Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO: Avaintes-neuvottelutiedote

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksista jatkuivat 16. helmikuuta.

16.2.2022

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että tänään neuvottelupöydässä olivat työaikakysymykset ja palkkausjärjestelmä.

– Työaikojen osalta käsittelimme muun muassa varallaoloa. JUKO pitää tärkeänä, että varallaolomääräyksiä muokattaisiin vastamaan nykyistä mobiilimpaa työelämää.

– Palkkausjärjestelmän uudistamistarpeissa työnantajan ja työntekijöiden näkemykset ovat valitettavan kaukana toisistaan.

Työntekijöiden tavoitteena on lisätä palkkatietämystä ja henkilöstön edustajan oikeuksia tiedonsaantiin.

Neuvottelut jatkuvat 17. helmikuuta.

Avainta-alojen työehtosopimusneuvottelut (AVAINTES) alkoivat sopimuksen irtisanomisella 12. tammikuuta. Sopimus on irtisanottu päättymään 28. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #avaintes. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Sopimus | AVAINTES
Neuvottelija | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO)
Pääsopijat | JUKO, JUKOn jäsenliitot Opetusalan Ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikka ja Terveys KTN itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Avaintyönantajat AVAINTA
AVAINTES koskee noin 45 000:ta palkansaajaa.

Lue lisää aiheesta