarjoaa mielenkiintoista pohdintaa työvoiman liikkuvuudesta, koulutustasosta ja osaamisesta Euroopan unionissa. Vaaleihin valmistaudutaan tarkastelemalla näitä teemoja erityisesti Suomen näkökulmasta.

Verkkolähetyksessä ovat mukana Opetushallituksen Erasmus+ -ohjelman korkeakoulutettujen kansainvälisestä liikkuvuudesta vastaava asiantuntija Anni Kallio, EU:sta ja ESUsta, kansainvälisyydestä ja EU-vaaleista vastaava Eugenie Touma van der Meulen Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) ja Eurooppapolitiikan ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Roosa Veijola Suomen opiskelijakuntien liitosta (SAMOK). Heidän kanssaan keskustelemassa on Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies. Osa lähetyksestä on englanniksi.

Tervetuloa seuraamaan ajankohtaista keskustelua.

Seuraa verkkolähetystä osoitteessa https://akavaworks.fi/live/

Lisätietoja:

Miika Sahamies

johtava asiantuntija

+358 50 530 5366

Markus Penttinen

kansainvälisten asioiden päällikkö

+358407728861

Lue lisää aiheesta