Tuemme lasten ja nuorten mielenterveyttä

Tänä vuonna tuemme lahjoituksellamme lasten ja nuorten mielenterveystyötä, jota Mieli ry tekee.

20.12.2023

– Moni nuori ja korkeakouluopiskelijoistakin jopa kolmasosa kamppailee ahdistuksen ja masennuksen kanssa. Mielenterveysongelmien ehkäisemiseksi ja niitä potevien nuorten tukemiseksi tarvitaan lisää resursseja terveydenhuoltoon, opiskelijahuoltoon ja koulutukseen, painottaa Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Mieli ry:n joulukeräyksen tuottamilla varoilla autetaan lapsia ja nuoria oppimaan mielenterveystaitoja, jotka suojaavat mieltä läpi elämän ja auttavat kohtaamaan kriisejä. Niiden vahvistaminen ehkäisee yksinäisyyttä, koulukiusaamista ja syrjäytymistä.

– Nuoriin kohdistuu nykyisin yhä enemmän paineita. Meillä pitää olla toimivat turvaverkot ja palvelut, joihin nojata, Löfgren korostaa.

Keräyksellä tuetaan muun muassa Mieli ry:n Sekasin-chatia, joka on 12–29-vuotiaille tarkoitettu keskustelupalvelu. Se on maksuton ja anonyymi palvelu, jolla voidaan tukea apua tarvitsevia nuoria. Mieli ry tuottaa lisäksi muun muassa nuorten mielen hyvinvointia tukevia työkaluja heidän kanssaan toimiville aikuisille ja mielenterveyttä vahvistavia materiaaleja nuorille.

Hyvää joulunaikaa kaikille akavalaisille, jäsenliitoillemme ja niiden henkilöstölle sekä yhteistyökumppaneillemme. Onnea ja menestystä vuoteen 2024!

 

Mieli ry