Tervetuloa, Hanna-Maija!

Hanna-Maija Kausen kolme ensimmäistä työviikkoa ovat menneet hujauksessa sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntijatehtäviin perehtyessä. Syksyllä Hanna-Maijan vastuulla on muun muassa Akavan terveyspoliittisen ohjelman päivittäminen.

22.8.2018

1. Lämpimästi tervetuloa! Miksi hait meille töihin?

Hain Akavaan, koska työnkuva ja toimintaympäristö vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta. Työssä yhdistyy yhteiskunnallinen pohdiskelu ja vaikuttaminen sekä perehtyminen sosiaali- ja terveyspolitiikkaan, jotka molemmat ovat omaa sydäntäni lähellä.

2. Miten olet viihtynyt Akavassa?

Olen viihtynyt erinomaisesti, kiitos kysymästä! Käsiteltävät asiat ovat juuri niin kiinnostavia kuin ajattelinkin, työilmapiiri on keskusteleva ja työtoverit paitsi osaavia, myös mukavia.

3. Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Vastaan Akavan sosiaali- ja terveyspolitiikan seuraamisesta ja sen alueen asiantuntijatehtävistä. Vastuualueelleni kuuluvat muun muassa terveyspalvelujärjestelmä ja sen rahoitus, sairausvakuutus, työterveyshuolto ja työsuojelu sekä tapaturma- ja ammattitautilainsäädäntö. Työ pitää sisällään, kuten muillakin asiantuntijoilla, esimerkiksi lausuntojen tekemistä lakiesityksiin sekä Akavan edustamista erilaisissa työryhmissä. Alan myös juoksuttaa Akavan terveyspoliittisen ohjelman päivittämistä.

4. Missä olit ennen Akavaa? Miten voit hyödyntää aiempaa työkokemustasi tässä työssä?

Tulin tähän tehtävään perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustajan tehtävästä sosiaali- ja terveysministeriöstä. Sitä ennen olen toiminut muun muassa erilaisissa viestinnän työtehtävissä ja aiemmin myös sosiaali- ja terveysministerin erityisavustajana.

5. Mitä olet opiskellut?

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja pääaineenani on ollut yleinen kirjallisuustiede. Sivuaineina olen opiskellut kulttuurihistoriaa, filosofiaa ja teatteritiedettä. Työurani on kuitenkin ollut hyvin yhteiskuntatieteellisesti orientoitunutta.

6. Miten palaudut töistä?

Palaudun esimerkiksi tapaamalla ystäviä ja puuhailemalla lasten kanssa kotona, lukemalla kaunokirjallisuutta, käymällä taidenäyttelyissä ja pilateksessa. Välillä pitää istua pianon ääreen ja lurauttaa pari laulua Suuresta toivelaulukirjasta.

  • Teksti: Terhi Walamies ja Hanna-Maija Kause
  • Kuva: Liisa Takala