1: Näkyykö luottamus viivan alla?
Podcastin ensimmäisessä jaksossa paneudutaan luottamuksen merkitykseen organisaatiossa. Onko luottamus kova arvo ja näkyykö se viivan alla? Mitä on etukäteisluottamus ja millainen on luottamusta herättävä johtaja?
Pekka Saurin kanssa keskustelemassa Suomen ja Euroopan parhaana palkitun työpaikan Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja Leidenschaft Oy:n yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka.
Jakso on saatavilla myös iTunesissa.
2: Miten puuttua häirintään ja kiusaamiseen työyhteisössä?
Häirintä ja kiusaaminen työyhteisössä on yllättävän yleistä. Miten epäasialliseen käytökseen tulee puuttua, ja miten työyhteisön kulttuuri käännetään ehkäisemään häirintää ja kiusaamista? Podcastin toisessa jaksossa aiheesta keskustelevat Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi ja Työterveyslaitoksen johtava konsultti ja sosiaalipsykologi Susanna Kalavainen.
3: Miksi töissä uuvutaan?
Miksi ja minkälaisissa töissä ihminen jaksaa? Kertooko uupumus enemmän yksilöstä vai organisaation työkulttuurista? Miten luottamus tai epäluottamus näkyy jaksamisessa? Podcastin kolmannessa jaksossa työssä jaksamisesta keskustelevat työeläkeyhtiö Elon johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo ja S-ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen.
4: Arvostetaanko Suomessa kaikkea työtä?
Onko töissä kivaa? Mikä tekee työstä merkityksellistä tai merkityksetöntä? Mitä muuta arvoa työllä on kuin toimeentulo? Podcastin neljännessä jaksossa työn arvostuksesta keskustelevat Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja kirjoittaja-valmentaja Aki Ahlroth.
5: Digi tuli, mitä tapahtuu vuorovaikutukselle?
Podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan digitalisaatiosta. Mitä digi tekee vuorovaikutukselle, luottamukselle ja empatialle? Millaisia ovat tulevaisuuden oppeja tarjoavat organisaatiot? Mukana keskustelemassa aivotutkija Katri Saarikivi ja OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Outi Taivainen.
6: Luotammeko pomoihimme?
Mikä on esimiehen tärkein tehtävä, ja onko tulevaisuudessa edes pomoja? Podcastin kuudennessa jaksossa luottamuksesta ja johtamisesta keskustelevat ETLAn tutkimusjohtaja Mika Maliranta ja HENRY ry:n puheenjohtaja ja Oralin henkilöstöjohtaja Sara Purhonen.
7: Uskallammeko palkata erilaisia osaajia?
Onko luottamusta helpompi rakentaa ominaisuuksiltaan ja taustoiltaan yhtenäisessä kuin moninaisessa ryhmässä? Osataanko monikulttuurista ja monimuotoista osaamista hyödyntää? Auttaisiko anonyymi rekrytointi? Podcastin seitsemännessä jaksossa erilaisuudesta ja luottamuksesta keskustelevat Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar ja vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen.
8: Miten itseohjautuvuus muuttaa työtä?
Työlinjalla-podcastin päätösjaksossa keskustellaan itseohjautuvuudesta. Mitä se vaatii työyhteisöltä? Entä jos kaikki ohjautuvatkin eri suuntiin? Kenellä on lupa keksiä hyviä ideoita ja miten johtajan pitäisi suhtautua niihin ideoihin, jotka vaikuttavat ennakkoon aivan typeriltä.
Muun muassa yhteisestä suunnasta ja esimiehen uskalluksesta sallia virheet keskustelemassa Filosofian Akatemian tutkija Frank Martela ja Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho.