Tervetuloa Akavaan, Pasi!

Pasi Sorjonen aloitti Akavan talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomistina viime viikolla. Sorjonen siirtyi Akavaan Nordeasta ja otti samalla ensiaskeleensa järjestöpuolen työtehtävissä.

14.5.2018

1. Tervetuloa Akavaan! Miksi hait meille töihin?

Kiitos paljon! Akavan työpaikkailmoitus oli suorastaan vastaansanomattoman mielenkiintoinen, sillä tehtävät ovat vaativia asiantuntijahommia ja työpaikkakuvauksessa koukutti oikeastaan ihan kaikki. En ole aikaisemmin ollut töissä järjestöpuolella, joten päätin laittaa hakemuksen vetämään.

2. Miten ensimmäinen työviikko on mennyt?

Aika on kulunut erittäin nopeasti. On ollut perehtymistä ja totuttelua talon tavoille ja todella paljon uusien ihmisten tapaamisia. Lämpimästi ja avuliaasti ovat työkaverit ottaneet minut vastaan.

3. Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Tehtäväni on pohtia ja kommentoida isoja makrotaloutta koskevia teemoja, kuten talouskasvua, työllisyyttä ja työttömyyttä, kotitalouksien ostovoimaa, hintoja, palkkoja ja kaikkien suosikkiteemaa, verotusta. Edellä mainittujen teemojen kylkeen ajattelin keksiä muitakin kujeita.

4. Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Työskentelin ennen Akavaa seitsemän vuotta Nordeassa Suomen talouden seuraamisesta ja ennustamisesta vastaavana ekonomistina. Nordeaa edelsi vajaan kymmenen vuoden rupeama ennusteryhmän päällikkönä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa Etlassa. Ilman aiempaa työkokemusta en luultavasti olisi nykyisessä työssäni.

5. Mitä olet opiskellut?

Olen kauppatieteiden tohtori Helsingin kauppakorkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu). Luin kansantaloustiedettä pääaineena ja sivuaineena tilastotiedettä ja matematiikkaa. Rahoitusaiheinen väitöskirja käsitteli osakekursseja, osinkoja ja veroja.

6. Miten palaudut töistä?

Töistä palautuminen vaatii lepoa, liikuntaa ja tankkausta. Pelaan viikoittain tennistä ja yritän ehtiä lisäksi kuntosalille ja silloin tällöin golfkentälle. Tykkään pihan ja nurmikon hoitamisesta, ja laitan mielelläni ruokaa varsinkin grillaamalla. Perheen kanssa reissaamme aika paljon ja silloin on yleensä aikaa myös lukea.

  • Teksti ja kuva: Terhi Walamies